Dálniční známka CZ (2021 až aktuálně 2026)

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Lachende Bestien
Letec

Re: Dálniční známka 2021 i 2022 (přidáno 2023, 2024 atd)

Příspěvek od Lachende Bestien »

Dálniční známku na rok jsem si koupil před x lety poprvé a naposled, když jsem pak jel za celou dobu platnosti po dálnici celkem dvakrát.
Ale člověk se nechá nachytat na mazanou manipulativní cenovou politiku, kdy cena jednodenní je ve srovnání s roční relativně extrémně nevýhodná.
Zase obvyklé aktivity nenasytných prospěchářských mrdek místo aspoň snahy o rozumné nastavení.
I když celá "povedená" "dálniční známka" je jen další z mnoha dnešních iracionalit neboli aktivit čistě k vysávání pojízdných peněženek.

Takže od těch dob jsem se dálnicím vyhýbal a nijak mi to žíly netrhalo. Sice jízda trvala déle, ale zase byla aspoň zajímavější než otupující dálniční šeď.
Čím víc zbraní, tím větší mír!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
pavproch
Letec

Re: Dálniční známka CZ (2021 až aktuálně 2026)

Příspěvek od pavproch »

Neska při vycházce sem zase uvažováááál: Mám ve zvyku (a nehodlám NATOm nic měnit) dycky hned 1.ledence koupit CZ celoročky pro svoje auta. Letos sem plánoval že to budou pouze dvě - pro moje firemní 3er a jejího Leguána... jaxem se ale nad tím zamyslééél, tak mi došlo, že jí navrhnu jiné (možná levnější) řešení (= přenesu zodpovědnost na ni - aby před každou jízdou Leguánem po dálnici nezapoměla koupit krátkodobou nálepku). Drahá odvětila, že se NATO cítí že nezapomene a že to teda (asi) zkusíme. Dyž sem nad tím přemýšlel (mental-geront = sklerotik), já bych to nedal, spíš dříff než později bych NATO zapoměl a byl by průser/pokuta, proto prostě musím mít celoročku (i dyž po D neyezdím denně = následný klid v duši).

A tady je otázka: Máte někdo nějakou zkušenost s neumyslným zapomenutím na krátkodobou známku a jízdou po placené dálnici - jak spolehlivě/rychle ty vyhodnocovací automatické kamery fungujou? A kolik je vůbec pokuta?
(Mně asi de hlavně o - zdůrazňuju - neúmyslné použití D56 FM-Ova.)
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Automaticke kamery v CR co viem tak nefunguju a nic ti nepride. Musia ta osobne zastavit.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/daln ... omaci_misl

V SK je to inak tam ti pride fotka, ale ak si este v ten den kupis znamku tak ti to system akceptuje.
Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ty jo, máš ty pravdu, asi... ^:)^
Kuju.
cebia.cz píše:Pokuty za jízdu bez dálniční známky 2025
Pokutovat za jízdu bez dálniční známky vás mohou nejen příslušníci Policie ČR, ale také příslušníci Celní správy. Na místě mohou udělit pokutu do výše 5 000 Kč
Přijde mi pokuta, když jsem jel/a po dálnici bez známky?
Ačkoliv jsou dálnice opatřené hustým kamerovým systémem schopným rozeznávat registrační značky, neexistuje dle veřejně dostupných informací žádný automatizovaný systém, který by kontroloval platnost dálničních známek.
Pokud jste tedy jeli po dálnici bez platné dálniční známky a nebyli jste zastaveni hlídkou Policie ČR nebo Celní správy, velmi pravděpodobně vám pokuta za jízdu bez dálniční známky nedorazí.
Pokud by to tak mělo být i 2026, tak to asi risknem (tu případnou zapomětlivost).
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Snow: je to tak. Mýtné brány a ani jiné systémy to neumí.
Jedině mobilní kamery, které má v autech CS a vybrané hlídky PČR.
270kW
195kW
107kW
Odpovědět