Kdo má přednost?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Kdo má přednost?

Příspěvek od Truck Daškam »

A to mu při vjezdu do zóny nařizuje přednost zprava.
Nesouhlasím.
Výstražná značka mi přímo nic nenařizuje a rozhodně nemění obecnou úpravu
Koukat do boční ulice, že směrem dolů je obytná zóna a z toho odvozovat svou přednost
Co je na tom krkolomného?
Jak rozlišuješ výjezd z účelovky - nebo jim dáváš přednost, když není DZ? Prostě vidíš, že je to místo mimo PK či účelová PK a jedeš nerušeně dál
Btw: pokud se nepletu, i “dopravniinzenyr” na FB říkal to stejné, co zde říkám já.
A taky napsal, že ani odborníci by se na tom neshodli a to samé co píšu tady jsem mu napsal i na fb

Ale co považuju za důležitý - už kvůli tomu, že se kvůli tomu dohadujem, je tohle značení prostě špatně, at má pravdu kdokoliv z nás.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Aha, takže minu zónovou značku tohoto typu a nic mi nenařizuje? To je zajímavá teorie.
Tak já ti natočím video z pohledu řidiče auta, který přijede na tu křižovatku z levé strany ;-)
270kW
195kW
107kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Aha, takže minu zónovou značku tohoto typu a nic mi nenařizuje? To je zajímavá teorie.
No značka zóna nenařizuje sama o sobě nic. A značka A3 taky ne :-) Z žádné výstražné značky nevychází žádná přímá povinnost ;-)
Jinak:
A3
Křižovatka
Značka upozorňuje na křižovatku, kde není přednost v jízdě upravena svislými dopravními značkami. V obci se užívá výjimečně, např. k upozornění na křižovatku, kde na rozdíl od svého předcházejícího průběhu již není pozemní komunikace hlavní a uplatňuje se zde ustanovení o přednosti v jízdě vozidel přijíždějících zprava.

A jak víme, dodatková tabulka nemůže měnit význam značky - takže křižovatky jsou bez určené přednosti a platí obecná úprava
Je tostejný, jako by tam byla značka "Zpomalovací práh" a do dodatkové tabulky by k tomu někdo dopsal "20km/h" - jako výstraha pěkný, ale povinnost žádná nevyplývá

Tak já ti natočím video z pohledu řidiče auta, který přijede na tu křižovatku z levé strany ;-)
To zde je, ne?
Jinak mimochodem je zajímavý tento dovětek:
Konec obytné zóny
Značka označuje konec obytné zóny.
Značka může být při výjezdu z obytné zóny umístěna i jen po levé straně vozovky z opačné strany značky „Obytná zóna“.

Takže vlastní stačí, že vidím na silnici vpravo začátek obytné zóny a končící značka bude na lícové straně (nebo na rubu, ted nevím :-D )
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Takže ještě jednou a pomalu: jedu po silnici, na které minu zónovou značku, která mne mimo jiné, podle tebe upozorňuje, že odteď jsem v zóně, kde platí přednost zprava. Dojedu touto ulicí ke křižovatce, která není osazena dopravním značením. Tudíž, platí pro mne povinnost, dát přednost zprava. Ona ale pro mne neplatí, protože vidím, že kdybych odbočil vpravo, tak vjedu do obytné zóny. Takže si řeknu, že ten, co vyjíždí po mé pravé straně, přednost nemá, protože zcela jistě vyjíždí z obytné zóny.
Takže se řídím dedukcí a ne tím, co říká dopravní značení, který cestou minu… To zní logicky. Ale leda tak pro řidiče s mixem ;-)
270kW
195kW
107kW
Odpovědět