Výběr auta pro přítelkyni

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Scientific
Spolujezdec
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 12 zář 07:53

Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od Scientific »

Ahoj všem,

prosím zkušené, kterým denně projde několik aut (pracovníci autoservisu nebo alespoň má od nějakého takového člověka informace např. od známého), kteří se se mnou podělí o jejich odborné zkušenosti. Nepotřebuji rady typu, "kup ji ochcávku/fóbii, protože ji mám 5 let jsem spokojen", NE! Jde mi spíše o rady od zkušených mechaniků, kteří za mnohaletou praxi vypozorovali, které vozy jsou méně poruchové než ostatní (tím právě nemyslím, abyste mi radili ty šmejdský škodovky, na kterých se sere kde co každou chvilku). Mám typy na Opel Astra G a Fiat Doblo, ale Astra se ji vůbec nelíbí a je to už hodně starý auto co se vyrábí od minulého století a Doblo je zase na ní moc velká krabice.

Máte nějaké typy na její první auto tak, aby bylo ojeté (dalo se sehnat za cca. 60 táců)?

Děkuji moc za sdílení Vašich zkušeností.
Uživatelský avatar
mattonecz
Letec
Příspěvky: 3209
Registrován: čtv 01 zář 10:56

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od mattonecz »

za 60 to bude vsechno parada
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
honziss
Letec
Příspěvky: 3453
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od honziss »

Za 60 je to dost jedno, hledal bych neco co umi vsichni opravit a je na to dostatek dilu z druhovyroby.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Duke_Luke
Pan Řidič
Příspěvky: 281
Registrován: pon 19 srp 11:15

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od Duke_Luke »

Aj ked mimo temu, nechcem sa dotknut priatelky, ale osobna skusenost so zenami a autami. Zena sa do auta nerozumie. Vytaca a podtaca studeny motor. Nejake kontrolky varovne ju nezaujimaju. Ak ma manual prevodovku, hocikedy daju cez zuby. Spojka dovidenia. Doplnanie a kontrola oleja nic a jazdia na pridretom. Doplnanie chladiacej nahodou tiez nic. Proste moj osobny nazor, zeny tie auta tyraju a fakt ked ,nieco lacne,coho nebude luto. Aj moja sestra je priklad triznitelky automobilov. To uz bez slov . Auto moze byt sebelepsie, znicit sa da vsetko :D
honziss
Letec
Příspěvky: 3453
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od honziss »

Duke_Luke píše:Aj ked mimo temu, nechcem sa dotknut priatelky, ale osobna skusenost so zenami a autami. Zena sa do auta nerozumie. Vytaca a podtaca studeny motor. Nejake kontrolky varovne ju nezaujimaju. Ak ma manual prevodovku, hocikedy daju cez zuby. Spojka dovidenia. Doplnanie a kontrola oleja nic a jazdia na pridretom. Doplnanie chladiacej nahodou tiez nic. Proste moj osobny nazor, zeny tie auta tyraju a fakt ked ,nieco lacne,coho nebude luto. Aj moja sestra je priklad triznitelky automobilov. To uz bez slov . Auto moze byt sebelepsie, znicit sa da vsetko :D
Tak at si zarizuje a plati servis sama - 2-3 roky a prejde ji to :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od jirka87 »

Tenhle kus je solidní : http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=7&t=69612

Jinak být tebou,tak ji koupím Grande Punto. Nevím proč bys cpal ženskou do Dobla....Jak tě to vůbec napadlo ? Má 2 argentinské dogy ?

https://auto.bazos.cz/inzerat/109093644 ... 09-14i.php

A co se týče tvého vyjádření, tak o Fabii si mysli co chceš, ale to je jediné auto, které jsem kdy měl (obměnil jsem postupně 4ks) které vždy jezdilo a dojelo kam mělo. Ostatní ať už to bylo Mondeo, Octávka, Sharan..cokoliv jiného mělo občas nějakou náladu a něco nešlo, nebo tak...Fabia = NULA poruch, které by bránily jízdě. A je fuk jestli to byl motor 55/59/63kw nebo 1.6Tdi. Samozřejmě je to dáno i tím, že konstrukce je v pravdě tak nějak Rusky jednoduchá.
Scientific
Spolujezdec
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 12 zář 07:53

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od Scientific »

Díky všem za rady a názory.

Jirka: Tati? Jsi to ty? Můj otec, taky střídá fábie jako ponožky a nemůže si je vynachválit. Ale mám pocit, že jsi přesně jako on, každou fábii sotva 10 let (spíš tak 5 let) a šup pro novou. :-D Znám hodně lidí, co má fábii 15-20 let a na tom autě není snad nic původního. Pak znám dva lidi, co jim sotva po 10 letech prorezlo okolí víka nádrže. Prostě se škodovkama na mě nechoďte. :-D Jediná škodovka kterou uznávám je felicie. :-D

Takže ne, není auto jako auto a přestože se zdá, že v servisu jsou všechny auta, tak některý tam jsou na pravidelný server a některé trpí na koroze, jiné na čerpadla, další zase na něco jiného.

Ale Fiat Grande punto pro ni doporučujete asi nejčastěji, co mám ještě zkušenost z jiného fora.
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16307
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od pavproch »

Já bych hlasoval za Fiat Panda II.gen 1.2i (60k) - máme doma už od roku 2006 a je to velmi vděčné auto, dobře se řídí, je z toho dobře vidět ven, má to levný provoz i servis a opravit to umí skoro každý automechanik. A je to (kupodivu i přesto, že je to Fiat) držák.

Akorát nevím, jestli se bude dát sehnat za šedesát slušná.

EDIT: a bylo to její první auto.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od jirka87 »

Scientific - nejsem.

Hledáš to co já a to neexistuje. Namátkou zjišťuji, že VŠECHNY benzíny posledních 10let jsou "známé" žraním oleje. Dále tady máš el. ruční brzdy, sériově selhávající rozvody, vadné VVT prvky, sériově špatné 6° převodovky, vadné CEM jednotky atd atd atd...Každé auto má něco co je známá a sériová vada. Nenašel jsem žádný model za posledních 10-15let, který by neměl v něčem sériovou a opakující se vadu. Třeba jen blbě hledám.

Ad Fabie : Já si je nekupoval, nýbrž dostal přidělené = nemám důvod chválit. Naopak. To auto má spoustu neduhů, ale spolehlivost se mu upřít nedá. Nemluvím o komfortu. Já nanich najížděl 50 000Km/ročně, takže si troufám říct, že tu spolehlivost zvláště s přihlédnutím, že jsem je odevzdával jako 300Tkm+ ojeté hodnotit mohu.

Punto je jednoduché (1.4i 8ventil) a spolehlivé auto. Francouzi a Italové auta umí. Ale ty malé umí i spolehlivé (historicky Uno, Punto, Panda, 206, Citroen AX, atd. atd. atd...s těmi malými modely napříč FR a IT značkami nebyl nikdy problém)
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26981
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr auta pro přítelkyni

Příspěvek od řidičBOB »

Scientific: nechci ti brát iluze, ale za 60 dnes nekoupíš ani pořádné kolo, natož auto. Takže povídky o tom, že támhleto je prorezlé a todleto taky u té Fábie nefunguje, bych dal asi stranou. Nejsem žádny FabiatikFan, ale ve firmě jsem je měl taky a vcelku vysoké nájezdy - a hodnotím je, jako to nejspolehlivější, co ve firmě kdy bylo ;-)
Ale k tvému dotazu - za 60 to hitparáda nebude, takže bych zvolil základní kritéria následovně: atmosféra, minimum elektroniky, dostupný neautorizovaný servis a díly. Že se ti v takovem autě něco vysype není otázka zda, ale kdy...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět