Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od Truck Daškam »

řidičBOB: O čem se tu bavíme?
On právě bezpečnostní pauzu/odpočinek udělat chce (a musí). Ale na to navazuje, že to musí napřed někam zaparkovat
Chápeš to?
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

Truck Daškam píše: čtv 09 bře 16:39 Ono na Goohle maps jsou parkoviště pro kamiony? Od kdy?
No normálně zadáš "parkoviště pro kamiony" (a když to dané parkovistě nenajde, upravíš ho a přiřadíš mu kategorii "parkoviště pro kamiony").
Tak jsem budeme dávat tipy na parkování pro chudáky kamioňáky (existuje i https://app.truckparkingeurope.com/ třeba). Jede po D1 a nemá před Prahou kde zaparkovat, že to musí nechat na dálnici v Rudné, protože u Shellky Nupaky je jen pár míst:
Modletice - Eurowag - Modletice Truck Park
Strančice TIR Centrum - parking
Chocerady Naháč - 15 míst bezplatně
Rybičky cca jako Nupaky, pár míst
Střechov 98 bezplatně vlevo/82 vpravo (dá se podjet dálnice), jedna z posledních recenzí na Google Maps: "Dostatek volných míst pro kamiony je i v sobotu a neděli."
Soutice - 12 míst bezplatně
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD:...ale je tak retardovaný, že místo toho, aby si předem našel místo k bezpečnému parkingu, tak to nechá na dálničním tělese.
Btw: takhle se nám zabil jeden zákazník. V noci se vracel z jednání z D a v podstatě skoro před barákem na D1 dostal smyk exitu na benzínku. Bohužel tam stál kamion, který čerpal povinnou pauzu. Stál na šrafování na dálnici. A on to do něj poslal pod návěs. Na místě existus. Kdyby tam ten kkt nestál, tak to omotá o svodidla, případně zastaví na trávě za nimi.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Kdyby byly v rektu ryby aneb kdyby nebezpečný pirát za volantem osobáku neriskoval jízdou ve vysoké rychlosti a přizpůsobil ji povaze a stavu vozovky, nedostal by smyk a neohrozil by nárazem stojící náklaďák a jeho osádku.

A pak samozřejmě taky KDYBY si bukanýři od doleváků nehráli na tajné agenty a provokatéry, mohli by se věnovat na dálnici parkujícím kamionům - primárně informovat o možnostech parkování v okolí a třeba i nějaká ta pokutička, že ano.
Ale to by "nevydělali" tolik peněz jako za "překračování" rychlosti.
Truck Daškam
Letec

TD:...ale je tak retardovaný, že místo toho, aby si předem našel místo k bezpečnému parkingu, tak to nechá na dálničním tělese.
Předem? A co chceš předem hledat?
Já jezdím "jen" okolo komína, a nemám tušení kde mi vyjde, že budu muset dělat pauzu. Ono vzhledem k tomu co se na silnicích děje, nic moc plánovat nejde - a už vůbec ne 11h předem.
Nějakou představu člověk mít může, ale zejména v okolí Prahy se ti plán zhroutí

Shr3k:
a) vždy je alfou a omegou DZ a to co je v dohledu. Neexistuje, aby všichni znali všelijaký stránky. Já měl třeba ještě před třeba rokama tlačítkovej telefon, a ani ted ho nepoužívám na nic víc, než telefon/sm/email. Nedivil bych se, kdyby spousta rumunů nemělo žádnej telefon. No, a za jízdy je hledání pochopitelně pasé - musí někde zastavit a to už tady řešíme dost dlouho. Ale věřím, že spousta lidí tebou sdílený odkaz zná. Ovšem když někdo vidí jak je to plný třeba na Rudný, nikdo si nedělá iluze, že jinde to místo je, a:

b) všimni si, jak daleko od sebe ty tvoje tipy jsou a jak dlouho trvá přesun do jednoho k druhému (kamionem, ne osobákem). A zbývá ti třeba 1h jízdy a ještě navíc třeba poskakuješ v koloně - a pro info, doba skákání v koloně se nedá zjistit, protože navigace to ukazuje pro osobáky.
Leckdy mi navi ukáže průjezdný okruh, ale tududumtum - od Ořecha v pravém kolona kamionů a navigace dál hlásí zdržení třeba 1minutu, ale pro mě reálně 30min

c) nikdo pochopitelně nebude nikam z trasy zajíždět 50km (a už vůbec ne na slepo bez jistoty zaparkování). Nejen že čas jsou peníze, ale i kilometry najeté navíc
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jak říká můj kolega - jak snadné je si během minuty najít miliardu důvodů, proč to nejde, ale ani jeden, jak by to šlo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

řidičBOB : Věř tomu, že spousta řidičů si najde ten důvod jak by to šlo a vymyslí to líp. Ovšem to pochopitelně nikdo z nás vidět nemůže a prostě má to svoje limitiy.
Úplně stejně se tady můžeme bavit o předjíždění kamionů: ty budeš tady tvrdit a hlásat, jak je to nebezpečný a jak to vytváří kolony, a já ti sem nasypu X-záběrů, kdy jsem nikoho neomezil a předjel jsem značným rychlostním rozdílem. A je to logický - ty vidíš jenom to nebezpečné (nesprávné) předjíždění, ale u toho správného ty z 90% logicky vůbec nejsi, a tak ho nemůžeš vidět a znát ho.

Třeba v Plzni často při zápase odtahují špatně zaparkovaná auta fanoušků - a hele, ono je to tím, že chybí nějaký parkovací dům nebo odpovídající parkoviště. Tak ty odtahy jsou fajn jistej byznys - jediná existující varinatna je, že fanouššci nebudou na zápasy chodit nebo zaparkují na druhé straně Plzně a pojedou MHD. A ve výsledku - když ta nezaparkuje pan Novák s Audi, zaparkuje tam Skočdopol s Fabií.

A to samý platí pro ty kamiony: Bud nebudou jezdit kamiony (což je nereálný), nebo tam místo poláka zaparkuje rumun.

A to že je málo parkovacích míst není nějaký můj nebo Amazonky výmysl - to MDČR a ŘSD samo ví a uznává. A je jim to fuk
Chápeš to?
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

Truck Daškam píše: pát 10 bře 09:31 A to že je málo parkovacích míst není nějaký můj nebo Amazonky výmysl - to MDČR a ŘSD samo ví a uznává. A je jim to fuk
Je jim to úplně fuk https://www.hlidacstatu.cz/hledat?Q=roz ... ky&order=1 jasně, a teď tu o Karkulce.
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

řidičBOB píše: pát 10 bře 08:41 jak říká můj kolega - jak snadné je si během minuty najít miliardu důvodů, proč to nejde, ale ani jeden, jak by to šlo.
Typické pro správného českého vohnouta:
- kde je napsáno, že jsem to měl udělat ?
– já myslel, že to udělá on
– ať si to dělá sám, když má takovej plat.
– tenhle měsíc mám už tři hodiny přesčasů.
– to bych se nedostal na svačinu
– vykašli se na něj, on zabrzdí
– skončíme o půl hodiny dřív a zajdeme si na jedno.
– za to můžou ti nahoře
– to je dobrý, na to stejně nikdo nekouká
– to udělal počítač
– při mým platu nemohou ani lepší práci chtít
– já měl vždycky šéfa idiota
– kdybych byl na jeho místě, tak bych to určitě dělal líp
– vykašli se na to, co z toho máš?
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Typickou ukázkou toho je TD.
Dodržuje jenom to, co se mu hodí a u ostatního má mraky výmluvy.
A když jednou dojde na lámání chleba, bude skučet jako ten krypl, co byl teď u soudu za to, že zabil 2 lidi ze SÚS. "nic si nepamatuji, asi jsem měl zdravotní problém"
Alespoň, kdyby se k tomu pak postavili jako chlapi.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět