S výdrží dalších komponentů už jsem na tom hůř

Já teda nevím, ale doklady snad už dneska s sebou vozit nemusíš, ne? A i v době, kdy byly povinné, tak te za jejich absenci nezastrelili, ale dali nějaké 2 stovky pokuty.pavproch píše: ↑sob 10 srp 12:40 Postěžuju si na tu svou stařeckou demenci/sklerozu a zároveň se pochlubím - nechytili mě. F poslední době už podruhé sem brmbrmbrm bez papírů (= šrajtofle doma na polici), tentokráte sem to zistil až na Benzině v RpR s kanistrem v ruce - takže bez papírů z5 dom (10 km = 2 byli poliši, nestavěli mě, prtelí bych ale uštíp dvoustovku hřebík) a pak znova (už s doklady) pro benzín.
Nemusíš vozit IMHO nic (ale nejsem si tím jistý, mě když kontrolovali a neměl jsem nic, jen se zamračil a dohledal si), musíš se prokázat.
To nebylo nikdy. Nemotej dohromady řízení bez dokladu s řízením bez oprávnění. Nevím, proč by ti měl někdo za zapomenutí kartičky brát papíry, nebylo by to na hlavu? Trochu zapojit mozek.
Presne! Jeste mi jednou nekdo radil ze nemam rikat, ze s sebou nemam nic zamerne, ale ze jsem zapomnel a nebo nevysvetlovat vubec, ale to uz predpokladam taky dnes neni potreba..?petr_riha píše: ↑pon 12 srp 09:02 Občas jseš trochu mimo, občas úplně.
Nemusíš vozit IMHO nic (ale nejsem si tím jistý, mě když kontrolovali a neměl jsem nic, jen se zamračil a dohledal si), musíš se prokázat.
To nebylo nikdy. Nemotej dohromady řízení bez dokladu s řízením bez oprávnění. Nevím, proč by ti měl někdo za zapomenutí kartičky brát papíry, nebylo by to na hlavu? Trochu zapojit mozek.
Za spáchání dopravního přestupku "Řízení bez dokladů nebo záznamů o provozu vozidla" nejsou v rámci bodového hodnocení řidičů přičítány žádné body. Přestupek je možné vyřešit příkazem na místě (udělením pokuty) do 5000,- Kč. V případě zahájení správního řízení hrozí sankce do 10.000,- Kč.
Tak nějak nevím, čemu věřit.Od 1. ledna 2024 totiž platí novela silničního zákona, dle níž už u sebe řidiči nemusí mít fyzicky doklady od vozidla jako řidičský průkaz nebo malý technický průkaz. Postačí jen sdělit své identifikační údaje.