Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

TD: spíš je otázka, když je to auto nastartované, proč by nemělo svítit?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Tak třeba když sklápečka jezdí pod bagrem (bagr - hromada - bagr - hromada...), fakt svítit nepotřebuje, třeba i půl roku. Starý Tatry nesvítí a nemyslím si, že by to dělalo problémy. To samý bagry, taky nesvítí
Jestli to svícení je zanedbatelný.. No nevím, někdo to může spočítat. Jistě, bude to mít podíl na emisích 0,0001% - ale jsme v době, kdy ani píst kompresoru neběží naprázdno, ale je tam viskozní spojka, co celej kompresor odpojí.
Já měl teda radši, když jsem svítil dle sebe (0 - obrys - potkávačky), než když to musí svítit nějak pořád

Další věc pak je, že to produkuje kretény co stojí a zbytečně svítí všem do xichtu.. To vysloveně miluju

A to není jen tohle..
Když se třeba vrátíme k automatický ručce - tak pokud chci aby fungovala, musím dodržet pořadí: zavřít dveře - zařadit D - šlápnout na plyn.
Pokud řadím dřív než dobouchnu dveře, nebo zařadím a ještě něco houknu na kolegu - tududumtum, automatický odbrždění se deaktivuje. Což je mi ve finále fuk, odbržduju prostě manuálně... ale škoda, jinak to automatický odbrždění by bylo fajn
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ty seš prostě génius! Fakt jsi nikdy nepřemýšlel, že bys šel do Akademie věd nebo přednášet, třeba na Školu života?
Za tím volantem u mixu je tě fakt škoda.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Nevím co je špatnýho na tom, že si rád o světlech (co a jak bude svítit) rozhoduju jakožto řidič SÁM.
Na autě mám pracovní světla - díky bohu na tlačítko, a ještě nikoho chytrýho nenapadlo to spojit s nějakou automatikou dle toho, jaký je světlo, kde se já nacházím a co brblám při vystupování z auta...
Chápeš to?
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Špatný je na tom to, že pak takový magoři jako ty budou jezdit potmě.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Poznam osobu co s octou 3 pri startovani prerazila garazovu branu. Chcela nastartovat auto nech sa vyklimuje. Prava noha na spojke, lava noha na zemi von z auta, otocenie klucikom, pustenie spojky a auto slo na zaradenu rychlost vpred.

Poistovna to najskor zacala vysetrovat ako poistny podvod, neverili tomu ze pri startovani moze vzniknut 10k€ skoda.
Truck Daškam
Letec

Paradoxně přesně úplně obráceně - když jsem měl klasický vypínač a tudíž jsem si to hlídal pořád sám, nemíval jsem s tím problém. Ted se mi občas stává (právě díky automatice, která to většinou dělá), že zapomenu přepnout z obrysovek na potkávací

Saab mi třeba svítí sám, ale můžu ho zhasnout, a tak tak ten vypínač používám.
Zhasnu, chcípnu a jdu domu. Pak přijdu, nastartuju a dle potřeby si rozsvítím - a nemám problém

abgx1: Ale hlavně že stál na spojce :-D
Přitom kdyby to bylo bez nutnosti stání na pedálu jak píšu - vůbec by nenastartoval a musel by si předtím vyřadit....
Chápeš to?
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Když už můžou v rámci progresivní inkluze řídit OA nebo NA i silně srabosrací a monumentálně retardérovaní, je třeba všechny procesy zautomatizovat a samozřejmě velmi ekologicky a rozumně svítit i za nejjasnějšího denního světla.
Pamatujete si na ty příšerné doby v minulosti, jak skoro všichni řítiči za tmy jezdili bez světel, když se jim automaticky nezapínaly? Hrůza a děs. 8-x

@petr_riha
Vy necháváte své děti bez dozoru, umožňujete jim přístup do garáže a nezamknutého auta, aby si tam mohly jít nastartovat?
To byste asi měl odevzdat rodičovský průkaz do čistírny. :-?

@abx
Člověka schopného způsobit 10k éček škodu při startování bych teda v provozu potkat nechtěl. Tak aspoň víme, jak smysluplně mohou být využity vybrané platby pov. ručení a havarijka. :ymapplause:

@TD
Ten motokrosáč to měl fakt v ruce, chudáci polízisté museli být celkem frustrovaní, když tak akčně a snaživě honili a honili a štastné vyvrcholení se nedostavilo. =(( Hlavně, že hned vytahujou kolty jak na divokém západě.
Navíc se jednoznačně ukázalo, že celá čím dál drsnější buzerace s řidičskými průkazy a hlavně jejich zabavováním je naprostý nonsens, jak zde prokázal svými vynikajícími řidičskými schopnostmi motorkář bez řp.
Čím víc zbraní, tím větší mír!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: pon 01 led 22:10 Nevím co je špatnýho na tom, že si rád o světlech (co a jak bude svítit) rozhoduju jakožto řidič SÁM.
Na autě mám pracovní světla - díky bohu na tlačítko, a ještě nikoho chytrýho nenapadlo to spojit s nějakou automatikou dle toho, jaký je světlo, kde se já nacházím a co brblám při vystupování z auta...
Pracovní světlo má zpravidla vyšší intenzitu svítivosti a také nesmí svítit standardně.
Plácáš kraviny, jak se ti hodí a na co stačí tvá mozkovna.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: pon 01 led 23:38
Paradoxně přesně úplně obráceně - když jsem měl klasický vypínač a tudíž jsem si to hlídal pořád sám, nemíval jsem s tím problém. Ted se mi občas stává (právě díky automatice, která to většinou dělá), že zapomenu přepnout z obrysovek na potkávací

Saab mi třeba svítí sám, ale můžu ho zhasnout, a tak tak ten vypínač používám.
Zhasnu, chcípnu a jdu domu. Pak přijdu, nastartuju a dle potřeby si rozsvítím - a nemám problém
Tak hlavně, že TY s tím problém nemáš. Že třeba 99% ostatních s tím problém má, už tě nezajímá, protože ty seš etalon vědění. x_x x_x x_x
Koukám, že do nového roku ti opět zmizelo několik mld mozkových buněk. To bude prdel v tomhle roce asi...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět