Ukradnutie auta

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

petr_riha
Letec
Příspěvky: 1732
Registrován: pon 11 bře 13:42

Re: Ukradnutie auta

Příspěvek od petr_riha »

Pokud jseš natolik paranoidní, nepoužívej dálku, ale zamykej klíčkem. Jednoduché, ne?

A ne, chycení signálu tak, jak popisuješ, není možné, celá problematika je daleko složitější. Staré krámy s hodnotou paliva v nádrží se kradou, jsou "zajímavé" pro fetky a na ukradnutí nepotřebue rušit signál z dálky, na to mu stačí rozbít okínko. Řešeš problém, který reálně není.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Uživatelský avatar
ctrl_j
Letec
Příspěvky: 3775
Registrován: úte 09 dub 06:33

Re: Ukradnutie auta

Příspěvek od ctrl_j »

Ano, chyceni signalu tak jak popisuje mozne je.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Spectral
Mistr volantu
Příspěvky: 783
Registrován: ned 09 říj 08:19

Re: Ukradnutie auta

Příspěvek od Spectral »

Odchycení rádiového klíče za účelem následného úspěšného odemknutí auta možné je, ale reálná zneužitelnost je značně ovlivněna tím, zda daný model auta u dálkového ovládání disponuje plovoucím kódem, nebo ne. Pokud ne (stará auta), tak to odchycení je relativně snadné. Pokud tam plovoucí kód naopak je, tak je prolomení natolik náročné, že ho zloději v praxi nepoužívají. Moderní auta se kradou zesílením signálu keyless zamykání, u těch bez keyless je jednodušší použít klasicky rozlamovák na zámek dveří řidiče (který tam stále je, byť třeba pod krytkou).

Golfa 3 mi kdysi ukradli taky a taky s použitím rozlamováku. Tehdy auto ani nenastartovali, měl jsem zamčenou zpátečku DefendLockem a dobře schovaný tajný vypínač, ale prostě rozlamovákem rozlomili i zámek spínací skříny, tím odemkli volant, vyšlápli spojku a auto odtáhli na laně k sobě na dílnu, kde už si pěkně v klídku a s flexou poradili i se zbytkem. Auto se mi pak následně vrátilo a s pachateli jsem si popovídal, takže informace mám z první ruky.
:ar!
Odpovědět