Auto plave při vyšších rychlostech

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Roman92
Spolujezdec
Příspěvky: 3
Registrován: pát 30 srp 09:10

Auto plave při vyšších rychlostech

Příspěvek od Roman92 »

Zdravím, mám 7 golfa , r.2017, najeto cca 34 tis, koupeno před 4 měsíci. Měl jsem problémy při vyšších rychlostech na dálnici s tím, že se auto od podvozku trochu rozvibrovalo. Nechal jsem přezout na zimní gumy ,pro jistotu udělat geometrii a problém zmizel , jenomže teď na dálnici při rychlostech 130 km/h a výše auto plave. Při nižších rychlostech to nepociťuji. Myslíte, že provedená geometrie se tak trochu nepovedla? případně čím to může být ? Díky rady a tipy
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Auto plave při vyšších rychlostech

Příspěvek od jirka87 »

Premyslim nahlas

Pokud auto plave, casto byvaji na vine tlumice perovani, coz u tak mladeho a malo ojeteho auta je tuze nepravdepodobne.

Dale me napadaji prilis uzke gumy a citlive auto na bocni vitr. Pripadne take spatne dofoukane pneu, ale vzhledem k tomu, ze mam na aute 1kolo, ktere permanentne uchazi na 1,5atm a tam uz dale neuchazi a nijak to na jizde neni poznat bych tuto moznost vyloucil

Dale pak uz jen veci,ktere u 35Tkm nejsou pravdepodobne. Ruzne uvolnene silentbloky atd. Pokud auto pri akceleraci ani brzdeni BEZ rukou na volantu na zcela rovne plose (parkoviste atd) nikam netahne, nevinil bych geometrii.

Cokoliv dalsiho je vzhledem k najezdu zrejme mimo me moznosti chapani pokud auto na 10 000% nebylo bourane
PepaSFI
Pan Řidič
Příspěvky: 448
Registrován: ned 29 dub 18:23

Re: Auto plave při vyšších rychlostech

Příspěvek od PepaSFI »

je to koupené jako ojeté, může tam být cokoliv. Někdo třeba trefil výmol, může být něco s podvozkem, natržený silentblok, zvětšená vůle na něčem, i ta geometrie je věda. Může se to projevit až při větším namáhání, větší rychlosti.
Buď najít někoho kdo umí hledat chyby podvozku, nebo zajet na STK, za drobný poplatek s tím zaviklají na zkušebně a ukáže se, kudy tudy cesta.
honziss
Letec
Příspěvky: 3453
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Auto plave při vyšších rychlostech

Příspěvek od honziss »

Roman92 píše:Zdravím, mám 7 golfa , r.2017, najeto cca 34 tis, koupeno před 4 měsíci. Měl jsem problémy při vyšších rychlostech na dálnici s tím, že se auto od podvozku trochu rozvibrovalo. Nechal jsem přezout na zimní gumy ,pro jistotu udělat geometrii a problém zmizel , jenomže teď na dálnici při rychlostech 130 km/h a výše auto plave. Při nižších rychlostech to nepociťuji. Myslíte, že provedená geometrie se tak trochu nepovedla? případně čím to může být ? Díky rady a tipy
Koukni jestli mas spravne pneu na rafku (smer nebo vnitrni/vnejsi strana)...tohle jsem jednou zazil, cim rychlejc auto jelo a byl lepsi povrch, tim to pak bylo horsi. V mem pripade to byl smerovy dezen na zimacich, ktere se tvarily ze smerovy dezen nemaji.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
bojler
Pan Řidič
Příspěvky: 434
Registrován: sob 01 srp 15:57

Re: Auto plave při vyšších rychlostech

Příspěvek od bojler »

jirka87 píše:Premyslim nahlas

Pokud auto plave, casto byvaji na vine tlumice perovani, coz u tak mladeho a malo ojeteho auta je tuze nepravdepodobne.
Na aute s 62 tis. km jsem mel vsechny tlumice v dezolatnim stavu. Nikdo nechtel verit, ze by tak mlademu autu mohlo neco byt.
406 Coupe
Pan Řidič
Příspěvky: 239
Registrován: čtv 28 zář 21:12

Re: Auto plave při vyšších rychlostech

Příspěvek od 406 Coupe »

Do skoro nového Mondea mi narazil z vedlejší policajt přesně na levé zadní kolo - plechy okolo snad nebyly ani škrábnutý. Od té doby auto plavalo a houpalo se, typicky při větší rychlosti na dálnici při přejetí z vyjetých kolejí. Bylo to o strach a nikdo to nikdy (3 pokusy) neopravil. Moderní víceprvkové nápravy jsou složité jako švýcarské hodinky, navíc používají plastové díly, prostě zlatý žigulík :D.
Odpovědět