Havarijko: vyběr pojištovny

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Uživatelský avatar
pjanda
Administrátor
Příspěvky: 3001
Registrován: ned 06 úno 13:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Havarijko: vyběr pojištovny

Příspěvek od pjanda »

Trojnozec: Odpovedel jsem otazkou reflektujici mou zkusenost a hned je to oznaceno za nesmysl? To jsem dopadl :)

Smoulova otazka byla zcela obecna a takova byla i ma reakce. Ze se to nekdy nekomu nebude chtit resit takto s ohledem na fakt, ze by to pro pojistovnu mohlo byt nakladnejsi ci jinak rizikove, to je samozrejme mozne. Ale nevim ani od jinych o pripadu, kdy by treba nehodu na starsim aute, ktera neni z hlediska pouzitelnosti devastacni a skoda majiteli nevadi (typicky treba promackle dvere) pojistovna odmitla resit rozpoctem. A to prave proto, ze ji to vyjde levneji, servis je vzdy drazsi...

Cili nevim, co je na tom za nesmysl, reknete mi o pripadu, kdy toto bylo odmitnuto a rad se poucim. Jiste, ma zkusenost je omezena (to jsem hned rekl), ale nesmysl to podle me neni :) Zacit diskusi dehonestovanim dalsich ucastniku je nejlepsi cesta, jak se k nicemu nedobrat ;)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Uživatelský avatar
jarka
Letec
Příspěvky: 2802
Registrován: stř 16 úno 10:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Havarijko: vyběr pojištovny

Příspěvek od jarka »

Caddy píše:men ted nabidli z me banky (coz s ehodi, jinak mam nepojistitelna auta) konecne produkt pojisteni, dke si sam zvolim cenu auta a podle toho platim mesicni rozumny poplatek....prisel mi domu navrh smlouvy, tak na to snad konecne kouknu a treba z toho i vyctu, jaka pojistovan to pro banku vlastne poksytuje...
Tak prosím mrkni, dlouhodobě to prostě budu muset nějak vyřešit. Tím jak auto stárne a já do něj budu pořád cpát peníze tak pro mě jeho hodnota neklesá spíš naopak. A to, že se na to pojišťovna dívá jinak mi je šumák, já prostě chci v případě pojistné události dostat pro mě relevantní peníze.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Uživatelský avatar
Caddy
Letec
Příspěvky: 1333
Registrován: stř 16 úno 14:25
Bydliště: Mikulov
Kontaktovat uživatele:

Re: Havarijko: vyběr pojištovny

Příspěvek od Caddy »

presne tak, je to postaveny na hlavu...kdyz jsme auto poridili, nemely pojistovny na to tabulky, pojistit byla ochotna jedina...ovsem za pulku jeho hodnoty na rok, a to kdo vi, co by nam v pripade problemu vyplatili....a ted se banka ozvala s timhle, myslim, ze jedna z hranicnich hodnot je 200k a do ni mam platit snad 280,- mesicne nebo kolik..cili parada....akorat s emi moc nelibila spoluucast min. 10k, takze na tukance to nebude a zrusit to auto, tak se asi zblaznim, mam k nemu po sedmi letech fakt uz vztah a vypada tak hezky...ale ona si nebyla ta operatorka moc jista, kouknu do tech papiru, co se tyden uz vali nekde doma a jeste jsem je ani nevidel :)
Reese
Pan Řidič
Příspěvky: 332
Registrován: stř 16 bře 20:15

Re: Havarijko: vyběr pojištovny

Příspěvek od Reese »

šmoula píše:Pokus o vtip?
Uz si nekdy videl aby servis neco vykoupil zpet? Navic jeste autorizovanej servis???
Trojnožec píše:
Vážený pane Resse, už jste někdy viděl, že by autorizovaný servis, u kterého si koupíte zboží a hned do odkoupí zpět? Už vidím autorizák jak něco kupuje zpět. Komu by to asi tak namontoval? Ha? Autorizáku je to u řitě - své peníze dostane a ještě na tom vydělá. Proč by asi něco odkupoval zpět a nižovat tím své zisky? Nehledě na to, že účetně to není zrovna easy něco vyplatit zpět, když je kasa nastavena skoro 100% na příjem a né na cash back... Když už Vám má autorizák něco vracet tak se kroutí jako žížaly a spíš tlačí slevu na material, práci a podobně než aby vytáhli prachy..
Kdo mluví o autorizovaným servisu? Říkal jsi navigace, xenon, to ti prodá kdejaký menší prodejce. Ve velký firmě to samozřejmě nepůjde, ale když to bude malá firma (taková, kde ti někdo rád něco prodá i bez faktury), není to problém takhle udělat. Koupí si to zpět ráda, vydělá na tom za pár minut víc než je marže kterou by na tom měla při skutečným prodeji.

Takže zbytečný scény, řekl jsi pár konkrétních dílů, ty nemusím brát od Porsche Interauto... Tam to samozřejmě nepůjde. Autorizovaný servis jste si hoši dosadili sami.

Stačí se příště pořádně zeptat: Kdybys šmoulo řekl konkrétní případ a kde ho chceš řešit, tohle jsme si mohli odpustit :)
Odpovědět