Superb IV. gen

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
HondaMan
Letec

Re: Superb IV. gen

Příspěvek od HondaMan »

i4 40e M-Sport mám ve výběru, ale leasingovka ho nacenila skoro na dvojnásobek Superbu iV při skoro stejné pořizovací ceně. Očividně se hodně bojí ztráty hodnoty. C300e, 330e a A5 e-hybrid mají v podstatě nepoužitelný kufr velikosti Fabie.

Dlouhé trasy jsou obvykle 400+ s obtížným nabíjením v cílové destinaci (dál než 100m od vchodu), občas Balkán, kde je nabíjení obtížné, ale s tím bych se asi uměl poprat.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Sajmik
Řidič začátečník

Příspěvek od Sajmik »

Crazy. Přitom se ztrátou hodnoty to bude naopak a servis by měl být u i4 taky levnější.

Za mě je v pohodě i těch 400+, jen to prostě znamená nutnost rychlonabíjet, co poleze do nákladů. Ale tipuju, že on ani Sup plug in s 6° při vyšších rychlostech nebude nic moc co do spotřeby (nebo dojezdu s 45L nádrží). Ale srovnávat rychlost tankování s nabíjením nechci.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Jede to max 140 na elektromotor kvuli otackam coz je i rychlost kde to prestava pomahat. Co A5/A6 plugin? Pri sleve 25% to nebude o tolik drazsi, spise teda ta A5. A tam je 2.0tsi a quattro. Mne na tom VW pohonu vadi ta 1.5 a predohrab. Teda ty audiny do 50g nejsou asi. A maj zabitej kufr tou baterkou coz u superbu takovy pruser nebude.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

C300e, 330e a A5 e-hybrid. Stejný problém. Chtěl bych sedal/liftback. Nemám fetyš na převážení mnoha věcí a 480l u Insignie mě v podstatě neomezuje ani při cestě ve 4 na týden na hory. 300l u c300e a jen o trocu více v A5 a 330e v kombinaci s nic moc vstupem by mě už asi trápilo více.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

A5 e-hybrid v 220kW sa zmesti pod 50g aj v Avante, len treba byt skromny pri konfigurovani.

Kazdopadne hybrid v Superbe je technologicky furt to same co prislo pred 12 rokmi s Passatom GTE...najvacsia bolest je "nezladenost" oboch systemov, kedy ten system stale nieco robi a je citelne odpojovanie/pripojovanie spalovaku, vyradzovanie do neutralu pri kazdom brzdeni a naslednom kopnuti pri pridani a zaroven odpojenie ev vo vyssich rychlostiach a celkova nestabilita vykonu, pocit od brzd pri prechode z brzdenia cisto rekuperaciou a kedy sa pripoja brzdy...jednoducho nikdy nevies, ako sa to v ktorej situacii zachova. Vsetko toto ma A5 neporovnatelne lepsie zladene. Kazdopadne ani ona nie je bez chyb a najvacsou su softwarove glitche, na ktore stale neexistuje finalne riesenie.
Pri oboch treba ratat ze EV rezim tam je a je dobre vyuzitelny najma v meste a aj ked teoreticky sa s nim da ist aj 130km/h, ale trva to kym sa tam dopracujes a ten dojazd letiiiii dolu.

Jo a este jedna nevyhoda iV...to auto nema absolutne trakciu...nad prednou napravou je relativne lahky motor a nad zadkom tazka baterka. Nebol by som prekvapeny ak by rozlozenie hnotnosti vo vysledku nebolo v prospech zadku.
Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Děkuji Snow. Na Tvoji odpověď jsem se těšil a netěšil zároveň. V TOP2 kandidátech jsou zatím Superb iV 200kw; A5 e-hybrid Avant. Ještě leasingovku šikanuji s nabídkami na naftovou Giulii a C-klasse, ale tomu se zatím brání jak čert kříži.
Odpovědět