Zimní/letní? Už máte přezuto?
Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?
Asi půjdu stejnou cestou, - na zimu celoročky a na léto pořádný letní gumy. Protože jezdit na těch zimních gumách v +15° je fakt o držku. A vzhledem k tomu, že situace zimní gumy a 15° je asi tak 15x častější než zimní gumy a sníh, tak budou celoročky lepší volba.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, tak ze by CCS 3 boli odpoved?

Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Len aby boli dostupne aj v europe
Tak, sem tu řed nějakou dobou spal, že zvažuju (minimálně) jejího Leguána na podzim postavit na celoročky.
Alea iacta est, bude to s Leguánem tak, podařilo se mi prodat ty (v garáži překážející) zimní kola. Sem zvjedaff, jaká s těma celoročkama bude (její) zkušenost....
Alea iacta est, bude to s Leguánem tak, podařilo se mi prodat ty (v garáži překážející) zimní kola. Sem zvjedaff, jaká s těma celoročkama bude (její) zkušenost....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Neska sem kolem těch all-season bačkor pro Leguána gůglil - podle testů chci (samozřejmě) "ty nejlepší" (Pirelli Cinturato AllSeason SF3 235/50 R18 101V), ale zároveň je chcu pořídit co nejlevněji (musím nejen fprci, ale i doma šetřit, no) a .... obvyklá cena je okolo /nad 3,5 tis za kus, našel sem ale dva sexshopy kde je mají (skladem) za ca 3,3. Aspoň něco, no. Musel sem ale (manuálně) hledat po jednotlivých sexshopech s pneumatikama, všechny ty "obecné" vyhledávače (zbozi, heureka apod.) jsou plné lží a polopravd ohledně ceny/dostupnosti atd. A hlavně mají ty své AI algoritmy postavené (záměrně?!) naprosto mimo, např. zadal jsem Pirelli a zavrzele mi to nutilo Tomket, podobně, zadal jsem 253/50 R18 a zavrzele mito nabízelo všechny možné rozměry jen ne ten můj.... prostě i na fernetu člověk musí gůglit DIY a nespoléhat se na AI.
sledoval jsem to v italii a aut na celorocnich je tam fakt dost.. rekl bych ze minimalne tretina
Pravda vyděsí
Tohlo se na mně fčera ukázalo v kerémsi sexshopu s gumama. Taxem teda zvjedaff, jaká s nima bude na Leguánu zkušenost - je ale pravda, že dyž nasype - víc než pár mm/cm - a je všude hluboce bílo (za loňskou zimu i tady u nás v hornatější oblasti/Beskydy ale jen jednou nebo max 2x) tak na "hrabačku" má 3/4 Pindicu (proto trvale na zimních a proto každý podzim dopředu nové zimní). Uvidíme.Celoroční pneumatiky nejsou určeny do hornatějších oblastí, protože jejich vlastnosti nedosahují kvalit zimní pneumatiky.
Pojde to normalne ako na zimnych... Slabina celorociek je leto a teploty cez 30°C nie zima a sneh...
Tak nějak, za mě na českou zimu jsou celoročky lepší než čistě zimáky.
Provozuju Continental Allseason2 a Motrio (značka OEM příslušenství Renault, zřejmě jde o Fulda Multicontrol).
I celoročky jsou pořád zimáky, jen s trochu jinou směsí a na sněhu jedou jak bych čekal od zimáků.
Ale neroztíkaji se při 10°C jako většina čistě zimních pneu. Jako letní se nechovají nikdy, největší slabina je nouzové brzdění na suchu, kdy se ten vzorek hroutí prostě jako zimák, takže člověka může překvapit jak brzo to jde do ABS.
Navzdory testům, kde končí Continental v popředí všech ohledech, mi ty Renault pneu nepřijdou o nic horší v žádné situaci. A narozdíl od Conti se ve 30°C ještě úplně neroztíkají.
Provozuju Continental Allseason2 a Motrio (značka OEM příslušenství Renault, zřejmě jde o Fulda Multicontrol).
I celoročky jsou pořád zimáky, jen s trochu jinou směsí a na sněhu jedou jak bych čekal od zimáků.
Ale neroztíkaji se při 10°C jako většina čistě zimních pneu. Jako letní se nechovají nikdy, největší slabina je nouzové brzdění na suchu, kdy se ten vzorek hroutí prostě jako zimák, takže člověka může překvapit jak brzo to jde do ABS.
Navzdory testům, kde končí Continental v popředí všech ohledech, mi ty Renault pneu nepřijdou o nic horší v žádné situaci. A narozdíl od Conti se ve 30°C ještě úplně neroztíkají.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet
Moje zkušenost se skutečnýma zimákama: Kdysi (e91) jsem je hned 1.dubence nepřezul a jezdil na zimních dál (už nevím proč) a to i dálky až v květnu sem na nich odjel ve 30st Chomutov a zpět. Paxem přezul na letní a na podzim tam dal zpět ty zimáky (které absolvovaly ten Chomutov ve 30st) - byla to absolutní tragedie, ta směs (zřejmě tím přehrátím) úplně ztratila své původní vlastnosti a ty gumy začaly strašně, ale opravdu strašně klouzat (všema směrama). To jsme teda zvjedaff (dyž all-season jsou směsí - viz výše kdosyk - spíš zimáky), esli je letní hicy taky "zabijou" pro zimní použití.