Škoda octavia 2 facelift

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
Kady
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 27 čer 19:58

Škoda octavia 2 facelift

Příspěvek od Kady »

Zdravím, chtěl bych si pořídit O2 facelift v nejbližší době. Akorát nevím jaký motor si vybrat, vybírám mezi 1.4 tsi a 1.8 tsi nafta pro mě nemá cenu, nechci ji. Je mi jasné, že ta 1.8 bude mít větší výkon, zajímalo by mě, jaký motor je lepší z hlediska spolehlivosti a jak na tom jsou se spotřebou. Díky za každý komentář
Vokys
Autoškolák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 14 pro 16:00

Re: Škoda octavia 2 facelift

Příspěvek od Vokys »

Nejspolehlivější bude asi 1,6 MPi ale ta pojede pocitově hůř než turbomotory.
Já ji mám a jsem s ní spokojen.
ERTEZET
Autoškolák
Příspěvky: 25
Registrován: stř 24 črc 16:05

Re: Škoda octavia 2 facelift

Příspěvek od ERTEZET »

mal som 1.6 75kw v jednotkovej octavke a so spotrebou som bol spokojny. Nemal som palubny pocitac, ale menje to zralo ako moja felici, co som mal predtym. Mylim, ze je to velmi spolahlivy motor, no pocase moze zacat zrat olej. S tsi nemam skusenosti a ani by som do nich nesiel, ja by som skor volil mpi. 1.6 je taky stred, ani silny ani slaby. Potom je tu 1.4 mpi 59kw je sice slabsi, ale ak si kludny vodic tak aj ten zober.
Uživatelský avatar
Předseda
Letec
Příspěvky: 1377
Registrován: stř 16 úno 11:20

Re: Škoda octavia 2 facelift

Příspěvek od Předseda »

jestli vybíráš mezi 1,4 a 1,8 tak bych volil 1,4ku 90kW. Ono to má dost solidní průběh točáku - asi jako staré atmosférické dvoulitry - a zároveň to dokáže jezdit za málo. Imo příjemný motor. Bez rizik 1,8čky která navíc má extra dlouhé převody u manuálu, takže kvedláš. A pokud kvedlat nechceš, tak DSG, které se zase kazilo fest.
Odpovědět