Strava na cestách

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Strava na cestách

Příspěvek od ExFun »

Co jíte na dlouhých cestách při řízení?

Dlouhé cesty jezdím kamioňáckým stylem = víceméně v rychlostních limitech, ale třeba 5h. v kuse. Vzhledem k tomu, že tak dlouho bez jídla nevydržím, jím a piju při řízení. Zatím jsem ale neobjevil nic co by mi v tomto režimu vyhovovalo. Sladkých tyčinek jsem přejezený a obecně sladké nemusím. Poslední dobou to řeším hlavně banány a jablky. Ale chtělo by to nějaké nesladké bílkoviny.
Napadá mě Jerky, ale to moc nemusím. Super by byl tuňák se zeleninou, nebo kuřecí se zel. salátem, ale zase šavlovat s vidličkou za volantem se mi nechce. Samozřejmě o bagetách a sandwichích vím.
Back to basics.
Příčina -> následek
Uživatelský avatar
vasco
Letec
Příspěvky: 1682
Registrován: čtv 17 úno 11:38

Re: Strava na cestách

Příspěvek od vasco »

Ja se snazim za volantem nejist, jsem prase a at se snazim jak chci, tak mi stejne pokazde kus rajcete, salatu nebo hranolky spadne pod sedadlo. Ale kdyzuz, tak si kupuju od Crocodilu takove ty tortilove wrapy. Je to akorat do ruky a do pusy, clovek s tim nebojuje a syte je to velmi. Sladke mi moc nejede, ale ted jsme si s K. oblibili Kit-kat ve forme bonbonu - kulicek, to se dobre ji a bez bordelu. Taky je celkem fajn snack-wrap od McDonda.

Pravda, parkrat uz jsem i sam zvladl snist v aute dve krabicky sushi vcetne maceni do wasabi a sojovky:-)))
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16305
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Strava na cestách

Příspěvek od pavproch »

taky toho najezdím dost, dlouhé štreky... za jízdy ale eeeee - ne kvůli přesvědčení, že je to nesprávně, ale kvůli temu že sem (tež) prase... takže rači zastavím, natlačím do hlavy nějakou poživatinu (vestoje a mimo auto, tak se omezuje riziko zprasení) a jedu dál...
když už něco za volantem, tak akorát napít - minerálka z PeT láhve (což je dost "tricky job" - odšpuntovávání a zašpuntovávání zaměstanává obě ruce....)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Uživatelský avatar
šmoula
Mistr volantu
Příspěvky: 894
Registrován: stř 16 úno 10:04

Re: Strava na cestách

Příspěvek od šmoula »

Na delší cesty si dělám doma svačinu. Většinou housku, salám a trochu ledového salátu. Hlad to zažene, bordelu to moc neudělá a rychle se najím. Co se týče pití, tak většinou kafe + vodu, abych nebyl odvodňenej.

Případně, když vidím nějakou dobrou restauraci, hospodu tak zastavím, najím se, dám si kafčo a frčím dál. Cesty, které jezdím nejčastěji tj. PHA - BA, PHA - CA, PHA - WIE jezdím jen se sváčou :)

Bagety si nekupuju, nedělá mi to dobře a dlouho mi to leží na žaludku.
2.0i 107kW
honziss
Letec
Příspěvky: 3453
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Strava na cestách

Příspěvek od honziss »

Kdyz ridim, tak nejim nic a piju vodu. Kdyz jedu nekam dal, tak zasadne Mc'D a potom pumpy. Nejradsi mam Agip (dobry espresso a sladkosti) a nektery omw, nejlip kdyz delaj vlastni sendvice a bagety, kdyz nedelaj vlastni, tak kroko bagety.

Zasadni je jist malo :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Uživatelský avatar
beaumont
Letec
Příspěvky: 1285
Registrován: stř 16 úno 12:55

Re: Strava na cestách

Příspěvek od beaumont »

Já za jízdy taky prakticky nejím, snad kromě nějaké drobnosti typu bonbónů, které prostě jednou rukou vezmu a strčím do pusy. Stejně při dlouhých cestách nejpozději každé dvě hodiny zastavuju, protáhnu si nohy, něco sním, napiju se... Je to IMHO nejlepší, člověk alespoň to jídlo pořádně pokouše a líp se pak tráví.

Jinak moje klasika na zastávkách jsou velké saláty u McDonalds, v Rakousku a Německu si kupuju čerstvě udělané obložené bagety.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Uživatelský avatar
šmoula
Mistr volantu
Příspěvky: 894
Registrován: stř 16 úno 10:04

Re: Strava na cestách

Příspěvek od šmoula »

Pokud máte rádi panos(panini) a pod, tak Vám mohu říci, že Lukoil testuje nový koncept čerpacích stanic, který můžete prozatím okusit na čerpačkách v Horních počernicích a Mohelnici(prostě něco jak to má OMW +/- autobus). Měl sem možnost je ochutnat a bylo to vynikající. Chutné, velikostě akorát, a nebylo mi po tom vůbec těžko.

Během 1-2 let by se měl tento nový koncept rozšířit i na ostatní čerpací stanice jak v CR tak v SK
2.0i 107kW
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Re: Strava na cestách

Příspěvek od ExFun »

Zastavit je lepší, ale mě to tuze nebaví. Nějak mám touhu jet, jet, jet dokud se necítím unavený. Navíc na svou obranu AT+ Mercedesy mají páčky u volantu jen vlevo (včetně ovládání tempomatu), takže pravá ruka nemá vůbec co dělat. Tak když bude držet jídlo, celkem nic to na věci nemění ;)

McD apod. to kdybych už musel zastavit, abych to koupil, tak bych to zrova tam snědl. :)

Panini jsou fajn nápad.
Back to basics.
Příčina -> následek
Uživatelský avatar
merlin
Porsche Expert
Příspěvky: 1127
Registrován: stř 16 úno 17:05
Bydliště: Bratislava

Re: Strava na cestách

Příspěvek od merlin »

Za volantom nejedavam, ani nemam pocit hladu. Ja si jazdu vyslovene uzivam a je to zaroven pre mna relax, tak prestavam mysliet na pracu a vlastne na vsetko :) Prave preto ze ma jazda ako takeho celeho pohlti mam ju tak rad. Prestavky robim tak po 3-4 hodinach a zasadne dlhsie min 30minut, takze na pumpe si dam napriklad bagetu alebo cely obed a samozrejme kavu (som od kavy zavisli), vybavim telefonaty, odpisem SMSky a pripadne aj mail a ked mam naozaj dost casu tak aj pozriem nejake WEB stranky.

Vyprazane jedlo mi nerobi dobre, tak rychle obcerstvenie zasadne vynechavam.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Uživatelský avatar
mmira
Moderátor
Příspěvky: 5088
Registrován: pon 07 úno 22:51

Re: Strava na cestách

Příspěvek od mmira »

jeste, ze mam auta, u kterych dojde benzin drive nez dostanu hlad. pamatuju jeden presun pres evropu, 1800 km. stavel jsem jen na tankovani, jinak jsem to jel v kuse. zena me z vedlejsiho sedadla krmila nachystanymi rizky :). jinak na cestach na sever jen piju, nejim. 5 hodin bez jidla clovek musi bez problemu vydrzet.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět