TD: Pokud mi zbraň ukradnou z auta, je to můj problém. Ale pouze ta krádež, protože jsem zbraň řádně nezabezpečil právě proti neoprávněné manipulaci. Zákon na to pamatuje a pamatoval i před novelou. Je to přestupek, který za určitých okolností může skončit zrušením ZO.
A k zabavování: ta pravomoc je tady i nyní. A policie sama přiznává, že jí moc nevyužívají.
V zásadě s tím problém nemám, pokud budou jasné podmínky, za kterých se to bude dělat.
Jenom bych zvednul prst, abychom neskončili jako v Rakousku. Nejdříve alkohol, drogy a pak postupně další delikty.
Přituhuje
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přituhuje
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
- Truck Daškam
- Letec
S tím souhlasím. Bavil bych se jen o společensky nebezpečných přestupcích (drogy, chlast, maření) a jen při jejich opakováníJenom bych zvednul prst, abychom neskončili jako v Rakousku. Nejdříve alkohol, drogy a pak postupně další delikty.
A mě tak napadá - proč jen jednodušeji nerozšířit už psané ustanovení, ohledně zabavení RZ? Nebo by to nebyl tak funkční nástroj?
Chápeš to?
panáček: jistě, ale do 31.12.2025 to nešlo vůbec.
- Truck Daškam
- Letec
U nás přestupek s odebráním ŘP - za to, že byla JEDNA odcizena/ztracena a řidič nějak logicky dojet musí- evidentně bez záměru snížit identifikaci vozidla. Nechápu, že do ted tenhle nesmysl nebyl dořešen
Já myslím, že výše řešené zabavení vozidla je slabej odvar.A ten údiv PČR/médií mě taky fascinuje, místo toho aby to sami zlehčili a bylo zjevný, že jde o úplnou kravinu. Dělaj, jak kdyby řidič kvůli té RZ měl ohrozit skupinu dětí ze školky
Já myslím, že výše řešené zabavení vozidla je slabej odvar.A ten údiv PČR/médií mě taky fascinuje, místo toho aby to sami zlehčili a bylo zjevný, že jde o úplnou kravinu. Dělaj, jak kdyby řidič kvůli té RZ měl ohrozit skupinu dětí ze školky
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nechci tě zklamat, ale ve většině zemí je za to podobná sankce. Např. v Rakousku ke sankce až do 10t € nebo vazba a mají také možnost zadržet doklady a vozidlo.
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW