S větrem ve vlasech....
Moderátor: řidičBOB
Re: S větrem ve vlasech....
Neska ráno sem po zdrproproch i m4Zlikoval, křasných 150km skrz Beskydy, ale proti obvyklým/žádoucím/mnou vyhledáváným "fpět, fšest v nedělu ráno", byl strašný prázdninový provoz výletníků/dovolenkářů = kochačů/zdržovačů. Ale i tak líbilo, bo bez Pacha (krom hlídky na čumendě na Bumbálce) i bez technických či řidičských trablí, prostě KŘASA ZAS.
A jo, je to tak, s těma Bošema to neleze přes 130 i dyž to extra ženu, tak to nechávám už být a nebudu to dál řešit (krom výměny woleje CFS po každé sezoně).
A jo, je to tak, s těma Bošema to neleze přes 130 i dyž to extra ženu, tak to nechávám už být a nebudu to dál řešit (krom výměny woleje CFS po každé sezoně).
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Zatracenej geront, teda NEzudraví, konkrétně IBS, neska to na mě (poprvé) vlezlo zrovna dyž sem m4Zlikoval (během snad 30ti kukund doslova NA UMŘENÍ) a fpolomrákotách sem taktak dojel dom. Čuli neska teda bez pozitivnícvh zážitků z brmbrmbrm. Teda vlastně jo, že sem dojel bez úrazu. A než to na mě vlezlo, tak vlastně taky, i dyž neska zase bmrbrmbrm až po deváté, tak neska narozdíl od fčera nebyl vůbec provoz zdržovačů.
Tak jo, jak ho honím, tak už i m4Zlikův N52 pravidelně žere wolej, neska zase 0,5l CFS po 19stech km = +/- stejně jako posledních x dolití. Snad sa to nebude rapidně zhoršovat (do 90kkm žral 0,5 na 3-5 tis km, od té doby - už má 106k - ca ten půllitr na ca 2-2,5 tis).
Jo, jo, jo, už před šestou brmbrmrbm, přenádherných bezpachových, bezpoblémových a bezprovozních 150 km skrz Beskydy, KŘASA. KUJU MOC... 
-- 4. 8. 2026 10:31 --pavproch píše:Po delší době (nedalo mi to spát = udělal jsem průzkum) mám pokračování - rozeslal jsem na oficiální CZ distributory olejů Shell, Total, OMV, Lukoil, Ravenol, AMX, Motul, Mannol, ExxonMobil, LiquiMoly, Valvoline tento dotaz:pavproch píše: Asi teda se nebudu snažit natom ušetřit a radši zůstanu u toho osvědčeného (už asi 10 let, N52) Millerse CFS NT+, je sice drahý, ale funguje až do 140+ st C (= mám ověřeno)A dostal tyhle konkrétní návrhy v odpovědích:
Dobrý den, prosím o odbornou technickou odpověď.
Hledám alternativu k MillersOils CFS 5w40 NT+, který garantuje teplotní odolnost dlouhodobě 120 a krátkodobě dokonce 150 st C beze ztráty mazacích vlastností - cituji Ing. Vejvodu/MillersOils.cz:
ty extrémy jsou myšleny v řádu desítek minut.
Splňuje toto (nebo lépe) některý z Vašeho portfolia motorových olejů viskozity 5w-40?
Je to informace, která není běžně zveřejňována, proto se ptám.
Děkuji, zdravím,
TOTAL: HTX 840
RAVENOL: RAVENOL RCS 5W-40, RUP 5W-40
MANNOL: Mannol takový produkt v 5w-40 nemá.
VALVOLINE: Valvoline Restore & Protect™ 5W-40 Engine Oil (ale s otazníkem od nich)
MOTUL: 300V POWER 5W40
OMV+LUKOIL (dnes už společná distribuce): přečteno bez odpovědi
EXXONMOBIL: 2x přečteno bez odpovědi
Ostatní: bez přečtení, bez odpovědi (kdyby přeci jen ještě někdo odpověděl, přidám to, samozřejmě)
Rád si přečtu Vaše názory – zkusit něco z doporučených?
Uvítám pokud možno objektivní a technickými argumenty podložené názory/náměty k uvažování (na olejářském foru očekávám relevantní a hodné zamyšlení). Díky.
Resp. související podotázka: Kterého dalšího CZ distributora ještě oslovit?
pavproch píše: A fčíl suběktivní follow-up po mojemu:
Ynženýr ve mně ty (ne)odpovjedi už fčíl vyhodnotil jako potvrzení dříve naspaného: Rači sa vysráť na skoro stejně drahé hokus-pokusování, až mi CFS donde, tak zas teho kupiť extra drahý sud a dál užto fuckt neřešit.
+ ref. „vřelé“ přijetí mých předchozích stupido otázek v mojem češtynovi = zase očekávám offtopíč smršť a „poyebky“ + vnucování mi jiných než mých ynženýrsky jasných, správných? a neměnných? okrajových/menšinových názorů/uvažování/vyňadřování.
Číčoviny (= dodatečný chladič woleje) fuckt ale do m4Zlika bastlit nebudu.
-- 4. 8. 2026 10:31 --pavproch píše:
A dostal tyhle konkrétní návrhy v odpovědích:
TOTAL: HTX 840
RAVENOL: RAVENOL RCS 5W-40, RUP 5W-40
MANNOL: Mannol takový produkt v 5w-40 nemá.
VALVOLINE: Valvoline Restore & Protect™ 5W-40 Engine Oil (ale s otazníkem od nich)
MOTUL: 300V POWER 5W40
OMV+LUKOIL (dnes už společná distribuce): přečteno bez odpovědi
EXXONMOBIL: 2x přečteno bez odpovědi
Ostatní: bez přečtení, bez odpovědi (kdyby přeci jen ještě někdo odpověděl, přidám to, samozřejmě)
Rád si přečtu Vaše názory – zkusit něco z doporučených?
Uvítám pokud možno objektivní a technickými argumenty podložené názory/náměty k uvažování (na olejářském foru očekávám relevantní a hodné zamyšlení). Díky.
Resp. související podotázka: Kterého dalšího CZ distributora ještě oslovit?
Dik za konecne nejaky uzitecny prispevek co predava nejake informace
Akorat pro tebe asi zbytecny kdyz ty znacky oleju neuznavas ...
Nejni zač, proto sem sem i sem to kopnul z pokecu o wolejích, gde mi mezitím navrhli další: Yacco Galaxie 5w40
Teho Millerse sem naposled kupoval (se slevou) 20l sud za necelých 10tis vč. DPH (už si DPH nedokážu odečítat, bohužel).
To yacco by asi vycházelo o něco levněji, naopak ty ravenoly i o dost dráž = čuli prozatím nevidím důvod ke zmjene názoru "CFS forever".
Teho Millerse sem naposled kupoval (se slevou) 20l sud za necelých 10tis vč. DPH (už si DPH nedokážu odečítat, bohužel).
To yacco by asi vycházelo o něco levněji, naopak ty ravenoly i o dost dráž = čuli prozatím nevidím důvod ke zmjene názoru "CFS forever".
Tak pozděalepřece ešče jedno update, ale ne kčemu:
EXXON MOBIL: V 5W-40 olej na bázi PAO bohužel nemáme.
EXXON MOBIL: V 5W-40 olej na bázi PAO bohužel nemáme.
Další update:
LUKOIL-OMV: i dyž sem výslovně trval na 5w-40, navrhli 10w-60 ... fuck.
AMS - zprostředkované info (ne oficiálně = JPP) o jejich závodním Formula 5w-40 = max 120st C
JK racing: vše srovnatelné s CFS je dražší (o dost), zůstaňte u CFS
LIQUIMOLY: Přímou alternativu k tomuto oleji bohužel nemáme.
LUKOIL-OMV: i dyž sem výslovně trval na 5w-40, navrhli 10w-60 ... fuck.
AMS - zprostředkované info (ne oficiálně = JPP) o jejich závodním Formula 5w-40 = max 120st C
JK racing: vše srovnatelné s CFS je dražší (o dost), zůstaňte u CFS
LIQUIMOLY: Přímou alternativu k tomuto oleji bohužel nemáme.
Zítra plánuju rest od zdrproproch (bolijou ňa nohy), ale zase stanu už před pátou abych moh s rozedněním brmbrmbrm. Kéžby to klaplo (bez PaCha, bez poblémů, bez mých řidičských kiksů a před saharou venku...)