Přituhuje

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Uživatelský avatar
Zajda
Letec
Příspěvky: 1874
Registrován: ned 04 lis 03:01

Re: Přituhuje

Příspěvek od Zajda »

No, mám jednu teorii - je to kvůli výkonu aut která používáš. Nemožnost předjet nebo udržovat rychlé cestovní tempo člověka přirozeně uvězní mezi největší masou aut, která vždycky obsahuje i ty nejhorší řidiče co lze na silnici potkat. Vysoká koncentrace aut na jednom místě problém ještě umocňuje. Ověřil jsem si to na roadtripu s EP3 Type-R, kde je nejvyšší přijatelné tempo na dlouhé cestě 120 km/h, kdy to točí 4000. Takže na dálnici ti buď duní hlava nebo jedeš s největšími dementy kolem sebe. Naopak na okreskách se loudalů snadno zbavíš, ty co dělají naschvály předjedeš výkonem nebo klidně vnějškem zatáčky a je to nirvána
《》
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Přituhuje

Příspěvek od jirka87 »

Zajda : Chápu. Není to zcela pravda co píšeš, ale někdy ano (to záleží na tom, čím jedu). Ale ty alespoň narozdíl od HondaMana vlastně sám říkáš, že takové situace existují. Což pro mě osobně je těžko uvěřitelné, že se někdo nesetkává s tím, že nedostane přednost (což nijak nesouvisí s výkonem auta), nebo že prostě někdo před ním jede, začne najednou brzdit, aby jsi záhy zjistil, že to je tím, že blinkr dává do 90° zatáčky v křižovatce až tehdy, kdy současně zatáčí...To prostě také nijak nesouvisí s výkonem auta.

Nebo jedeš po dálnici 150, ale stejně se ti tam motaj lidi co jedou 100...110...takže jedeš dost nekonzistentně 100...150...100...150...

A skoro si troufám tvrdit, že nejméně problémová je pro mě jízda nákladní soupravou, protože jedeš 85, lidi prostě ví, že víc nemůžeš, lepit ať se klidně lepí a nedat ti přednost si VELMI rozmyslí, protože to je prostě evidentní riziko smrdící tím, že ho budou hasiči vymývat wapkou z nápravnice. Ale bohužel často potkáš i s náklaďákem, kdy tvé dynamické schopnosti jsou na bodě téměř nula někoho, kdo jede na okresce 75Km/hod a ty prostě nemáš možnost nic udělat (a často se jen modlíš, aby někam odbočil)...Za tebou lidi troubí, že jsi piča, jenže ten problém není v tobě, což oni přes rozměr tvé soupravy nevidí, že je vepředu ještě někdo.

P.S : Dnes ráno jsem potkal na kruháči auto autoškoly..přede mnou jel náklaďák a odbočoval výjezdem ze kterého najížděla ta autoškola..Ovšem až tehdy, kdy já jsem byl už téměř u nich. Což o to, odpíchnul se svižně, ale co mě fascinovalo bylo to, že měl hlavu otočenou doprava. VŮBEC se nedíval vlevo. A autoškoly obecně...to je na zlost.

Víš kolik jsem potřeboval hodin na to, abych si dodělal ke skupině C skupinu E ? ČTYŘI hodiny. ČTYŘI. Nejde o to, že já bych s tím neuměl...Umím a slušně, ale ne každej to má stejně. Za čtyři hodiny v autoškole můžeš přestoupit ze solo auta na soupravu. To je výsměch. A časový fond na jízdy autem (skupinu B teď myslím) to ani nekomentuju...
bojler
Pan Řidič
Příspěvky: 434
Registrován: sob 01 srp 15:57

Re: Přituhuje

Příspěvek od bojler »

Předseda píše: BTW začínám být alergicky, když někde čtu, že tuzemští řidiči ještě nejsou na takové úrovni / nejsou připravení / nemáme kulturu jako na západě a podobný nesmysly. Nejenom, že to podsouvá myšlenku, že jsme nesvéprávné opice, ale hlavně nevidím rozdíl mezi Němcem / Rakušenem / Čechem / Chorvatem.. Všichni mají stejné lidské vlastnosti.
Mám to úplně stejně.
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3967
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Přituhuje

Příspěvek od HondaMan »

jirka: Já neříkám, že se podobné věci nedějí, jen mě neustále fascinuje četnost a míra rozrušení tím způsobená. IMHO jde 90% skopičin odhalit dopředu a vyřešit sundáním nohy z plynu nebo blinkrem a plynem. Podobně jde vyřešit pomalá jízda na okresce (pokud nejedeš 40 tunovou soupravou).
To že mi někdo vjede před auto při 200+ na dálnici mě sice štve, ale tak nějak si opakuji, že nejen on se chová nestandardně.
2.9T RWD
Uživatelský avatar
Lachende Bestien
Letec
Příspěvky: 1935
Registrován: sob 18 čer 15:13

Re: Přituhuje

Příspěvek od Lachende Bestien »

Nulová tolerance čehokoliv je naprostý nepřirozený nesmysl sloužící jen těm, kterým z podobných iracionálních socioinženýrských konstruktů plyne materiální zisk a moc nad životní energií druhých obecně.
Platí jistě i v případě alkoholu za volantem. A stejně jako u zmrdelně nebezpečného překračování z řiti vytažené hodnoty "nejvyšší povolené rychlosti" jde o relativně velmi rychlou a snadnou identifikovatelnost tohoto jednání, čehož zaměstnanci státních služeb na úřadech, u polízei apod. využívají k ždímání a buzeraci jejich de fakto živitelů ze zaplacených daní (výpalného, nebo spíš výlupného - neplatíš "daně", organizovaná skupina ozbrojených loupežníků s odznaky tě přijde vyloupit).

Totéž lze říci o jakýchkoli hodnotících soudech a popisech jakési "národní povahy", tedy že se 10, 40, 80 milionů lidí obývající určitou (virtuálně - naštěstí "železnou oponu" už neprovozujeme) ohraničenou oblast daného národnostního státu vyznačuje naprosto shodnými charakterovými rysy a vzorci chování.
Holý nesmysl a absurdita na entou, která nemůže být dál od pravdy - to se snad desítky milionů lidí narodili stejným rodičům se stejnou genetickou informací, prožívali naprosto identické životy a byli obklopeni dalšími shodnými klony jako oni sami, měli totožné myšlenkové pochody a vzorce chování? Give me a fucking break nigga.
Ovšem pokud podobné pitomosti a zavádějící generalizace od mala slyšíte ve svém okolí, od učitelů v průběhu školní docházky, jsou publikovány ve stokách tištěných, zvukových, audiovizuálních "médií" atd., začnete tisíckrát opakovanou lež v rámci zachování zbytků vlastního duševního zdraví považovat za pravdu, aby vám nehráblo z neustálé kognitivní disonance.
Uživatelský avatar
ctrl_j
Letec
Příspěvky: 3775
Registrován: úte 09 dub 06:33

Re: Přituhuje

Příspěvek od ctrl_j »

HondaMan píše:jirka: Já neříkám, že se podobné věci nedějí, jen mě neustále fascinuje četnost a míra rozrušení tím způsobená. IMHO jde 90% skopičin odhalit dopředu a vyřešit sundáním nohy z plynu nebo blinkrem a plynem. Podobně jde vyřešit pomalá jízda na okresce (pokud nejedeš 40 tunovou soupravou).
Tohle je krasne videt na mnoha a mnoha videiich tzv. youtuberu. Vleti na kruhac a i kdyz vidi, ze tam na dalsim prijezdu nekdo najizdi, tak ne ze by sundal nohu z plynu nebo lehce tuknul do brzdy tak aby to krasne vyslo obema. Dupne na plyn, vytroubi ho a odjizdi spokojen jak mu nekdo nedal skoro prednost.
HondaMan píše: To že mi někdo vjede před auto při 200+ na dálnici mě sice štve, ale tak nějak si opakuji, že nejen on se chová nestandardně.
Je to sice pravda (princip omezene duvery), na druhou stranu lidi do tech zrcatek proste necumi a nepracuji vubec s nejakym odhadem situace. Pritom na dalnici s gigantickymi polomery „zatacek“ lze stezi argumentovat tim, ze nekdo nekoho nevidel. Jediny relevantni udaj je, jak dlouho pred zmenou jizdniho pruhu dotycny sleduje zpetna zrcatka.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3967
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Přituhuje

Příspěvek od HondaMan »

ctrl_j: Přesně z tohoto důvodu se na videa youtuberů nemohu koukat a zároveň jsem se při koupi kamery zařekl, že nebudu zveřejňovat žádné záznamy, abych neměl "motivaci chovat se jak piča".

Ad dálnice: spíš než že nekoukají, tak nepředpokládají, nemají odhad a serou na to. Typicky jev, dojíždí auto, pomalu se blíží k čáře, začnou přejíždět do levého, blinkr, zrcátko, leknou se, strhnou volant zpět do pruhu, brzda. Ti debilnější to tam ale po prvotním šoku ještě stihnou poslat.
Když ale za volantem myslíš a předvídáš, tak v 90% případů víš že to tam pošle dříve než on sám a zvolníš nebo blikáš.
2.9T RWD
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 27027
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Přituhuje

Příspěvek od řidičBOB »

Na druhou stranu, když takový neřidič zjistí, že ho každý druhý/třetí pouští, i když by měl být on ten, co sundá nohu z plynu nebo si přibrzdí, protože povinnost je na jeho bedrech, bude to dělat už automaticky.
Já souhlasím s ctrl_j: nekoukají do zrcátek. Z té motorky je to pěkně vidět. Jediná činnost, kterou vykonají, je otočení volantu - zrcátku, blinkr mají v píči.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Přituhuje

Příspěvek od jirka87 »

Presne tak. Jako nezlobte se na me, ale nemam nahodou na kruhaci zastavit a ty lidi poustet? Nebo kdyz mam prednost zprava, tak se ji vzdavat? Jako od ceho ta pravidla mam? Nesmet ohrozit a omezit snad ne? Co se cpe na kruhac metr pred muj rypak? Ja uz tady nektere diskuze fakt nechapu, ale budu doufat, ze to mate z nejake antipatie ke me a ne ze mate skutecne tento postoj - ctrl_j a HondaMan

Ja nejsem zadny ridicsky ucho s mokryma papirama, ani zadnej agesor. Chci jezdit na pohodu a plynule. To jde ale dost blbe z duvodu zde nekolikrat uvedenych, kdy zde diskutujici mi pisou, ze ackoliv me jasne nastane situace, kdy nedostanu prednist, nebo ne nekdo onezi, tak za to nakonec asi vlastne muzu ja, protoze nejezdim defenzivne. Ze se ti to nestava? Muzu leda gratulovat, mas pohodu za volantem. Hold ale ne kazdy ma to stesti. Nekdo vyhraje ve Sportce, ja ne...mam na zaklad toho predpokladat, ze se to twdy nemohlo stat? Ten postoj je....

Vrahum ty obeti asi taky naskakujou na nuz.....to je debata jak noha todle
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3967
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Přituhuje

Příspěvek od HondaMan »

Tohle je přesně to zbytečný hrocení. Jeť do Itálie. Ideálně na jih. Každý počítá se vším možným, dávají pozor. Na pohodu sere pes.
Když mě vezla kolegyně z IT, tak jsme mnohokrát někoho omezili. Vždy to vyřešil úsměv či mávnutí jako dík. Nikdo to nemá potřebu hrotit.
2.9T RWD
Odpovědět