Narazil sem na zajímavý "problém" naší wifiny - odesílání mailů přes "náš firemní" vysílač wifi na kostelu (ve vedlejší dědině) - jde, ale jen jen "holé" maily bez příloh (tj. velikost mailu ca 3kB), cokoli k mailu připojím, neodešle. Doma sem připojený na stejnou wifinu, ale přes jiný vysílač (taky kostel, ale jiný, u mně na dědině) a tam to běží normálně. Ostatní infernet (webstránky + přijímání mailů) funguje dobře na obou vysílačích.... zkoušel sem (v práci) jiné připojení - O2 (WDCMA) a vše ok. Takže problém je ve wifi vysílači ve vedlejší dědině .... chjo no. Du volat na potforu, teda podporu (wifiny) - to zas bude potrat jim vysvětlit, co blbne....
EDIT: Tydlifonát proběhnul, kupodivu semi podařilo vyvětlit a jim pochopit vocogo (aspoň si to bláhově myslím), fčíl čekám na reakci, prý to celé proměří a proskenujou sektory wifi a zavolaj mi z5 .... tosem zvjedaff.
EDIT2 (o 30min později): nevolali, ale už se to rozběhlo, odesílat maily s přílohou už zase de, proč, to ale nevím (a zajímalo by mě to, pokud bych to dokázal pochopit).
Tak, EDIT3: Volali, ale bylo to jako dyby nevolali, že prý přeladili nějaké přechodové frekvence mezi sektorama/kanálama wifi čico. To už je na mě vyšší dívčí. Hlavně že to funguje. Kuju.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.