Superb IV. gen

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
mattonecz
Letec

Re: Superb IV. gen

Příspěvek od mattonecz »

Je to na dacii. No ale ty motory uz taky musi plnit normy atd tak si nemysli ze sou uplne stupidni. Navic taky maj hybridy atp.

K audi. No urcite to neni naka nesmyslna kvalita, ale resime tu to, ze koupis auto s 5 letou zarukou a tesne pred koncem se ho zbavis. Takze ti to muze bejt jedno. Zadny novy auto ti 5 let nebude fungovat bez problemu obavam se.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
tommas
Pan Řidič

Příspěvek od tommas »

Jak to tady tak z povzdálí sleduji, tak myslím, že po mnohaletých zkušenostech HondaMana s Oplem, kdy jeho auta podstatnou část operáku trávila v servise, tak plug-in hybridy už na tom nemůžou být hůře.
K tomu navíc ta nemalá úspora za papírovou spotřebu u Plug inu.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není

VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

jerry píše: dnes, 08:55Pokud tě schema porucha-asistenčka-náhradní auto-vyzvednutí opraveného auta zastihne častěji, tak i to je ok? Není lepší auto bez všemožné elektroniky, které spolehlivě dojíždí do cíle plánované cesty?
Jasně že je lepší auto, které funguje na 100%. PP a jeho autovraky jsou ale jasnou ukázkou toho, že staré auto provozovat nechceš. Mám doma ještě veterána. 30 let starý Chevrolet a že by to bylo snazší se rozhodně říct nedá.
Přestože jsou mému srdci blíže stará auta, tak pro běžné používání mi operák a každé 3 - 4 roky nové auto maximálně vyhovuje.

A jak píše Tommas, Opel nasadil laťku hodně vysoko.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Z tvého pohledu plně chápu. Já to řešil spíše z obecného pohledu, že dřív koupit 5-leté auto s historií byla skoro jistota a u aut z posledních let to bude spíše kasička. Kam jsme se to "pokrokem" dostali, vystihuje přesně mattoneho glosa, že žádné nové auto nebude fungovat bez problémů 5 let. Dříve naopak skoro každé nové auto tak fungovalo.

Pavprochův příklad je trochu extrém, já bych svoji O3 RS koupenou novou 2015 s nájezdem 95 kkm neměnil za současnou O4. Jasně, jezdím teď už jen soukromě, ročně necelých 20 kkm a mám na to střídavě 3 auta. Proto mi tak dlouho při kvalitní péči vydrží.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jerry píše: dnes, 13:08 Pavprochův příklad je trochu extrém
Proč? Ano, moje autovraky sou 20+20+17+14 let staré a každou chvíli se něco rozsfítí (což je vzhledem k věku vraků normální/očekávatelné), ale (klepklepklep na dřwo - doufám že to NEpřivolám) prozatím sem dycky dojel kam sem chtěl/potřeboval (třebaže s rozsfícenou palubkou).
Vlastně dvakrát ne - dyž bramborovi2 a paq i Pindici uhnila kostra baterky, tak byla total tma/ticho a volal sem Michala na odtah. Ale inak dycky.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Což je v principu horší skore než u nového Opelu, který je v mých očích průšvih.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Dovolím si o výhodnosti Tvého skóre pochybovat... ale mně je to jedno, já už svých vraků navždy zůstanu a tímpádem mi po těchle hybridních nespolehlivých EU-moderních a povinných nesmyslech nic není.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Odpovědět