Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3960
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od HondaMan »

Pak úplně nerozumím tomu co chceš.

Máš smlouvu se stavební firmou, kde je specifikováno co máš objednáno a jak platíš. Stavební dozor rozumí mnohonásobně lépe stavbě než ty a kontroluje, zdali je vše stavěno dle projektu/norem/prac. postupů.

Po splnění daného bodu následuje kontrola investora spolu s dozorem a po odsouhlasení platba.

Důležuté je, aby na stavbě byl denně. Na "schopnýho samostavitele" bych se vykašlal. Chce to ostrýcho chlapa se zkušenostma bez pochopení pro šlendrián, který je klidně nechá zbourat půl baráku.
2.9T RWD
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Stepan »

Když říkám schopnýho samostavitele, myslím chlapa, co si sám "oddozoroval" v několika vlnách fabriku, několik rodinných baráků pro vlastní potřebu, hotel a tak... Stavař, ale zjistil že prachy vydělá líp jinak. Myslím, že by to zvládnul :) Ale já do toho jít moc nechci.

No, ještě mám o čem přemejšlet. Na nějakýho konkrétního dodavatel typizovaných staveb nikdo nic? Rýmařov jsem koukal, už se tady párkrát na fóru objevovali, ale všechno je to malý.

Ohledně těch smluv -> Tam vnímám jako největší fuckup, že občas prostě není kde brát. Na firmě nám pár let zpátky zůstalo akorát prázdný staveniště. Dodavatel se posral z vidiny všech smluvních pokut co se na něj řítily a utekl od toho, firma v insolvenci. A přitom dvacetiletá historie x_x O prachy jsme nepřišli, ale sehnat někoho, kdo bude pokračovat (v nepříliš kvalitně zahájené) práci... Nechceš. Všechny smluvní pokuty, nároky (...) jsou fajn. Dokud se k tomu protistrana má. A ikdyž mi nevadí stavět 6 měsíců, nerad bych stavěl 6 let a stejnou dobu se s někým honil po soudech o prachy.

Proto bych byl nejradši kdyby ta stavba byla co nejjednodušší co do postupu. Přivezou, postaví, s někým to zkouknu a zaplatím.
Snad je to pochopitelný :)

*A jo, nejlepší by bylo koupit něco hotovýho. Jenže velký rodinný baráky nikdo "naslepo" tam u nás nestaví. A čekat než se bude nějakej místní boháč rozvádět, aby šel nějakej zajímavej barák do prodeje, to se načekám.

A občas taky ty peníze chybí žejo:
https://www.sreality.cz/detail/prodej/d ... reen=false
=))
A třeba tohle, ikdyž se odprostím od peněz:
https://www.sreality.cz/detail/prodej/d ... reen=false
Je v tý lokaci špatnej vtip. Stavěla to jedna firma jako velkej rezidenční projekt, baráky jsou nahňácaný na sobě, ještě to 1-2 mega sežere na dodělávkách a na konci máš barák, kde si se sousedem čumíte do obýváků nebo máš doma pořád tmu kvůli zataženým roletám. Hnus fialovej.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od ExFun »

.
Naposledy upravil(a) ExFun dne pát 11 pro 06:30, celkem upraveno 1 x.
Back to basics.
Příčina -> následek
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16307
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od pavproch »

Já dyž sem stavěl (1999-2000), tak klasickou cestou - cihly a malta a dozoroval sem si celých ca 18 měsíců stavby a asi 10 firem sám, byl to ale potrat a nervy nadruhou - možná sem semtam něco neuhlídal ale nevím o tom (a možná ne, dyž ani po 20ti letch bydlení nevím o zásadních problémech) ale podařilo semi (neústupností) z nich vydolovat druhou vrstvu omítek zvenku na chalupě zdarma, když tu první (pohledově) zmršili..... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3960
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od HondaMan »

Stepan: hele a opravdu potřebuješ něco tak velkýho?
Teď bydlím v baráku 220m2 podlahové plochy, balkon ze 2 stran domu, terasa s bazénem, zimní zahrada, celopodsklepený s dvojgaráží v 1pp, připravená místnost na saunu a i ta poska by se mi do sklepa někam vešla.
Aktuálně řeším prodej protože mě to nebaví. Příští bude určitě menší bez všemožných volovin. Chci žít "venku" ne ve zlaté kleci.
2.9T RWD
Uživatelský avatar
M.Z.
Letec
Příspěvky: 5444
Registrován: úte 28 srp 13:23
Bydliště: FM

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od M.Z. »

Štěpán: ten první megabarák je teda dost výhodná nabídka, ale tam už se uživí údržbář na plný úvazek, ale taky mi tam vadí hustá zástavba.
Ten druhý se mi nezamlouvá vůbec, dodělávek tam bude dle náročnosti za 3-5 mega a nalepený na druhý barak je teda strašně.
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Stepan »

MZ: Tak ten první je úplně mimo moje možnosti. V keši tolik nemám, vlastně je to úplně zbytečný a kdybych se měl zadlužit kvůli masírování vlastního ega, tak si radši koupím Porsche :D
Ten druhej je fakt peklo. Za 20 mega si se sousedem čumět do talíře. Ale to je snad nějaká Jihlavská věc. Teď tam vybudovali prakticky úplně novou čtvrť. 6 bytových domů kousek od sebe, pak možná 50 baráčků, jeden jak druhej na půdorysu 10x15 metrů možná ani to ne + metr na každou stranu jakože asi zahrada A pak nějaký samostatně stojící rodiný baráky už v relativně OK velikosti, taky napleskaný na sebe, bez zahrad, bez příjezdovek... Nechápu. A co jsem tak koukal, za kolik se to prodávalo, tak to ani levný vyloženě nebylo.

HM: No, velký... Jak se to vezme. 2x dětskej pokoj, ložnice, obývák, šatna, místnost pro hosty / pracovna. Nějaký šikovný rozložení kdy za vstupníma dveřma je ještě jedna místnost, nejenom malá chodbička. V koupelně vana do který se vejdu i sprcháč.
A seš na 6+1, možná 7+1, záleží jak to kdo počítá.
To je pro mě must have přes který nejede vlak.

A pak extrabuřty, bez kterých bych neměl pocit, že je můj život kompletní:

Místnost na bordel / půda.
Sauna.
Posilka. Mám radši volný váhy než stroje, ale tak stejně na to nějakej prostor potřebuješ.
Vnitřní, nejenom zastřešenej, bazén by taky bodnul.

Chci to mít všechno doma, protože s postupem času mě moc nebaví chodit mezi lidi, navíc dostupnost služeb není na vesnici taková, jako v Praze (...).
Čím dál víc se přikláním k tomu, co jsem psal nahoře. Nechat postavit obytnej barák z katalogu, třeba https://www.domy-dnes.cz/typovy-dum/family-xl05, jenom přihodit ještě jedno garážový stání pro paní.

a potom na zahradě zvlášť přistavět další menší domek, klidně na prasáka ocelovou montovanou halu :D , a v něm mít tu posilku, saunu, bazén a třeba i nějaký posezení. A když už, tak i ještě jedno garážový stání, oddělený od posezení skleněnou stěnou :x

V tomhle asi budeme mít dramaticky odlišnej pohled. Když si někde psal, jak ti chybí město a že se chceš odstěhovat zpátky. Já město prakticky nesnaším. Radši mám kolem sebe hodně místa a svůj klid :)
Jako jo, v nějaký vile na Hanspaulce by se mi asi líbilo, ale to je pro finančně jinou ligu. :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3960
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od HondaMan »

Dramaticky odlišnej pohled máme na více témat.

Ad vila na Hanspaulce: Kamarád teď píchá jednu baletku, která je jedinou vnučkou postarších majitelů vily právě na Hanspaulce. Jako nezávislý pozorovatel musím konstatovat značnou sebereflexi a přehodnocení přístupu k ženám :-D
...někdy to není o penězích...
2.9T RWD
Uživatelský avatar
Jaggie
Pan Řidič
Příspěvky: 390
Registrován: úte 02 dub 07:44

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Jaggie »

kdyz uz jste kuci nacali tema baletek, tak taky udelam trochu OT.
... uz to bude nejaky patek, ale jak by rekl Kuba Kohak v Okresnim preboru, taky jsem se tak trochu "kamaradil" s jednou baletkou.
Ty pozy, co predvadela behem ***, z toho sly oci z dulku. :ymapplause:
A6 C7 3.0tfsi na steroidech 416hp
ex. A6 C6 2.8fsi 210hp
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Stepan »

=))
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět