Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
TD:
Jasne, ze navigace navadi všude, kde je zákaz s výjimkou DO. Primarne tam auta nemají co dělat a navigace tak nějak neví, jestli DO jsi nebo ne. Jak by to mělo podle tebe fungovat?
Dovětek byl na místě. Před 20lety cuceli všichni, dnes jen někteří, doba trochu pokročila. Podle mapy jezdit umím, abys nedomyslel dal. Nicméně v dnešní době nevím, proč by lidi nevyuzivali navigace, včetně dopravy, když jsou zabudované v autě nebo má každý v ruce telefon. Navigací zapinam i při průjezdu Prahou, a ne kvůli neschopnosti jet podle značek. Jen mi přijde fajn vědět, ze přede mnou je nehoda/kolona/cokoliv a jet jinudy, nebo dat vědět protistrany, ze prijedu později a kdy.
Důvod, proč používáš waze pro osobní auta a ne nákladní navi je jaky? Waze te navede do zákazů, na které sereš a to ti vyhovuje? Nebo?
Jasne, ze navigace navadi všude, kde je zákaz s výjimkou DO. Primarne tam auta nemají co dělat a navigace tak nějak neví, jestli DO jsi nebo ne. Jak by to mělo podle tebe fungovat?
Dovětek byl na místě. Před 20lety cuceli všichni, dnes jen někteří, doba trochu pokročila. Podle mapy jezdit umím, abys nedomyslel dal. Nicméně v dnešní době nevím, proč by lidi nevyuzivali navigace, včetně dopravy, když jsou zabudované v autě nebo má každý v ruce telefon. Navigací zapinam i při průjezdu Prahou, a ne kvůli neschopnosti jet podle značek. Jen mi přijde fajn vědět, ze přede mnou je nehoda/kolona/cokoliv a jet jinudy, nebo dat vědět protistrany, ze prijedu později a kdy.
Důvod, proč používáš waze pro osobní auta a ne nákladní navi je jaky? Waze te navede do zákazů, na které sereš a to ti vyhovuje? Nebo?
Naposledy upravil(a) petr_riha dne stř 31 led 08:33, celkem upraveno 1 x.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Protože TD z principu hledá x důvodů, proč to nejde.
Hlavní problém ale není navi nebo značení, ale fakt, lopata nemá páru, kolik měří.
Hlavní problém ale není navi nebo značení, ale fakt, lopata nemá páru, kolik měří.
soon...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
petr: mám to stejně. Vlastně se zapíná sama. Wifi propojení s rádiem, je fajn věc. Nastartuju a je tam waze. Vidím kolony, hlídky, odstavená vozidla nebo výtluky. Za mě super.
soon...
Je jedno, zda jede řidič po paměti, podle mapy nebo podle navigace, v každém případě musí vědět výšku, délku a hmotnost svého vozidla a respektovat zákazové značky. Ale protože nejsou lidi, tak řídí kamiony blbové, kteří by tam neměli být. Ale lepší tam posadit blba, který kamion rozseká, to zaplatí pojišťovna. Kamion musí jet za každou cenu, protože splátky leasingu. Žijeme ve společnosti, která má na prvním místě hodnot prachy, že to občas někdo odnese je fuk.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- Truck Daškam
- Letec
V první řadě ten, že se neví že existuje. Já ji taky znám možná 2 rokyAha, tak potom nechapem aky je problem pouzivat truck navigaciu.
Nevím. Ale v momentě kdy mě to nutí objíždět něco kam můžu - je to pro mě nepoužitelný. Leckdy to rovnou nahlásilo, že cílové místo je v zákazu (byť s dodtakovou tabulkou imo DO), at jedu jinam. Taková navigace mi je pak prostě k hovnuJasne, ze navigace navadi všude, kde je zákaz s výjimkou DO. Primarne tam auta nemají co dělat a navigace tak nějak neví, jestli DO jsi nebo ne. Jak by to mělo podle tebe fungovat?
Jak jsem psal výše - já navi defacto nepoužívám vůbec. Pouze na dovedení do uliček, zejména v systému jednosměrek. Když nevím kam jedu tak kouknu do mapy (v telefonu), v tu chvíli už to vím a jedu bez navigace
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
Ještě doplním, že zde je problém jak se B4+Mimo DO u nás montují (jak jsou myšleny) a jak reálně platí (pouze pro tu ulici, v které jsou po první křižovatku) - navigace samozřejmě pracuje s tou druhou (správnou) variantouJasne, ze navigace navadi všude, kde je zákaz s výjimkou DO. Primarne tam auta nemají co dělat a navigace tak nějak neví, jestli DO jsi nebo ne. Jak by to mělo podle tebe fungovat?
Třeba moje oblíbené Jižní město, kde je zákazem (+mimo DO) uzavřen vjezd do sídliště, ale legislativně je uzavřena pouze ta ulice, kde ten zákaz je (tím pádem všichni co tam jedou do Penny, LidLU, ČS projedou ve skutečnosti zákazem, kde neměli co dělat).
A navigace vidí "legální" cestu jak ten zákaz objet skrz obydlenou oblast, kde projet fakticky nákladním autem ani nejde

Chápeš to?
Je zajímavé, ze my všichni ostatní blbci to víme.Truck Daškam píše: ↑stř 31 led 12:13V první řadě ten, že se neví že existuje. Já ji taky znám možná 2 rokyAha, tak potom nechapem aky je problem pouzivat truck navigaciu.
Nicméně, pokud píšeš, ze navigaci nepouzivas, nevím, proč se rozcilujes, ze ti hlásí přejezdy a parkování. Tak envim, jestli ji nepoužívas (a nic ti nehlásí), nebo ji používáš a ani o tom nevíš. No nic, to je na mě složité.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
- Truck Daškam
- Letec
Psal jsem, že ji občas použiju.. A ano, to co jsem psal mi přijde zbytečný mi hlasit, protože to nepotřebuju
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
Je to řidičova chyba, že si trasu neprojel a neprošel. Nemá se tam to co motat a takto ohrožovat provoz...
ééééé
ééééé
Chápeš to?
Tak je to číčovina, ne že né.