Policejní kontroly a měření

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Policejní kontroly a měření

Příspěvek od řidičBOB »

Netuším, jak to mají v NL, ale podle toho, co jsem viděl nějaká jejich videa a z praxe bych tipoval, že u nich se přestupky nesčítají a tak, pokud vidí řidiče, který to má na háku, ale vyloženě nikoho neohrozí, tak ho nechají chvilku páchat přestupky. Typicky to je vidět na té rychlosti, kdy čekají na “vyšší bere”. A počítám, že pak za několik závažných přestupků, ho čeká hodně nemilá odměna.
270kW
195kW
107kW
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Tím nepřímo přiznávají, že vyšší rychlost nemusí vždy ohrožovat. Nicméně chování je to tak možná na úrovni SNB, snad ještě horší. Holandsko holt je výkladní skříň Bruselu.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já nechápu, proč všichni argumentují tou hloupostí, že jede rychle, ale nikoho neohrožuje!
To spolu vůbec nesouvisí. Nebo snad můžeš jezdit protisměrem, na červenou, na červenou přes vlakové koleje, v protisměru - pokud jízdou nikoho neohrozíš? Kde jste všichni k téhle hlouposti přišli?
Kdyby už někoho ohrozil, tak to už je jiný level.
Ono je zakázaná ta rychlost - kromě D na vybraných místech, kterých je pořád míň; PL, kde je na některých dálnicích 140kmh - všude v Evropě je 130 nebo méně.
V D, když jedu směr Brenner, tak x vyšších desítek před/za Mnichovem, mám kilo. Za Mnichovem dokonce tuším až k A hranicím. Jezdil bys tam 200 s tím, že jsi nikoho neohrozil, tak ať tě Polizei neotravují? Myslím, že ne ;-)
A kdo by rozhodoval, zda svou jízdou někoho ohrožuješ? Počítám, že asi řidič, co jede 200 :D
270kW
195kW
107kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Nebo snad můžeš jezdit protisměrem, na červenou, na červenou přes vlakové koleje, v protisměru - pokud jízdou nikoho neohrozíš? Kde jste všichni k téhle hlouposti přišli?
Já nevím, že někoho baví žít a řešit každou kravinu, kde ani zdaleka nehrozí nějakej problém a dotyčnej ví, co dělá

Není to tak dlouho kdy jsem tu psal o červené na přejezdu, kde se na dráze něco stalo a jeli jsme všichni - sice na "pokyn" nějakýho strejdy v bílé fabii, ale z pohledu zákona? Špatně.

U nás v ulici je jednosměrka, potřeboval jsem auto nastartovat přes kabely - takže jak asi ty auta k sobě postavit čumákama?

O přehledné křižovatce v noci kde nikdo nikde není a svítí ti červená na odbočení doleva... No nic
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Koluje spousta legend o vybrždování policií, nebo k provokaci k rychlé jízdě.. Tak něco přidám :D

Kbelská do Prahy, najíždí PČR a já v levém. Po chvíli mě dojeli, tak jsem jim uhnul do pravýho, oni projeli, já se vrátil do levýho za ně. Jeli jsme v levém cca +20km/h nad limitem, před Kolbenovou v pravém pruhu dojíždíme Sharana. Když PČR byla na jeho úrovni, hodili v tom levém pruhu kotvu tak o 30km/h a říkám si - tak ten je jasnej.
No omyl, oni testovali mě :-D A jak jsem je levým pruhem minul, hned se vrátili za mě a lepením se mě snažili tlačit (no jasný, přes to pidiokno asi koukali, co tam dělám). Takhle jim to vydrželo dolů na Poděbradskou, pak to rozblikali a jeli pryč :-D

No nevím jestli tohle je od nich OK. V týdnu mě v levým před sebou tlačil autobus, tu brzdu od nich by ten autobusák za mnou nedal
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ty chceš dát řidičům, co se neumí ani připojovat na dálnici možnost, rozhodovat o pravidlech, která budou dodržovat a která ne? Nebo řidičům Bolt, BMW, Volva, atd?
Bavíme se o obecných pravidlech a ty sem hodíš porouchané světla na přejezdu nebo potřebu nastartovat auto 🫣 Já fakt někdy přemýšlím, jestli to myslíš vážně nebo si jenom děláš prdel.
Ale dospěl jsem asi k tomu, že si prdel neděláš.
270kW
195kW
107kW
Truck Daškam
Letec

Ne, já bych jen chtěl, aby se řešili reálný problémy.
Asi se shodnem, že je rozdíl, jestli proletíš na červenou ve dne v 60km/h a v noci, když jsi normálně přijel a nikdo nikde není.
Nebo ještě lépe: Já bych chtěl, aby se DZ dělalo dle potřeb. Tj. semafory v noci vypínat, 30 u škol platná jen ve všední den atd...

Hele třeba Průmyslová v Praze. Je tam sice 50 - ale jezdí tam někdo 50 a je to potřeba? Běžně se tam jezdí 70 - 80...

Já vím, že ve spousta případech to je věc norem ale nevím, proč k tomu nepřistupovat normálně. Na D3 se po nějaké nevoli "dopravních expertů" zavedla 150... Hele, jatka tam nejsou. Ta D4 je od Hájů po Písek libová dálnice, proč ne 150 taky? Protože je to strašně nebezpečný, aha!
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já mám tedy jiné starosti v životě, než řešit takové kraviny.
270kW
195kW
107kW
Truck Daškam
Letec

Já mám tedy jiné starosti v životě, než řešit takové kraviny.
Mě nepřijde kravina pokutovat řidiče, co na nový a krásný hajveji jede 150 nebo i více, když není provoz a dělat z něj pomalu vraha

Jinak ještě k tomu nederlandu... Když byl řidič Audi tak nebezpečnej, v čem byla bezpečnějí totožná jízda politie, když jeli bez blikání?
Když jde o tu bezpečnost, chápu že se pirát změří a jde se stíhat - a ne, že se jede za ním stejným "nebezpečným" tempem několik kilometrů a ještě se mu vlastně dovolí jet i rychleji
Chápeš to?
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše: včera, 20:04 Já nechápu, proč všichni argumentují tou hloupostí, že jede rychle, ale nikoho neohrožuje!
To spolu vůbec nesouvisí. Nebo snad můžeš jezdit protisměrem, na červenou, na červenou přes vlakové koleje, v protisměru - pokud jízdou nikoho neohrozíš? Kde jste všichni k téhle hlouposti přišli?
Kdyby už někoho ohrozil, tak to už je jiný level.
Ono je zakázaná ta rychlost - kromě D na vybraných místech, kterých je pořád míň; PL, kde je na některých dálnicích 140kmh - všude v Evropě je 130 nebo méně.
V D, když jedu směr Brenner, tak x vyšších desítek před/za Mnichovem, mám kilo. Za Mnichovem dokonce tuším až k A hranicím. Jezdil bys tam 200 s tím, že jsi nikoho neohrozil, tak ať tě Polizei neotravují? Myslím, že ne ;-)
A kdo by rozhodoval, zda svou jízdou někoho ohrožuješ? Počítám, že asi řidič, co jede 200 :D
Nerozporuji, že ho chytli, ale že ho nechali dlouho dobu páchat přestupek. Pokud je rychlá jízda nebezpečná a proti předpisům, tak mají zasáhnout neprodleně. Pokud by se něco stalo, budou zoodpovědni za to, že věděli a nezasáhli.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět