Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jerry
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše: ned 15 led 13:54 Stejným úhlem pohledu bychom se mohli dívat třeba na plk. Markoviče, který začínal jako vyšetřovatel za komančů a pak vedl 1. oddělení. Byl to tělem i duší policajt. Jeden z nejlepších kriminalistů, jaké tahle republika měla. A byl snad po revoluci špatný nebo morálně diskvalifikovaný, protože kdyby dostal za komárů střílet do lidí, tak by to musel (teoreticky) udělat?
Srovnáváš nesrovnatelné. Já také osobně znám jednoho penzionovaného krajského vyšetřovatele vražd. A ty vraždy ne hospodářskou, dělal proto, že v tom nebyla tehdá politika. Pavel byl předsedou ZO KSČ mezi zelenými mozky, tedy i tam patřil k velmi aktivním soudruhům. Pavla by jsi musel srovnat s někým od generála Lorence.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Stepan píše: ned 15 led 14:22 Přesně proto tam půjdu. S lístkem budu nakládat pouze v gumových rukavicích a pak se asi budu muset opít.
V tomto to mám ulehčené. Zítra odjíždím domů do Bavor. Ano, píšu domů, protože v zemi která bude 33 let po pádu mnou nenáviděného komunismu volit prezidenta ze dvou bývalých elitních komunistů, se už fakt doma necítím. Představ si volby v Německu v roce 1978 mezi dvěma elitními nacisty. Je mi z toho smutno, poprvé v životě jsem teď zauvažoval, že požádám o německé občanství. Protože národ měl i jinou volbu, ale vědomě rehabilitoval minulý režim v plné parádě. Nejvíc se budu smát až estébák Babiš nebo předseda stranické buňky Pavel budou klást věnce obětem komunismu. Žádný literát by nevymyslel větší absurditu. A národ jim k tomu bude tleskat.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jerry: to by ses divil, jak i na vraždách byla politika…
Btw: tak hlavně, že doma máte demokracii a kapitalizmus jak sviňa ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

jerry: Sám jsi elitní nacista... Na moji otázku jsi neodpověděl.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše: ned 15 led 16:04 jerry: to by ses divil, jak i na vraždách byla politika…
Btw: tak hlavně, že doma máte demokracii a kapitalizmus jak sviňa ;-)
Proto píšu, že jsem "zauvažoval". Pochopitelně se na tu byrokracii vykašlu ;) Až budu zítra doma, tak mi za chvíli zase naštvou Zelení. Z toho neutečeš :D Ale aspoň nemám mezi sousedy komunisty. Musí se to brát s humorem ;) Najdeš ho na obou stranách. Třeba pozorovat ministryně obrany Lambrecht nebo Černochovou, obojí je velká tragikomika Ale Babiš nebo Pavel s věncem na hrobu Horákové, to už bude morbidní :(
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

GeneHawkins píše: ned 15 led 13:16
jerry píše: ned 15 led 08:18
řidičBOB píše: sob 14 led 22:43 No, tak přirovnávat Pavla k dozorcům z koncentráku, je trochu slaboduché.
Byl to jen příměr. A zrovna u tebe bych nikdy nečekal, že budeš volit kovaného bývalého komunistu. Překvapil jsi mě. Zlo je zlo a volba Pavla je vyhánění čerta ďáblem. Ale teď už je to asi fuk, Češi ukázali svoji tvář. V prvním kole byl výběr a přesto vyhráli dva morálně nejhorší kandidáti. Je poznat, že výhra komunistů v roce 1946 nebyla náhoda, máme to krvi. Každými volbami jen potvrzujeme, že si vládnout neumíme.
Udělal jsi v životě něco, za co se stydíš?
Ano. Kdo ne, ať hodí kamenem ;) Ale jiná věc je kandidovat po velkém vědomém přešlapu v mládí na vrcholnou funkci ve státě :-? Kdyby to nedělali, neštěkne po nich ani pes jako po spoustě jiných kariérních soudruhů. Určité funkce by těmto lidem měly být zapovězeny. Bohužel jsme to po sametu neudělali a máme tu soudruhy Babiše a Pavla zpět. Mělo se vědět, že tihle lidé jsou splachovací :(
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Právě. Nebyla na to společenská nálada tehdy, takže teď se nemůžeme divit.
Také si myslím, že i řadoví členové KSČ měli mít zakázané jakékoliv vyšší státní fce. Nestalo se. Byl jsem u všech voleb. Demokraticky zvolení politici to chtěli jinak. Ok. Teď už s tím nenadělám nic. Jsem v situaci, kdy volím menší zlo. Taky bych to mohl hodit AB a říct, že se zítra stěhuji do prdele. Mohl. Z fleku.
Ale o co bych byl lepší, než ti, co vstoupili do strany a dělali kariéru. Bohužel, o nic. Řešil bych akorát svůj prospěch.
A opět: PP nebyl žádný elitní komunista. Přirovnání k elitnímu nacistovi, je opět velký faul. Přesně se AB trefil do lidí jako ty, kteří papouškují jeho lživé kompro.
Elitního komunistu si já fakt představuji jinak.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pěkně to vyjádřil i Kálousek, i když jeho džihád proti PP jsem úplně nechápal:
Kritérium předlistopadové minulosti je vyřešeno výsledky 1.kola. Nyní je tedy nezbytné hodnotit podle jiných kritérií a tam to v duelu Babiš - Pavel opravdu těžké není. Budu volit pana Petra Pavla a věřím, že si tak budou počínat i ostatní voliči D.Nerudové a pánů Fischera a Hilšera.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

Jerry :ymapplause:
Pravda vyděsí
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

řB: Elitní komunista byl. To neokecáš. Žil jsem v té době. A znal jsem dokonce i lampasáky, kteří nebyli v KSČ. Pak byli ti s řadovým člentvím. Další stupeň byl předseda výboru KSČ. To už musel být sakra kovaný soudruh. A pokud byl vybrán a cvičen pro zvláštní nasazení? Tihle lidé museli být důkladně prověřováni kontrarozvědkou, možná i GRU. Aby tenhle kostlivec nevypadl ještě ze skříně. Ale to by si naopak Rusové nechali rádi v šuplíku pro strejčka příhodu.
Odpovědět