Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
northwind
Pan Řidič
Příspěvky: 225
Registrován: pon 09 bře 20:31

Re: Koronavirus

Příspěvek od northwind »

Bude se znárodňovat pro blaho společnosti, nebo je na to ještě moc brzo?
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26979
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Koronavirus

Příspěvek od řidičBOB »

Podle mne u 3. vlny už jo! Samozřejmě pro blaho tisíců mrtvých, které musíme zachrániť!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Re: Koronavirus

Příspěvek od ExFun »

Nebuďte patetičtí. Vím, že jsme tady měli 40 let komunisty, ale tvrdit o každém, kdo není až tak vpravo, že je levičák. Každý levičák je bolševik. A všichni levičáci chtějí znárodňovat a návrat komunismu, je úplně stejný nesmysl, jako označovat každého pravičáka za nácka a fašistu. Je to úplně mimo. Úplně stejně je mimo, že existuje jediné správné řešení a navíc to pravicové.
Ani 40 let komunismu nedělá takové stupidní zkratky validními.
Takže přestaňte nesmyslně strašit absurditama.
Back to basics.
Příčina -> následek
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26979
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Koronavirus

Příspěvek od řidičBOB »

Ale jinak pohoda...alespoň se to pročistí, ne?!
https://www.e15.cz/rozhovory/nerudova-p ... 75506?s=08
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Koronavirus

Příspěvek od Stepan »

btw. jak to funguje, že se "extrémním pravičákům" říká náckové a fašouni. Sem to nikdy moc nepochopil a wiki taky neporadila :(
Fašismus (italsky fascismo) v užším a původním smyslu označuje italský fašismus, politické hnutí vedené Benitem Mussolinim a vzniklé po 1. světové válce, které ovládalo Itálii v letech 1922 až 1943. Již ve 20. letech 20. století se však označení rozšířilo na příbuzná politická hnutí, strany a státní režimy v jiných zemích, a stalo se tak označením typu politické ideologie. Typickými rysy fašistických ideologií jsou zejména autoritativní a vůdcovský princip, vypjatý nacionalismus, militarismus, sociální darwinismus, kult modernity, mládí a síly jakož i silná ekonomická role státu chápaného korporativisticky, v němž soukromé vlastnictví musí sloužit kolektivnímu prospěchu.
Vyloženě ultrapravice.
Program národních socialistů z roku 1920 obsahoval řadu dvojznačných prvků jako zrušení bezpracných příjmů, konfiskaci válečných zisků, znárodnění monopolů, rozdělení zisků z monopolů, rozsáhlou podporu ve stáří, znárodnění obchodních domů, konfiskace půdy pro veřejné účely bez náhrady, zrušení úroků za pozemkové půjčky, podpora nadaných dětí chudých rodičů, povinné cvičení a sport atp. O nich však není snadné rozhodnout, zda mají být interpretovány socialisticky nebo spíše jako projev úcty k archaickým hodnotám, jako inspiraci předmoderními, zejména antickými společnostmi. Od tradičních forem socialismu - značně internacionálního postoje - odlišoval národní socialismus vypjatý nacionalismus. Dle Hitlerova Mein Kampfu: "V rudé vidíme socialismus našeho hnutí, v bílé myšlenku nacionalismu a ve svastice poslání boje za vítězství árijského člověka." [9] Hitler chtěl však zničit marxismus a tvrdil, že mezi marxismem a socialismem existují rozdíly. Sám však roku 1934 připustil, že: "Národní socialismus převzal od každého z obou táborů samotnou myšlenku, která ho charakterizuje - národní odhodlání z buržoazní tradice a vitální, tvůrčí socialismus z marxistického učení." [10]

Po roce 1933, kdy se NSDAP dostala k moci a Adolf Hitler se stal říšským kancléřem, nacistická strana plně podpořila fašistickou koncepci vytvořením absolutní moci státu a vůdce (Führera), rasovou politiku a agresivní zahraniční politiku. Ta nakonec byla příčinou druhé světové války. Po uchopení moci zůstala část hospodářství v soukromých rukou, ale pod státní kontrolou v podobě čtyřletých plánů (napodobenina sovětských pětiletek). Byla zavedena sociální opatření a podporován rovnostářský a polovojenský národní étos. Hitler sám razil heslo: rovnost všech rasových Němců. Legální rozdíl mezi dělníkem a úředním stavem byl zrušen a docházelo ke glorifikaci dělníka.[11] Po roce 1939 došlo k socializaci hospodářství a zavedení centrálního plánování.[
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Re: Koronavirus

Příspěvek od ExFun »

Není to pro smysl sdělení podstatné, ale špatně hledáš
https://cs.wikipedia.org/wiki/Nacismus# ... 9m_spektru
Back to basics.
Příčina -> následek
blah
Pan Řidič
Příspěvky: 210
Registrován: stř 25 črc 13:11

Re: Koronavirus

Příspěvek od blah »

TLDR; Nackove nemeli radi komunisty. Komunisti jsou levicaci takze to z nacku dela pravicaky. To hned dava vetsi smysl... =))
honziss
Letec
Příspěvky: 3453
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Koronavirus

Příspěvek od honziss »

řidičBOB píše:Ale jinak pohoda...alespoň se to pročistí, ne?!
https://www.e15.cz/rozhovory/nerudova-p ... 75506?s=08
To je fakt smutny :(
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Honza42
Letec
Příspěvky: 1540
Registrován: pát 27 kvě 11:47

Re: Koronavirus

Příspěvek od Honza42 »

"Jádro sporu o pravicovost a levicovost (nacismu) má historický základ v okamžiku, kdy jeden socialismus byl vojensky napaden druhým socialismem a ideologicky bylo nepřijatelné to takto prezentovat. Tehdejší předseda Kominterny, sídlící v Moskvě, Bulhar Georgi Dimitrov navrhl Stalinovi, aby byl německý nacionální socialismus (nacismus) označován termínem fašismus a aby byl nadále prezentován jako extrémní pravice. Tento úzus byl zachován i po ukončení války a mnohonásobně opakován po celých čtyřicet let nadvlády komunistů a Sovětského svazu. Takovéto vnímání zůstalo v některých kruzích zachováno dodnes."

NSDAP byla samozřejmě extrémní levicí. Kde rozhodující je "lid", bubínky, masy v ulicích, zář reflektorů na stadionu a v nich milion zfanatizovaných lidí. Ideologie kolektivistická a tedy z principu totalitní, protože kdo opustí tento semknutý kolektiv je nepřítel. Jeden směr, jedna víra, kdo není s námi je proti nám. Odpovědnost je též kolektivní, tedy žádná.

Pravicovost je různorodá a lze ji provozovat demokraticky za předpokladu, že tato demokracie bude respektovat svobodu jednotlivce, tedy bude ho omezovat nerada a jen ve zcela nezbytných případech. Demokracie sama o sobě svobody nezaručuje, bude-li ve voličském elektorátu převaha totalitně smýšlejících jedinců, může pod rouškou demokracie fungovat i docela krutá totalita - diktatura většiny. Pravicově smýšlející lidé jsou z principu jejich povah velmi obtížně schopni vytvořit dav na náměstí. Proto se pravice obtížně prosazuje proti agresivitě levice. Život pravičáka je "jeho", v právech i odpovědnosti. Totéž přeje ostatním.

Podstata EU je ve své podstatě fašistická. A zástěrkou pro naplnění jejích cílů je ideologie (či náboženství) "Zeleného údělu".
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Koronavirus

Příspěvek od Stepan »

No to sem chtěl říct. Že extrémní pravičák není plešoun co hází dlažebky po cikánech, ale spíš Urza :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět