Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Tak zase na druhou stranu je fajn, že člověk nepřijde o papíry jen kvůli tomu, že je v nějakým mongolstánu mohou brát za +10 čistě teoreticky. Za to, že před výjezdem do zahraničí nenastuduješ dopravní zákon dané země. Jistě, neznalost neomlouvá.
Např. v Itálii mi auto ukazuje na dálnici v některých tunelech 80 nebo 110 (teď bych kecal), aniž by tam byla nějaká značka. Tunely na dálnici v Itálii bývají poměrně úzké, často bez osvětlení a bez krajnic, za to s vysokým obrubníkem. Platí, že dálnice + tunel = zákonné snížení rychlosti? Nevím. Pokud dostanu pokutu, rád ji zaplatím. Ale že by mi za to měl někdo sebrat papíry? Jsem rád, že to tak nefunguje. A to je příklad z civilizované země.
Např. v Itálii mi auto ukazuje na dálnici v některých tunelech 80 nebo 110 (teď bych kecal), aniž by tam byla nějaká značka. Tunely na dálnici v Itálii bývají poměrně úzké, často bez osvětlení a bez krajnic, za to s vysokým obrubníkem. Platí, že dálnice + tunel = zákonné snížení rychlosti? Nevím. Pokud dostanu pokutu, rád ji zaplatím. Ale že by mi za to měl někdo sebrat papíry? Jsem rád, že to tak nefunguje. A to je příklad z civilizované země.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Policie chytala kamiony, které předjížděním brzdí provoz na dálnici
11x řidičům rozdali pokuty za 60 tis. Kč a ještě 6 bodů k tomu, 2x do správního
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pol ... .seznam.cz
11x řidičům rozdali pokuty za 60 tis. Kč a ještě 6 bodů k tomu, 2x do správního
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pol ... .seznam.cz
- Truck Daškam
- Letec
petr_riha: No vidíš to.
A albánec tady s touhle stejnou doktrinou předjíždí hlava nehlava, protože u nich je to v pohodě.
A dostáváme se k tomu, že to odsere kdyžtak vlastně jednom českej řidič a albánec ne, protože "Pokud dostanu pokutu, rád ji zaplatím. Ale že by mi za to měl někdo sebrat papíry? Jsem rád, že to tak nefunguje."
Takže zatímco českej řidič jede jak blb za nějakým pomalejším, albánec klidně vyrazí do levého a tadááá
A albánec tady s touhle stejnou doktrinou předjíždí hlava nehlava, protože u nich je to v pohodě.
A dostáváme se k tomu, že to odsere kdyžtak vlastně jednom českej řidič a albánec ne, protože "Pokud dostanu pokutu, rád ji zaplatím. Ale že by mi za to měl někdo sebrat papíry? Jsem rád, že to tak nefunguje."
Takže zatímco českej řidič jede jak blb za nějakým pomalejším, albánec klidně vyrazí do levého a tadááá
Chápeš to?
Jseš úplně mimo.
1) předjíždění hlava nehlava, pokud se stane trestným činem, neskončí nezaplacenou pokutou. Pokud se ničím nestane, nebude pravděpodobně pokutováno ani u nás. Jestli tím nemyslíš kamiony +1kmh.
2) nevšiml jsem si, že by se v ČR nějak dodržovaly rychlosti. Takže, kdo za kým jede pomalu? Jezdím standardně +20-30 nad limit a nevšiml jsem si, že bych byl vždy nejrychlejší.
1) předjíždění hlava nehlava, pokud se stane trestným činem, neskončí nezaplacenou pokutou. Pokud se ničím nestane, nebude pravděpodobně pokutováno ani u nás. Jestli tím nemyslíš kamiony +1kmh.
2) nevšiml jsem si, že by se v ČR nějak dodržovaly rychlosti. Takže, kdo za kým jede pomalu? Jezdím standardně +20-30 nad limit a nevšiml jsem si, že bych byl vždy nejrychlejší.
Pokud to myslíš tak, že je třeba zrušit národní státy a nechat to celé řídit z Bruselu, tak bych se s Tebou zase jednou shodnul

Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No to vůbec. Zrušit celou zbytečnou a drahou EU.
Volný obchod a pohyb osob lze zajistit i bez EU rady, EU komise, EU ministrů, EU prezidenta a miliardy úředníků pod nimi.
Volný obchod a pohyb osob lze zajistit i bez EU rady, EU komise, EU ministrů, EU prezidenta a miliardy úředníků pod nimi.
soon...
Tak ona myšlenka jednotné EU a là USA není vůbec špatná. Ale dneska nerealizovatelná. Rozdíly mezi národními ekonomikami, zelenou pomateností a přístupu k mnoha tématům jsou diametrálně odlišné.
HM: nechtěl bys z toho v aktuálním čase a situaci jeden stát, že ne? Vždyť to vůbec nedává smysl. A nejsem si jist, jestli bychom si my jako češi nějak pomohli. I západní státy jsou v prdeli, a východ do společné země fakt nechceš.
HM: nechtěl bys z toho v aktuálním čase a situaci jeden stát, že ne? Vždyť to vůbec nedává smysl. A nejsem si jist, jestli bychom si my jako češi nějak pomohli. I západní státy jsou v prdeli, a východ do společné země fakt nechceš.
Nikdy není vhodný čas na změnu. A vzhledem k naší schopnosti si vládnout by změna nemohla být k horšímu. Stejně všechny blbé nápady přijímáme/musíme přijímat a jen je vyšperkujeme o XY "on top".
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Vždycky to jde hůře. Stačí se podívat, jaké zákony se vymýšlejí na západě, jak některé západní státy krachují a na východ, který do EU (a potažmo té společné země) chce. Ne, to není kompatibilní ani omylem.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V čase, kdy se to spojovalo v USA, by to možná šlo i tady. Dneska těžko.
Hlavně je krásně vidět, kam to "mozky" v EU dovedli.
HM: blbé nápady musíme přijímat, protože EU je banda blbů. A postavené je to tak, že musíme.
Hlavně je krásně vidět, kam to "mozky" v EU dovedli.
HM: blbé nápady musíme přijímat, protože EU je banda blbů. A postavené je to tak, že musíme.
soon...