Táhneme na Brusel

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od ExFun »

Socialismus je něco úplně jiného, ale už mě nebaví ti něco dokola vysvětlovat a napravovat tvoje enormní neznalosti. Už chápu, že tě tak fascinuje "svobodná" společnost, složitější konstrukt nejsi schopen pobrat.

Ani nedoufám, že bys byl schopen rozlišit mezi situací "tady je 6mld. Kč, můžete si o ně požádat a naložte si s nimi dle Vaší úvahy tak aby zlepšily zemědělství" vs. "v dalších 5 letech musíte vypěstovat XY tun obilí"

Vůbec nevím, proč mě s tím systémem ztotožňuješ. Já ho jen popsal včetně odpovědnosti aktérů bez jakéhokoliv hodnocení. Cílem bylo ukázat, že "evropský bordel" si děláme hlavně my sami Češi tady u nás, dobrovolně. Sám popisuješ, jak kokotsky jsme schopni se chovat. Za to nemůže žádný Brusel, to je typická česká demence popsaná velmi příléhavě národní postavou óbrkokota Švejka.

Pokud si myslíš, že ke stejnému přerozdělování nedochází i v národním měřítku, tak jsi úplně mimo.

O míře přerodělování jsem nenapsal ani čárku a fakt mě vadí, když nedovzdělaný pologramot s klapkami na očích mě tady nálepkuje komunistou jen proto, že nevidím věci stejně jednoduše a černobíle jako on.
Back to basics.
Příčina -> následek
Honza42
Letec
Příspěvky: 1540
Registrován: pát 27 kvě 11:47

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od Honza42 »

Fascinuje mne svoboda, protože to je ten nejsložitější konstrukt společnosti. Je nekonečně tvůrčí a funkční.
Systém EU a ten náš minulý "socialismus" si bohužel začínají být velmi podobné. Je to primitivní konstrukt.
Fakt jen popisuješ současný systém EU, aniž bys ho obhajoval?
Míra přerozdělování je přece přímo determinována dotacemi, jedno jestli národními nebo Bruselskými. Obojí je špatně.
Ohánět se "Švejkem a českým bordelem" je přinejmenším drzost. Pokud jde o moje zkušenosti s dotacemi, tak majitelé těch nejdrzejších firem co ohýbají pravidla jsou Němci a Rakušáci.

Tvoje myšlení srovnávám s tím komunistickým hlavně proto, že tak prostě uvažuješ.
Tvrdíš, že chyba vzniká tím, že "správná" pravidla kazí "špatný" člověk.
To známe. Je to všechno ok, jen člověk do toho nepasuje. Hurá, vychováme nového člověka. Stalin, Hitler, Gottwald...nyní EU.
Když nefunguje systém, je chyba v systému, člověk je stále týž.
Dobroserové toto nikdy nepochopí, trousí dobro a vznikne z toho vždycky hovadina. Třeba ta rozhledna v údolí. Ale místo seberexlexe, že systém je špatný, ba přímo nesmyslný, začnou se Švejkem a podobnými bláboly. Nikdy nepochopí, že řídit společnost tak detailně, že se nakonec lavička v parku staví za peníze poplatníka vzdáleného 2000km, je neudržitelné a nezaplatitelné. Dobroserům totiž dřív nebo později dojdou i ty cizí peníze.

Píšeš: Ani nedoufám, že bys byl schopen rozlišit mezi situací "tady je 6mld. Kč, můžete si o ně požádat a naložte si s nimi dle Vaší úvahy" vs. "v dalších 5 letech musíte vypěstovat XY tun obilí"

No není v tom zas tak velký rozdíl. Masivním dotováním se nakonec dosáhne toho, že ten výrobce nakonec "musí poslechnout", jinak zkrachuje. "Tady jsme rozhodli, za co se má utratit 6mld, onde jsme rozhodli, co se bude vyrábět".
Princip je totožný, nesvobodný a řízený z centra.

Díky za to oslovení. V dnešní době skoro pocta. Těch vzdělaných "gramotů" s otevřenými obzory a plzeňskými tituly je všude dost.

https://www.lidovky.cz/domov/vypravime- ... omov_lihem
Toho dobra už je tolik, že toho je na vagóny. A ANO už si ohlídá, aby to bylo smysluplné, ne jako dřív. ANO bude líp. :D
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26980
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od řidičBOB »

Honza42: máme to podobně... Obec dostala dotaci na vybudování naučné stezky. Tak jí vybudovala na bývalé skládce, kde místní kroutí hlavou, protože si pamatují, jak tam vyváželi například tuny azbestu :D Navíc tam vysázeli stromy a keře, které v té oblasti nikdy nerostly a nejsou původní flórou. Ale prostě někdo v Bruselu to odklepnul, že to je hodně fajn nápad.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od ExFun »

řidičBOB píše:Honza42: máme to podobně... Obec dostala dotaci na vybudování naučné stezky. Tak jí vybudovala na bývalé skládce, kde místní kroutí hlavou, protože si pamatují, jak tam vyváželi například tuny azbestu :D Navíc tam vysázeli stromy a keře, které v té oblasti nikdy nerostly a nejsou původní flórou. Ale prostě někdo v Bruselu to odklepnul, že to je hodně fajn nápad.
proboha nikdo v Bruselu to neodklepnul! Odklepnul to někdo v Praze!!!! Aspoň přestaň lhát.
Back to basics.
Příčina -> následek
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26980
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od řidičBOB »

jistě, že to odklepnul někdo v Bruselu...prachy nožičky nemají. A pokud opravdu prachy dávají jen tak na tohle nebo támhleto a ty projekty je nezajímají, tak to snad ani není dobré se tím chlubit. Když uvážím, kolik tisíc úředníků tam je.
A výlevy o lhaní si nech od cesty ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od Stepan »

ExFun píše: Ty programy se nemusí vyčerpat a ani se nevyčeprávají, takže nesmyslné stavby jsou opravdu jen problém českých úředníků a místních lumpů. kteři mají morální vlastnosti dělat obecně špatné věci k vlastnímu prospěchu.
Jenže tohle je vlastnost každého přerozdělovacího systému, ne chyba. D-FENS to napsal už pár let zpátky velmi dobře.
Problém (=korupce, malý domů, říkej tomu jak chceš, stavění píčovin jen aby se vyčerpal rozpočet) vzniká tam, kde pan A (=Evropská komise, úředník MPO, zástupce Český technologický agentury...) rozhoduje o penězích pana B (=příjmy EU, státního rozpočtu, jednoduše vybrané daně) za co je utratí u pana C (=majitelé firem, samosprávy...).
U dotací je to rozšířeno ještě o pana D (=majitele realizační firmy, dodavatele...), kterýmu pan C převede prachy, který dostal od A.

Jediným řešením* je kontinuálně snižovat budget, o kterým pan A rozhoduje, případně ho reálně kopnout do prdele a jeho agendu zrušit.
Nic jinýho nemůže fungovat. Snažit se maximalizovat svůj profit je v lidský povaze, se kterou bohužel nemůžeš nic dělat. Eugenika zatím bohužel není na takový úrovni.
Na tý rozhledně má EU úplně stejnej podíl jako místní vychcánek, možná i větší.
------
Mimochodem, neuraz se prosím, ale z toho jak o dotacích mluvíš, mám pocit, že tvoje praktická zkušenost s nimi je naprosto nulová. Mám pravdu?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Honza42
Letec
Příspěvky: 1540
Registrován: pát 27 kvě 11:47

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od Honza42 »

Jako vždy je to ještě horší než jsme čekali.
Bruselský úředník zkasíruje evropského daňového poplatníka a pod hlavičkou nějakého vznešeně pojmenovaného projektu, který zplodil, odešle jeho peníze kamsi do provincie. Neví kam a neví proč, ale je si naprosto jist, že spáchal dobro.
Pokud to dopadne fiaskem, je to z důvodu, že tam někde v dáli nejsou lidé stejně vznešení jako on.
Ale vytrvejme. Až budou všude lidé tak pracovití, moudří a vznešení jako evropský úředník, nastane v Evropě ráj.
Pokud se to zatím nedaří, je vina jen na nás starších, kterým "ujel vlak" a toto dobrodiní nechápeme. Systém je jistě skvělý a funkční, jen my to kazíme.

To ExFun: Nějak jsme zamluvili ten můj zlatej záchod. Tak jak, zaplatíš mi ho? Tedy zadotuješ mi to?, jsem chtěl říct.
Je to v rámci akčního programu "Zvýšení sanitární hygieny v zemích bývalé východní Evropy", který jsem právě vyhlásil.
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16305
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od pavproch »

Honza42 píše:Bruselský úředník zkasíruje evropského daňového poplatníka a pod hlavičkou nějakého vznešeně pojmenovaného projektu, který zplodil, odešle jeho peníze kamsi do provincie. Neví kam a neví proč, ale je si naprosto jist, že spáchal dobro.
Bingo!

+1 ^:)^
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od ExFun »

Uveď daň zavedenou Bruselem nebo aspoň jak Brusel zvýšil daně

Bruselští úředníci žádné daně nevybírají.

Zase plácáne a netušíme, jak to funguje
Back to basics.
Příčina -> následek
406 Coupe
Pan Řidič
Příspěvky: 239
Registrován: čtv 28 zář 21:12

Re: Táhneme na Brusel

Příspěvek od 406 Coupe »

Nejsem příznivcem EU, ale na druhé straně nejsem příznivcem bludů, které tady někteří šíří.

Tak zaprvé: "Brusel" neschvaluje jednotlivé obecní projekty. Ty si schvalujeme sami, "v Praze" a v krajích. "Brusel" stanovuje záměry, např. "Podpora konkurenceschopnosti - Vývoj nových výrobků". Že to my dáme Babišovi na vývoj toustového chleba, je náš problém. A "Brusel" opakovaně náš způsob "rozdělování" kritizoval.

Za druhé: "Brusel" nic nediktuje. Vždycky je tam nějakou formou souhlas všech členských států.

Za třetí: Pamatujete na skandál kolem povinnosti balit koblihy? Po týdnech vytáček MPO a MZe se ukázalo, že "Brusel", na který se to svádělo, nic takového nepředepsal. A tak je to většinou.

Takže kritika ano, ale zkuste si dát práci zjistit, který český jouda ten který nesmysl odsouhlasil - většinou je to pan premiér.
Odpovědět