BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW Divize

Příspěvek od Dix »

V konfigurátoru na českých stránkách je tohle:

Automatická převodovka 54 200 Kč

Sportovní automatická převodovka 58 475 Kč.

Tak by mě zajímal rozdíl mezi těmito automaty. :)
Bez bodů
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Deli píše:No, já pořád moc nevim co si o tom autě mam myslet :)
Jestli na Vas dela test tento dojem, tak je to pro me nejvetsi pochvala :) Protoze ja sam jsem z toho dosud rozpacity... Neni to spatne, ale mohlo by to byt lepsi. Kazda verze je trochu jina, ale maloktera se mi zda byt vhodne zacilena.

Bylo mi na miste opakovane vysvetlovano, ze to prece neni zadne sportovni auto, a tak to nemusi mit treba ostry plyn. To zni jako dobry argument, ale opacil jsem jinak: kdysi jsem se svezl se 116i E87 a byla to laska na prvni pohled. To auto bylo nesmirne zabavne, i kdyz slo o naprost obycejnou potahovku pro zenu. A co diky tomu ztracelo? Nic. Dnes tu mame auto (118i), ktere je dosti nezazivne a co nabizi vymenou za tuto ztratu? Opec nic. Dokonce ten M podvozek byl tak tvrdy, ze se s tim dalo jezdit jen po kvalitnich silnicich.

To umrtveni nechapu, zvlast kdyz nyni jsou k dispozici jizdni rezimy, v nichz auto muze nabirat rozlicne charaktery. Ale to uz se opakuji...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Dix píše:V konfigurátoru na českých stránkách je tohle:

Automatická převodovka 54 200 Kč

Sportovní automatická převodovka 58 475 Kč.

Tak by mě zajímal rozdíl mezi těmito automaty. :)
Zajimave, na predstaveni o tom nepadlo zminky. Kde je ten konfigurator k nalezeni? Chtel jsem na nej odkazat z testu, ale na ceskem webu BMW jsem nasel jen stary vizualizer...
Skanz3n
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

pjanda: jj, tak jsem to myslel :) myslel jsem, že přečtu a bude jasno... a ono nic /:) :D
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

pjanda: http://www.bmw.cz/cz/cs/general/ecom_uic/vco/vco.html Muste mít naistalovanou Javu.Když dáte BMW 1 a vyberete 5 dv.tak je tam nová 1čka.
Bez bodů
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Deli píše:pjanda: jj, tak jsem to myslel :) myslel jsem, že přečtu a bude jasno... a ono nic /:) :D
Ono by bylo jasno, kdybychom testovali jednu verzi, ale kdyz zkusite prakticky vse a to auto se snazi byt mnohotvarne, jednoznacny zaver ani prijit nemuze. Takze je treba to brat po jednom - 120dA (otazkou je, jak bude fungovat s manualem) pusobila rozumne, 118i jsem opravdu nepochopil. Adaptivni podvozek ano, standardni ano, M do CR radeji ne. Aktivni rizeni snad radeji ne, Servotronic budiz, zaklad budiz. A takto bychom mohli pokracovat :)

Az budeme mit v CR k testu jednu konkretni verzi, urcite to bude jednoznacne. Takto jsem se snazil rici tak, ze si v tom kazdy musi najit, co ho zajima. Nejaky "globalni jednoznacny nazor" sam nemam. Ale mozna napovi dve informace:
1) sam bych si to sam nekoupil,
2) mel jsem z toho vetsi obavy.

I tak je ale "eko" pristup na muj vkus prilis vysoko na zebricku priorit...
Skanz3n
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@pj: pěkný článek, velmi dobře (a téměř nezaujatě.... :D ) napsaný
(nezaujatě ve smyslu anti-bruxelles)

Obecná otázka: když už ta Euro nařízení tak zprznila tu 18i (teda jako myslím chování motoru...), existují firmy (zřejmě tuningové), které dokáží ze SW ŘJ motoru odmazat ty Euro - nesmysly? (od automobilek se tohoho přístupu v dnešní euro-emisní době zřejmě nelze nadít....)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

pp: No jiste, ale kdo si chce kupovat polotovar pro domaci dilnu :) Nepochybuji o tom, ze kdyz se to jen premapuje, muze to jet skvele, ale nechcete mit dobre auto uz z vyroby? I dnesni turba mohou byt "akcnejsi".

Rikal jsem vcera lidem z BMW: Golf GTI je take turbo, take plni stejne normy, take ma nizkou papirovou spotrebu a chova se vyrazne lepe. To by snad tak byt nemelo, zvlast kdyz 118i muze plnit normy na jeden mod a jet na jiny. Proc nejede na zadny?
Skanz3n
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@pj: ano, také chci hotovku, ne polotovar
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Ja jsem kazdopadne smirlivy, i proto, ze to auto je nove a da se jeste ladit. Lide z BMW jevili alespon uprimne vypadajici zajem o zpetnou vazbu a pokud to nebyla jen chytrejsi forma vyumelkovane reakce, mohli by si uvedomit, ze to dnes neni idealni. Vylepsit 118i o rad, aniz by cokoli pozbyla, pujde za jeden vecer straveny u pocitace...

Takze si jeste pockam, v jake podobe se to auto dostane do prodeje nebo jak bude vypadat za rok. S temito pocity jsem nebyl zdaleka jediny (ale skoro jiste budu jediny, kdo to tak i napise...).
Skanz3n
Odpovědět