Rodinné kombi do cca 90k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Jan Čermák
Spolujezdec
Příspěvky: 2
Registrován: stř 17 črc 19:02

Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od Jan Čermák »

Zdravím řeším výměnu auta kdy aktuálně máme Mazdu 3 1.6 hatchback r.v. 2004 a slouží dobře, ale do kufru dám kočárek a je plno. Za chvíli přibude druhé dítě a hlubokou korbu musím mít na sedadle spolujezdce a žena s dvěmi autosedackami vzadu což určitě pohodlné nebude. Takže bych uvítal nějaký spolehlivý kombi s velkým kufrem a co nejlevněji kvůli hypotéze na krku. Druhé auto bude vplanu až se žena vrátí do práce.

Za Mazdu bych v ideálním případě mohl snad dostat i 50k a dalších max 50k jsme schopni teď dát. Jediný požadavek mám na automatickou klimatizaci, ale sám netuším jaké auto vybrat co se týká kvality a spokojenosti. Neočekávám za tu cenu extra, ale kdyby tam nemuselo být aspoň 3 roky žádná větší investice nezlobil bych se.

Palivo nerozhoduje a měsíčně najedem tak cca 1200km (denně cca 30km do práce a zpet)
tp005
Autoškolák
Příspěvky: 91
Registrován: pon 15 kvě 06:06

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od tp005 »

Nazdar,

No podívej se po Focusu, není to největší kombi ale postačí a motor 1,6i 74KW je skvělí vydrží mnoho kilometrů bez větších investic, jen každých 10TKM vyměnit olej a filtr a kazdých 60 až 80TKM vyměnit rozvodovou sadu díly za slušné peníze. motor je jednoduchý bez žádných serepetiček ale dej bacha jen verzi 1,6i 74KW dělali i verzi 1,6i 85KW - sice má o 10KW víc ale vůbec to nejde poznat a je složitější.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/ford ... oFrom=list
Noldo
Řidič začátečník
Příspěvky: 150
Registrován: čtv 01 bře 18:45

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od Noldo »

Pridal by som do výberu aj Astru a kľudne aj mondeo, prípadne vectru. Zaujímavým riešením by mohol byť aj C-max.
Vo focuse je 1,6ka fajn, ale na dialnici veľa točí a je hlučná. To ale poznáš aj z mazdy, ak máš benzín. 85kw verzie sa nemusíš báť, má navyše iba variabilné časovanie ventilov. Stačí meniť rozvody, ktoré sú asi 2x také drahé ako na 74kw a nie je problém. Tých pár kw navyše je vo vysokých otáčkach a spoznáš to iba pri predbiehaní.
Uživatelský avatar
driver
Letec
Příspěvky: 1744
Registrován: čtv 24 zář 14:50

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od driver »

Ach bože, chtěl bych se jednou dožít toho, až lidi praští pěstí do stolu, a řeknou, hele, do města do Focusu, nic ve zlém, ale tak tak jede 2.0 benzín aby to nebylo nebezpečné při předjíždění a mimo město a Kombi s nákladem tím tuplem, protože ty menší motory nemají zejména na dálnici co dělat, nejedou a žerou.
A kdo nemá dálniční známku a jezdí okolo komína, klidně ať si koupí auto bez motoru, ale ať s tím nepředjíždí, jak půlka národa, s odřenýma ušima, myšky před protijedoucíma kamiónama! Jakmile jedu s vysavačem, tak nepředjíždím, tj jezdím za kamióny a nesnažím se přizabít! Komu to vyhovuje, tak do toho.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Noldo
Řidič začátečník
Příspěvky: 150
Registrován: čtv 01 bře 18:45

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od Noldo »

Jan Čermák nepísal, že chce predbiehať. Je asi samozrejmosť, že jazdný štýl šofér prispôsobuje autu. Nie každý je letec a potrebuje byť všade prvý, najmä keď rieši, že sa mu do aktuálneho auta nezmestí príslušentsvo k deťom. Mne častokrát stačí ísť po okreske 90-100 km/h za kamionom spolu s vláčikom ostatných aut, nevidím na tom nič podradného.

Ale áno, nebolo tu povedané, že 74, či 85 kw je v aute veľkosti focusu kombi naozaj minimum a výraznejšie stúpanie znamená podradiť o stupeň a na predbiehanie je potreba si rezervovať dlhú rovinku a podradiť o 2 stupne. Ale to všetko pozná aj z 1,6 mazdy.
Uživatelský avatar
mattonecz
Letec
Příspěvky: 3209
Registrován: čtv 01 zář 10:56

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od mattonecz »

predjizdet se da i s felinou 1.3 50kw kdyz nejsi dement. i na pcx125 se da predjet autobous, staci 5minut cekat na spravny okamzik :D
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
tp005
Autoškolák
Příspěvky: 91
Registrován: pon 15 kvě 06:06

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od tp005 »

Nazdar
Driver prvně si přečti co o čem jé téma, hnedka chytrý ale žádnou radu si nedal.
Pán má určitý peněžní strop a dvě podmínky kombi a AT Klimu. Tak mu poraď auto podle tvých představ v té cenové kategorii .
Už to vidím co mu sem pošleš za auto s 200 koníkami těsně před smrtí
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od jirka87 »

Driver : Já nevím co jsi za závodníka, ale řeknu ti jedno. Na trase Olomouc-Hradec Králové mě naprosto permanentně brzdili v předjíždění lidi s auty typu A6 3.0Tdi, Superb II, BMW 5 atd. atpod...

Naprosto šokující odhalení pro tebe přijde teď, protože TRAMTADADÁÁ !!!! - já jsem tu trasu jezdil s Fabiií II 1.4i 59kw.

Jediné co majitelé těchto silných aut z 90% uměli bylo jet jako úplní dementi 10km za kamionem tak, že načumovali do protisměru a jeli vystrčení 1/4 auta do protisměru a bránili mi ve výhledu ale předjíždět to ne ! Takže ve finále podřadit za 3, dálkové, trubka a jediné co ze mě kdy pořádně viděli byly zadní světla.

Vyjímku tvořily totální prasata co předjížděly i přes plné čáry, v obcích jeli protisměrem kolem ostrůvku apod. Troufám si říct, že jsem byl na té trase několikrát nejrychlejší auto. Pokud vůbec a bylo jich málo, tak "nakukovači" mě dojeli zpravidla až někde úplně jinde v době, kdy jsem se 20min protahoval na benzínce, pak vyjel a na rovném přehledném úseku (už) dálnice kde jsem já jsem 140-150 jeli oni 180.

Jako to slyším asi poprvé v životě, že se 100koňovým autem je nebezpečné jezdit. A když bude mít 150koňové Volvo tak co ? Když to auto už neváží 1250Kg, ale 1700Kg ? V zásadě máš pravdu, výkon může někdy znamenat bezpečí a jistější jízdu. U naloženého auta pak zcela jistě. Ne ale vždy a neznamená to, že se nedá jezdit normálně se slabším autem.
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 3959
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od HondaMan »

jirka87 píše: Takže ve finále podřadit za 3, dálkové, trubka a jediné co ze mě kdy pořádně viděli byly zadní světla.
jirka87 píše:Vyjímku tvořily totální prasata co předjížděly i přes plné čáry,
Tak já Ti nevím kdo byl za větší prase...

Trasu z Mohelnice do HK jezdím vcelku pravidelně a je tam mnoho úseků, kde je výkon sakra potřeba. Tebou popisované situace tam moc nezažívám. Myslím, že popisuješ podobné situace jako driver jen z pohledu řidiče "bez výkonu".
2.9T RWD
Jan Čermák
Spolujezdec
Příspěvky: 2
Registrován: stř 17 črc 19:02

Re: Rodinné kombi do cca 90k

Příspěvek od Jan Čermák »

Nemám v planu závodit, jezdím normálně max cca 140-150 dálnice a do 100 na okreskach dle stavu silnice (někde se nedá ani 80 abych se necítil jak na tankodromu). A pokud pojedu plně naložen s rodinou klidně se potáhnou 200 km na chalupu za kamiónem jen ať dojedeme v pořádku. Na rychlou jízdu sem měl motorku, nebo předchozí auto, ale v jisté chvily života třeba po založení rodiny už člověk začne jezdit opatrněji aby se za nimi vracel domů.

Finanční limit je spíš něco kam bych se rád dostal, ale pokud by bylo super auto třeba do 150 co nám vydrží i 10 let a víc bez nutnosti do toho investovat dražší částky tak se finance nějak najdou aby.

No a zatím sem se byl dívat na ten model focuse a na kombi na menší kufr. Máme velký kočárek, který není úplně skladny (TFK Adventure) a s velikostí kufru co mám zkušenosti sem byl spokojený u octavky ale netuším jestli má něco podobný kufr nebo jestli je octavka kvalitní v podobne cenně.
Odpovědět