Rodinné kombi do cca 90k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
tp005
Autoškolák
Příspěvky: 91
Registrován: pon 15 kvě 06:06

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od tp005 »

Nazdar

Tak oktávka je prostě etalon českých silnic a nepopírám její kvalitu a velký kufr jen by to bylo velké stěstí sehnat pěknou octávku co nebude zhuntovaná.
Jinak zkus ještě mondeo tam je už kufr obrovský.
Pak zkus ještě kia ceed sw tam bych se nebál vubec 1,4i nebo 1,6i doma máme jednoho ceeda už 10 let a bez investic jen spotřební materiál. Jen jsou trošku dražší díly.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/kia/ ... oFrom=list

Pak mně ještě nepadl peugeot 308 sw
Taky pěkný auta a taky jedině benzín 1,6i
https://www.sauto.cz/osobni/detail/peug ... oFrom=list

Jinak auta co posílám jsou jen orientační pro představu.
Jinak si ten kočárek vezmi sebou a zkus si ho do toho vložit
Jinak když máš děti tak si zjistit úchyty sedaček jestli potřebuješ isofix
Uživatelský avatar
mattonecz
Letec
Příspěvky: 3209
Registrován: čtv 01 zář 10:56

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od mattonecz »

a jinak?
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od jirka87 »

HondaMan píše: Tak já Ti nevím kdo byl za větší prase...

Trasu z Mohelnice do HK jezdím vcelku pravidelně a je tam mnoho úseků, kde je výkon sakra potřeba. Tebou popisované situace tam moc nezažívám. Myslím, že popisuješ podobné situace jako driver jen z pohledu řidiče "bez výkonu".
Ta si zkus jet v pátek okolo 15hod z HRadce směrem na Mohelnici....Uvidíme :-)

Na trase Mohelnice - HK (či naopak) je reálně jen tak 5 skutečně excelentních míst s dostatkem rozhledu a dostatečně dlouhou rovinkou pro naprosto bezpečné a řekněme klidné předjetí (nepočítám Hřebeč, ani Mohelničák atd..zkrátka místa se 3 či 4 pruhy v obou směrech). Zbytek pak tvoří relativně dlouhé rovinky (závislé na výhledu a odhodlání řidiče v kombinaci s výkonem) či naprostý hazard, kde sice umožněno předjíždění vodorovným značením je, ale já osobně to tam nepokouším. Posledně jmenovaný je například ve směru do Hradce právě těsně před Hradcem, kdy je cesta tak zvlněná, že malou MX-5 bych tam přes terrénní zvlnění neviděl. Takže tam prostě od jisté doby ze zásady nepředjíždím v některých částech i přesto, že mi to zákon umožňuje.

Ale co mě dokáže urvat je, když přede mnou jede kravaťák v A6, blokuje všem za ním výhled, ale i přes svých bratru přes 200koní se nedokáže rozhoupat k předjetí. Pokud jsem prase proto, že se nehodlám trmácet 85km/hod (v nejideálnějším případě) za kamionem navíc když před něj nevidím a 2hodiny bych mu čuměl na zadní vrata návěsu, tak asi jsem prase.

Pro typický příklad jednoho místa - https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... xX9F-B13Wj Tady ve směru na Mohelnici k tomu kruháči předjíždí málo kdo. Přitom je tam krásně vidět a všichni se jak dementi táhnou za kamionem až ke kruháči-pak je levá zatáčka s plnou a až pak rovinka, kde to relativně dobře jde, ale málo kdy ji zažívám volnou z protisměru. (zato ty 3km před tím kruháčem kolem lesa všicni načumují a hazardně předjíždí v místě, kde je pak snížení na 70 a křižovatka). Mám tu trasu najetou naprosto špičkově...nepochybuju o tom co jsem napsal.
Uživatelský avatar
driver
Letec
Příspěvky: 1744
Registrován: čtv 24 zář 14:50

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od driver »

Noldo píše:nepísal, že chce predbiehať. Je asi samozrejmosť, že jazdný štýl šofér prispôsobuje autu. Nie každý je letec a potrebuje byť všade prvý.
VŠICHNI včetně 80ti letých babiček v Matizech dneska běžně předjíždí Kamiony, které mají kolikrát přes 500koní, akorát jim nedochází, že je do větších kopců nejsou schopni předjet ani na 1000m úseku, bohužel. Né že by to nešlo, ale oni neumí řídit a motor je z toho výkonem nedostane, tečka.
mattonecz píše:predjizdet se da i s felinou 50kw kdyz nejsi dement.
Dá, ovšem to půlka národa nezvládá...
tp005 píše: hnedka chytrý ale žádnou radu si nedal. Tak mu poraď
Psal jsem to jasně stručně a pro Tebe to zopakuji. Focus Kombi 2.0 benzín a cokoliv podobného. Nižší střední nebo střední třídy, ale ať to má výkon a né, nějakou udýchanou stokoňovou zdechlinu!!!
jirka87 píše:Driver : Já nevím co jsi za závodníka
Kdybys měl nějaký osmiválec někdy v rukách, došlo by Ti, že 1) odstup 2-3sec není pro srandu králíkům, a že když bude předjetí bezpečné, vezmeš ho ani nevíš jak i s tím padesáti-stometrovým odstupem jak malinu. Hlavně Mohelnici jedu běžně ve špičce za návěsem z Hk až do Mohelnice a nepředjíždím, i když mám káru co má zrychlení na kilo 5sec. Kdo je vyježděný, ví, že to tam nemá smysl ale to nebudu vysvětlovat.
HondaMan píše: Trasu z Mohelnice do HK jezdím vcelku pravidelně..... Myslím, že popisuješ podobné situace jako driver jen z pohledu řidiče "bez výkonu".
:ymapplause: Souhlas. Předjíždět stylem žádný odstup může jen magor.
Jan Čermák píše:Nemám v planu závodit,a s velikostí kufru co mám zkušenosti sem byl spokojený u octavky ale netuším jestli má něco podobný kufr nebo jestli je octavka kvalitní v podobne cenně.
Však s dvoulitrem ve střední nebo nižší střední se ani závodit nedá, tedy v té cenové kategorii, ony jsou stejně poměrně slabé, ale rozhodně se s tím dá lezdit plynuleji než s těma vysavačema 1.6 1.4 a podobnýma krámama!
Okta není jediná s velkým kufrem, najdeš takových aut více jen se zamysli pořádně nad tím kočárkem!
Kočárek potřebuješ první rok dítěte, řekněme že do půl roku s ním nelítáš denně po všech čertech, a potom v roce a půl už chodí, a stačí Ti ho nosit za krkem nebo golfky, ty dáš i do Lupa vždyť už jsi jedno měl tak to znáš. Nebo to je lenost, vozit dítě v kočáru do dvou do čtyř let. To ta výchova bude vypadat. Pepíčku, chceš tento týden posedmé mekáček? Tak jedem na hepymíl... :ympray: :))
jirka87 píše: Ta si zkus jet v pátek okolo 15hod z HRadce směrem na Mohelnici....Uvidíme :-)
Ty jsi ztracený x_x
Počítám, že tam jezdí tak 15let s adaptivním tempomatem na minimum, a 99% národa ho předjíždí v těch skořápkách, a ten minimální odstup mu zavře, aby pak jeli metr od nárazníku návěsu...
Good Luck :-bd
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Odpovědět