AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Uživatelský avatar
racer
Autoškolák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 12 lis 19:30

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od racer »

Ještě mě napadá LR Discovery ale nevím jak je to se spolehlivostí. I když v porovnání s 1. gen Q7 to je asi jedno :)
Edit: 7-místný Jeep taky existuje, jmenuje se to Commander a v kombinaci s HEMI V8 to může být zajímavé. Ale nikdy jsem to auto naživo neviděl.
Uživatelský avatar
pankys
Spolujezdec
Příspěvky: 5
Registrován: pon 21 zář 15:16

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od pankys »

A neříká se právě tomuhle “oběť rodině”? :D Hele, bylo mi to tak nějak jasné, jenže co mi zbyde? Pokud se neobjeví nějaký zázrak, o kterém ještě nevím, tak to tak zřejmě skončí. Jen budu muset řešit, jestli se přikloním ke starší prémiovce nebo za stejnou cenu o několik let mladší Ameriku s tím, že tam nebude ten evropský komfort, na který jsem zvyklý a přijdu o dynamiku, která si ale myslím, že bude u Q7 oproti A6 stejně špatná. Fakt bych teď z fleku neuměl říct, jaké auto bych chtěl. Ideálně bych bral Q7 v benzinu, těch ale moc není a ani to prý není rozumná volba.
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26980
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od řidičBOB »

Nakonec vzal předFL verzi. Cca rok starou.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Condoleezza Rice
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 23 zář 20:42

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od Condoleezza Rice »

u nove Q7 sem zklamany z provedeni interieru - furt nejake sice slabsi pazvuky z palubovky
lambdamen
Autoškolák
Příspěvky: 74
Registrován: ned 03 bře 08:10

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od lambdamen »

Stejnou věc jsem řešil 2 roky zpět a koupil jsem Land Rover Discovery. 2 roky a 50 tis. km poté jezdí každý den a bez jediného problému. Mám Disco V, ale i to předchozí je dobré. V tom mém mám V6 benzín s kompresorem, staré bych bral s tou 3.0 naftou. Tam benzínový motor nebyl. U nového Disca nebrat čtyřválce!

Alternativy byly jen Q7 a XC90, dnes bych do toho ještě přihodil BMW X7. Audi se mi nelíbilo a Volvo do toho zas nedává slušný motor.
honziss
Letec
Příspěvky: 3453
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od honziss »

lambdamen píše:Stejnou věc jsem řešil 2 roky zpět a koupil jsem Land Rover Discovery. 2 roky a 50 tis. km poté jezdí každý den a bez jediného problému. Mám Disco V, ale i to předchozí je dobré. V tom mém mám V6 benzín s kompresorem, staré bych bral s tou 3.0 naftou. Tam benzínový motor nebyl. U nového Disca nebrat čtyřválce!

Alternativy byly jen Q7 a XC90, dnes bych do toho ještě přihodil BMW X7. Audi se mi nelíbilo a Volvo do toho zas nedává slušný motor.
XC90 nejede a zere a kdyz se nalozi, bude to jenom horsi. Q7 mi prijde jako daleko rozumnejsi volba nebo nakej japonec pro us trh, videl jsem treba toyotu highlander a nebylo to spatny, ale jak uz nekdo psal, naka stredne velka atmosfera ve velkym tezkym aute taky moc nepojede.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
HOUZJ5AJ
Řidič začátečník
Příspěvky: 159
Registrován: stř 11 črc 13:45

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od HOUZJ5AJ »

Taky jsem řešil obdobnou otázku dva roky zpět. Koupil jsem XC90 T6 a už bych to znova nekoupil. Motor sice jede, ale je znát, že to není šestiválec. Spotřeba je u mě dlouhodobě cca 14,5 litru, ale to auto dostává zabrat, jezdím rychle a ne na spotřebu. Spíš mi vadí kvalita - po dvou letech a cca 45tkm už bylo auto nuceně v servisu kvůli DPF, katalyzátoru, lambdasondě - vše vyměněno. Aktuálně se rozvrzala sedačka spolujezdce (používaná cca v 50 % času), lehce se odlupují venkovní ozdobné lišty kolem oken, při zvednutí kapoty jsou zámky kapoty, resp. jejich držáky "zoxidované", místy na nich začíná rez... A nově mám pocit, že něco začíná hučet v převodovce... Nebýt těchto závad, tak je to auto v zásadě OK, při akceptaci motoru (ale s tím jsem počítal). Ale pro uvedené zkušenosti bych do Volva už znovu nešel.

Líbilo by se mi X7, nedávnu jsem testoval na víc dní s motorem 3.0d. Motor je na to auto nadoraz, jelo to hůř než Volvo T6. Ale jinak super, velmi se mi to auto líbilo. Pohodlí na 6-7 sedačce se ale nemůžu rozhodnout, jestli to náhodou v XC90 nebylo lepší. Ale jinak je X7 o dost prostornější, kromě kufru - ten mi subjektivně připadá o dost menší - resp. prostor mezi podlážkou kufru a stropem je podstatně menší, byť X7 má po podlážkou další velký úložný prostor....

Q7 jsem nejel / nezkoušel, nelíbí se mi.

Landrover Discovery jak píše lambdamen, by mohla být taky dobrá volba. Byl taky dříve ve výběru. Ale nejezdil jsem s ním.

Kodiaq - jestli si dobře pamatuji, tak 6-7 sedačka byla jen pro děti, tam skutečně moc místa nebylo. V ostatních si tam sedne i dospělý a nějaký čas tam vydrží. Navíc bude dobře držet hodnotu. Jinou variantu než RS bych kvůli výkonu asi nebral, ale je to zas nafta...

Z Amerik se mi celkem zamlouvá Escalade, ale nemám žádnou reálnou zkušenost. Ostatní Toyoty apod. se mi nelíbí...

Shrnutí - dneska bych vzal X7, ideálně M50i :D Ale to bude asi mimo rozpočet tazatele. Co jsem koukal XC90 ojeté jsou celkem levné (ale důvody jsem asi napsal sám výše)... Pokud je menší rozpočet, nemusí to být premiovka a nebude vadit menší prostor na 6-7 sedačce, vzal bych Kodiaq RS...
4.4 V8 390 kW, 5.0 V8 338 kW
Uživatelský avatar
m.deejay
Řidič začátečník
Příspěvky: 131
Registrován: úte 14 led 21:03

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od m.deejay »

Moc pěkný, ale mimo rozpočet...

https://www.youtube.com/watch?v=iOZ7sOPptw0
Ford Mustang GT 5.0, 2018, 421 koní
Bmw X3 3.0i, 2006, 231 koní
Uživatelský avatar
pankys
Spolujezdec
Příspěvky: 5
Registrován: pon 21 zář 15:16

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od pankys »

HOUZJ5AJ píše:Spíš mi vadí kvalita - po dvou letech a cca 45tkm už bylo auto nuceně v servisu kvůli DPF, katalyzátoru, lambdasondě - vše vyměněno. Aktuálně se rozvrzala sedačka spolujezdce (používaná cca v 50 % času), lehce se odlupují venkovní ozdobné lišty kolem oken, při zvednutí kapoty jsou zámky kapoty, resp. jejich držáky "zoxidované", místy na nich začíná rez...
A já si říkal, že Volva šla nějak cenově dolů. :D Taky jsem upřímně koukal na XC90, ale nějak mě to neuchvátilo. Vím, že půjdu do relativně starého auta, ale i když vidám úplně ty první Q7, pořád prostě vypadají jako kloudně udělané auto. V tomhle tak trochu závidím těm, kteří si mohou dovolit nějakou tu "daily" pro sebe a jako druhé výletní pořídí velikou krávu.

Vesměs teď vše vypadá na tu Q7, jen řeším motorizaci 3.0TFSI vs 3.0TDi, všichni mě od benzinu v takovém autě odrazují i za cenu kratších tras, tak nevím.
Uživatelský avatar
M.Z.
Letec
Příspěvky: 5444
Registrován: úte 28 srp 13:23
Bydliště: FM

Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?

Příspěvek od M.Z. »

V minulé generaci Q7 3,0 tdi jsem se před lety vezl a teda vůbec mě to neuchvátilo, takový chrochtající kostitřas, mi to přišlo.
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět