PC pololama má zase dotaz/prosbu, jaxe toho zbavit (ten odkaz na PDFCreator mi neva, jen to "merge" - nefunguje, navíc dělá "bordel" v průzkumníkovi Win, který odstraní jen tvrdý restart Woken)?
Mockrát kuju za rady.
EDIT: Vyřešeno, právě sem jako každé odpo cvičil/strečoval a přitom mě to napadlo - v PDFCreatoru sa ta integrace do průzkumníka dá vypnout.
IT poradna
Re: IT poradna
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
taky zkusím Pavprochovu poradnu : macbook air m4 a kabel USB-C > HDMI připojený do 4k monitoru funguje normálně. Stejný kabel připojím do starší LG televize a mac tu TV identifikuje a tváří se, že je vše OK. TV pozná, že se do hdmi něco připojilo, ale obraz žádný a píše, že není žádný signál. TV má 3 hdmi vstupy a všechny stejně. restart macu nepomáha.
Pravda vyděsí
Laická rada: Vyměnit hdmi kabel za jiný (novější). Já něco podobného řešil mezi TV a domácím kinem, se "starším" modelem hdmi kabelu to prostě "nehrálo" s novějším to "hraje".
(TV a domácí kino Sony, obojí z roku asi 2005 a s tehdejším hdmi kablem to hrálo, 2024 umřela telka, vyměněna za novou, zase Sony a už to nehrálo až do výměny hdmi kabelu 2005 za 2024)
(TV a domácí kino Sony, obojí z roku asi 2005 a s tehdejším hdmi kablem to hrálo, 2024 umřela telka, vyměněna za novou, zase Sony a už to nehrálo až do výměny hdmi kabelu 2005 za 2024)
jsem ho koupil predevcirem a je na nem napsano thunderbolt 3, to zase nebude az tak stare. Ale hlavne jsem to zkusil na nove TV od stejneho vyrobce a funguje, takze problem bude v moji TV, nebo mozna v nejakem nastaveni, ale zadne relevantni jsem nenasel
Pravda vyděsí
Dotaz k AI na gůglu: Doposud (od doby, co gůgl začal AI používat) se při hledání něčeho odpověď AI nabízela jako první (já ji ignoruju/přeskakuju) a solidní odkazy až pod ní. Neska sem zase zadal (v češtině) polo-odborný dotaz do gůglu (jak inak, než NATO moje "trápení") a ukázalo mi to napřed asi 10 seriózních odkazů (převážně vědecké práce) a až pod tím odpověď AI. Máte to taky tak, že vám gůgl přestal upřednostňovat (nevěrohodnou) AI? Kéžby to (u mně) tak už zůstalo.....
Resp: Neví někdo, esi to de a jak v gůglu nastavit, aby nebyla AI preferovaná v odpovědích?
EDIT pro odmítače AI (jako su já) : Už sem NATO přišel: Tady je návod.

Resp: Neví někdo, esi to de a jak v gůglu nastavit, aby nebyla AI preferovaná v odpovědích?
EDIT pro odmítače AI (jako su já) : Už sem NATO přišel: Tady je návod.