Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

Spectral: souhlasil bych, pokud by řidič na hlavní, fatálně neporušil pravidla. A krom té rychlosti, kterou měl samozřejmě přizpůsobit jak viditelnosti, tak omezení v daném místě, tak navíc neměl správné osvětlení vozidla. To nelze přejít tím, že kluk byl blbej a neodhadl rychlost… To je i z pohledu práva hodně přitažené za vlasy.
Btw: soudy docela často rozhodují právě ve prospěch toho, co jel po hlavní, když to porušení předpisů není natolik fatální a také posuzují povětrnostní a místní podmínky - hlavně, zda ho ten z vedlejší mohl vidět a zda mohl účinně reagovat.
270kW
195kW
107kW
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Předseda: To jsem vydedukoval tak, že nikde nepsali, že by ten kluk byl nevidomý a hluchý, takže o tom autě musel vědět. Ledaže by tomu provozu nevěnoval žádnou pozornost a při vjetí na hlavní si zahrál ruskou ruletu. Taky nikde nepsali, že by měl sebevražedné sklony, takže usuzuji, že se nechtěl úmyslně zabít. Co nám tedy zbývá? Že věděl o autě, které se zřetelně pohybuje výrazně rychleji než auta ostatní, ale přesto se pustil do nebezpečného manévru a spoléhal na to, že mu to vyjde. Popřípadě ta ruská ruleta, ale to mi připadá méně pravděpodobné. Takto jsem to vydedukoval. Uniká mi podle tebe něco?

Rád bych podotknul, že spousta lidí včetně třeba dětí sice nedokáže odhadnout přesnou rychlost auta, ale přinejmenším v tomto případě to ani nebylo nutné. Úplně totiž stačí si všimnout, že něco jede nestandardně rychle, a to pozná opravdu každý, kdo tomu provozu věnuje alespoň minimum pozornosti. Nepotřeboval odhadnout, jestli jede 130, 150 nebo 170; měl si jen všimnout, že tam něco přijíždí výrazně rychleji a měl buď počkat, až projede kolem, nebo věnovat víc pozornosti odhadu, zda to bezpečně stihne, či nikoliv. Právě proto, že dotyčný řidič jel o tolik rychleji, mohlo okolí snadno poznat, že se blíží něco mimořádně rychlého a podle toho reagovat.

Bob: Neumím z článku posoudit, jaká byla skutečná viditelnost a jak se na tom všem reálně mohlo odrazit to, že jel na denní svícení. Mohlo to mít značný vliv a mohlo to být zanedbatelné. Kdybych se v tom chtěl takto šťourat, tak se začnu ptát, jak bylo osvětlené to kolo, a jestli třeba jeho nedostatečné osvětlení nemělo vliv na chování řidiče auta (možná by se zachoval stejně, ale třeba já kdybych u cesty viděl dva cyklisty, z nichž jeden se vrhnul přes cestu relativně těsně před čumákem, tak samozřejmě intenzivně brzdím, protože se dá očekávat, že se tam bezmyšlenkovitě vrhne i ten druhý cyklista).
:ar!
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Tak jako asi mužeš dokud si v autě sám a zabiješ jen sebe o kamion.
Jistě, ale byl bych idiot - on někdo kdo z tý kolony vyjede má těžko možnost na mě reagovat a ve 200 s tím neudělám nic, jakože vůbec nic a součástky z mýho auta a mé osoby budou sbírat v 500m okruhu.
I když spousta lidí by psalo "je jedno že jel 200, při změně pruhu ho nesmí nikdo omezit/ohrozit!", tak bych si za to mohl čistě prostě sám

Takže já si jedu 200, když nikde nikdo není. I u připojovacího pruhu, kde se batolí dvě auta zvolním, protože prostě nevím, co vyvedou a když jedu 200, těžko se na mě reaguje a i já sám to těžko nějak kloudně případně vyřeším

Kdo třeba zná Štěrboholskou spojku P10>Satalice, tak v té levotočivé zatáčce u sjezdu na Kolín jsou vlevo betonová svodidla - absolutně v tom oblouku nevidíš do svého pruhu, jestli tam někdo/něco není. Tam mi třeba stačí jet i 100, aby to bylo dost nekomfortní - a i přes to se najdou idioti, co tam letí vysoko nad kilem. Někdo/něco tam stát, tak s tím neudělaj nic, jenom rána.
Což teda platí všeobecně, ohledně průjezdu zatáčkou

No a na okresce letět 170 může jenom impotent - držel bych hubu v úseku bez křižovatek, se svodidly a přehledný místo atd kde se dá tak jet chvilku.
Ale ono stačí protijedoucí auto, letci tam skočí srnka a smrták nevinného je na světě
Chápeš to?
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Akorát ted na parkovisti jsem mimo přechod pouštěl matku s tak 4yo, který si vedla za ruku. To dítě me očividně registrovalo, matka taky, mavla zpátky, a jak jsem se rozjel, dítě se jí vyrvalo a rozběhlo zpátky, jakoze parkovací senzor se mohl posrat
Průser vždycky blízko
black on black, petliter, jebem na too :ar!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Spectral: jistě. Ale kdyby jel 70, velmi pravděpodobně by se nic z toho nestalo nebo minimálně následky zranění jsou diametrálně jiné při střetu v 70kmh a o 100 km/h více. Nebo i o 50.
Reakční dobu, resp. rozdíl, když spatří překážku, si umíš spočítat.
Když soud zmínil viditelnost a osvětlení, tak zřejmě nějaký vliv obojí mělo.
270kW
195kW
107kW
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

170 na 70tke je taky rozdiel v rychlosti ze obet ani len nemusela dane auto registrovat, proste to brala ako nieco strasne vzdialene co sa jej vobec netyka...

Ist podobnym usekom nad 120-130kmh je ruska ruleta, vacsinou to vyjde, dlhodobo to musi skoncit tragediou.
Odpovědět