David Hůrka osobní zkušenost

Volné diskuse na libovolná témata...
Uživatelský avatar
abgx1
Letec
Příspěvky: 1506
Registrován: stř 14 říj 17:09

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od abgx1 »

imho za to mozu:
a) socialne siete - ludia prestali tolko hovorit nazivo, "zgumovateli" asi tak ako to popisuje niekto kto po X rokoch vylezie z lochu


b) rodicia s vela volneho casu nadmerne sa starajuci o svoje deti

potom vznikaju deti typu ze v 16rokoch mu niekto strci zapalky do ruky, a debilko vezme vypalenu zapalku a zacne ju suchat o vrch krabicky

lebo dozeraz zanho ohen zapalovali rodicia
northwind
Pan Řidič
Příspěvky: 225
Registrován: pon 09 bře 20:31

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od northwind »

Na hajzlech se o přestávkách vždycky kouřilo..
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26979
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od řidičBOB »

Jak zpívá Pavol Hammel v songu ZRPŠ:
Výborná,
kľúč od krásnych prázdnin,
výborná,
tá známka detských snov.
Známa biela kostra,
stále mátal postrach
triednych kníh
fajčil na záchode
bude z neho vrah a zlodej
záletník.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od jirka87 »

Spectral píše:Jirko, nemáš na ni kontakt? :D Po pěti letech, to jí bude 19, to je akorát :ymparty:
Nemám, ale můžeš se ukájet "hier". Tahle fotka mi jako jediná zbyla (poté co mi kdysi shořel disk). To jí bylo teda 14. Je pravda, že po mě chtěla celkem masivní retuš xichtu, ale neviděl jsem k tomu důvod, jebáky neměla, no..nevadí, je to jak to je.

HondaMan : Blowjob pauzy asi fajn, ale líbat bych jí nechtěl...Nejhorší je, že ona jako asi nebyla nějaké střevo..Rozhodně nebyla ze sociálně slabé rodiny, ani nějaká "white trash" rodičema zanedbaná špínka. To máš strach že se ti narodí dcera ty vole...Ti přijde domů v polovině dne ze školy že jí bolí bříško.."Mamí, já jsem kouřila asi 16klukům a teď mě bolí bříško.." To nesmíš všechno polykat miláčku víš ? ...Fuj, kufr se mi obrací.

Zapšklý opodál nestojím, ale prostě asi nejsem schopen najet na vlnu - tráva, pervitin a denní konzumace 4 energetických nápojů je v pořádku. Taky každé druhé dítě má ADHD, každé má speciální potřeby a já jako rodič nesmím projevovat autoritu a usměrňovat jej. Však nevadí, že právě praštilo to děcko důchodce kamenem pod oko, ono si na to přijde samo, že to je špatně :-D Volná výchova tohoto typu a vegani co nutí svoje děcka žrát patizony, místo aby hleděli dodržovat běžný základ a v pubertě nebo kdy ať se děcko rozhodne samo co chce. Do té doby jsem za něj zodpovědný já...To mě zvedá ze židle.

Tyhle "rodiče" bych přivázal ke kůlu, pustil na ně psy a večer bych šel spát jako každý jiný den naprosto bez výčitek, možná i s pocitem dobře vykonané práce.

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... u-40282611
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krim ... rnetu.html
Přílohy
CMK_7746.jpg
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3959
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od HondaMan »

Hele mám malou dceru a v očích mnoha lidí ji vychováváme velmi velmi volně. Stejně se Tvých scénářů nebojím. Ona volná výchova není o tom, že si děti mohou dělat co chtějí a nestaráš se o ně. Má mnohem blíže ke coachingu a diskuzí s dětmi o jejich životě, chování... je mnohem více než u autoritářské výchovy. Výsledek je takový, že dítě si vytvoří vlastní hranice, které jsou mnohem pevnější než fotr s řemenem v ruce.

Že si mnoho rodičů "volnou výchovu" vysvětluje jako jednodušší, protože se vlastně o nic nestarají je častý jev, který se jim vrátí.
2.9T RWD
Uživatelský avatar
mattonecz
Letec
Příspěvky: 3209
Registrován: čtv 01 zář 10:56

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od mattonecz »

diskutovat muzes s ditetem ktery na to uz ma rozum, nektery na to nemusi mit rozum nikdy. a trocha toho fackovani a mlaceni pres prdel je vetsinou taky nutna. bez toho to pak vypada tak jak to vypada dnes.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Uživatelský avatar
mmira
Moderátor
Příspěvky: 5088
Registrován: pon 07 úno 22:51

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od mmira »

HondaMan píše:Svět se mění čím dál tím rychleji a buď to akceptuješ nebo stojíš zapšklý opodál. A mé/tvé děti budou ještě úplně jinde. Má dcera ve 3 letech si odemkne telefon, otevře youtube-kids, pustí pohádku, obraz pošle do chromecastu a pohádku sleduje na projektoru. Barvy a počítat uměla dříve anglicky než česky, protože Peppa-pig a další pohádky sleduje v UK verzi a když se minulý týden potkala s dcerou kamarádky žijící v UK, tak docela pokecaly. Úžasné. Kam jsem se na ni v jejím věku hrabal.
Osobně cítím mnohem větší problém v přeopatrných rodičích, kteří děti nenechají, z důvodu bezpečnosti, dělat nic nebezpečného. Tam imho vzniká neschopná generace.
ja jsem docela "stary" otec, prvni dite prislo kratce pred 40, snad proto s vyjimkou anglictiny na vyse popsanych schopnostech moc uzitku nevidim. uznavam, ze doba se meni a zivot je a bude cim dal tim vice digitalni. na druhou stranu jsem presvedcen o tom, ze decka se musi nejdrive naucit fungovat analogove.

moji kluci dostanou mobil do ruky vyjimecne a i ke sledovani cehokoliv na obrazovce musi byt vyjimecna prilezitost. za to umi lezt po stromech, po sitich, skalach, ujdou 15 km, umi plavat, potapet se, neboji se skocit ze 2 m na zem s dopadem do parakotoulu, umi hvezdu, kotoul vpred i vzad, poznavaji venku kytky, poznaji desitky ptaku a zvirat, bavi je zkoumat svet. ovladat mobil se nauci behem pul hodiny ve chvili, kdy to budou realne potrebovat.

jinak s ohledem na to, co zaznelo vyse, jsem stastny, ze mam doma dva ogary. takhle casem budu muset hlidat jen dve pera, ne vsechna z sirokeho okoli.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od jirka87 »

HondaMan : Mě otec taky vychovával "volněji", ale to asi jen díky tomu, že věděl, že z něj mám respekt a když jsme se o něčem bavili, v podstatě mi jen řekl svůj názor na věc a dodal - "ty si to stejně uděláš jak chceš, ale věř, že to nebude správně" a měl de facto v 95% pravdu a má ji dodnes a chybama se člověk učí. Na to je ale třeba nějaká mentální zralost a trocha zkušeností k posouzení situace (mluvím o tom dítěti), taže u 3letého caparta bych to nehledal. V zásadě ale myslím, že se chápeme a vidíme to podobně

mattonecz : ano, vidím to taky tak. Nedávno jsem byl na návštěvě u kamaráda. Jeho dcera (hádám tak 1,75roku) byla protivná jak vřed, furt fňukala, kroutila se, nechtěla být na rukách, nechtěla být tam ani jinde..vyřešila to tím, že zalezla pod stůl, kde jsme seděli a neviděl jsem co dělá, kde dělá. Najednou kámoš ztuhnul a měl jakoby křeč v obličeji. Následně zařval, děcko vytáhnul a celkem slušně jí lištil. Nikdo jsme nevěděli o co jde, tak nám dost zatrnulo a on ji říká : "tohle se nedělá a řvi si jak chceš, víš jak to bolelo ? Mám tě taky kousnout ? "...Vstal a na stehně měl do krve otisk od zubů...Říkal - "já jsem chvíli čekal, jestli jen zkouší, nebo co bude a dívej se na to, užrala mě do krve". Nejhorší bylo, žes viděl tu matku (ten pohled v očích byl naprosto jasný a velmi výmluvný), jak měla tendenci ji utěšovat, ale vydržela no...

Takže tak asi. To je situace kdy s tím děckem teda fakt diskutovat nebudu. Nejsem pro heslo "škoda rány,která padne vedle", ale zatím to vidím tak, že děcko musí sice vědět jak řekl teď nedávno jeden psycholog, že větší (rodič) nesmí zneužívat absolutní sílu a moc, protože to děcko si z toho pak odnese, že i ono může ubližovat menším, když to tak dělá tatínek...ale na druhou tsranu musí vědět, že za způsobenou bolest může obdržet stejnou mincí. Není to msta, je to příprava na budoucno. Nelze si myslet, že někomu ublížím a druhej se schová do kouta. Takhle bych se bál, že tímto stylem vychovám druhého Stalina.
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3959
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od HondaMan »

mattonecz píše:diskutovat muzes s ditetem ktery na to uz ma rozum, nektery na to nemusi mit rozum nikdy. a trocha toho fackovani a mlaceni pres prdel je vetsinou taky nutna. bez toho to pak vypada tak jak to vypada dnes.
Nesouhlasím. Oběma dětem se snažíme vysvětlovat co je a není správně od prvního dne. Ano, prvních pár měsíců to vypadá jako házení hrachu na zeď, ale IMHO dítě není nikdy příliš malé na vysvětlení.

Vždy se směju, když mi někdo vysvětluje, že s našimi dětmi to jde, protože jsou "chytřejší", ale na ty jejich musí být přísnost.

MMira: Dítě si vybere to co je větší zábava a minimálně pro ty mé je větší zábava blbnout s fotrem venku, honit se po zahradě, učit se plavat... než sedět u pohádek. Když ale večer potřebuju pracovat a žena chce mít klid, tak je dobré mít alternativu.
2.9T RWD
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: David Hůrka osobní zkušenost

Příspěvek od jirka87 »

HondaMan píše:Když ale večer potřebuju pracovat a žena chce mít klid, tak je dobré mít alternativu.
https://1gr.cz/fotky/idnes/19/022/cl5/J ... 211823.jpg =))

Já jsem takhle asi 10letému bratrovi vyhrožoval, že když mě bude štvát, zavezu ho do Babyboxu, tak mi odvětil, že se tam asi už nevejde, načež jsem mu sdělil, že existuje ještě Klokánek :))

P.S : Na vztekání v obchodě a jiné scény jsem také vynalezl dobrou věc, ale chce to koule a některému děcku by to možná mohlo přivodit trauma = na vlastní riziko.

1) Dítě leží na zemi, řve, vzteká se a chová se jako debil (u pokladny v obchodě..lízátko lízátko lízátko atd..), nebo s tebou nechce jít domů atd.. - zvedneš ruce, zařveš a poprosíš všechny přítomné aby si na něj ukázali prstem a začali se mu smát, načež dítě pochopí, že se chová jako debil, nechce být již déle na tom místě a svorně s tebou odchází již bez protestu - doposud jsem neměl možnost uplatnit, ale rád bych to viděl :)) =))

2) Dítě leží na zemi, řve, atd... - zvedneš ho k sobě nahoru a sdělíš mu, že takhle se nikdo chovat nemůže a že už nemáš nervy ho přemlouvat, aby se chovalo normálně. Že ho bít nebudeš, ale odcházíš domů a ono až se vyvzteká, ať teda přijde. Důležité je mu zdůraznit, že narozdíl od něj znáš cestu domů. Popřeješ mu hezký zbytek dne a odcházíš. Dítě si myslí, že si děláš legraci. Po 10sec co jsi za rohem a po očku sleduješ děj vidíš amok, hysterii a volání tvé osoby. Takže se vracíš k té malé osině v zadku a následuje společný odchod domů. A toto jsem už uplatnil a zafungovalo to na jedničku =)) Od té doby už nikdy scény nebyly.
Odpovědět