Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
rhinos
Mistr volantu
Příspěvky: 757
Registrován: pát 04 bře 11:21

Re: Politický koutek

Příspěvek od rhinos »

jste divna firma kdyz si radovy zamestnanec urcuje pravidla... :-o
Taky muze jet vlakem to uz je jeho boj.
Jeden z mych rodinnych prislusniku dela ve statni sprave a ted nejsou auta tak jak to popisujes ty tak se jelo do Prahy vlakem.

Nicmene delam v korporatu a kdyz nejsou auta tak se vezme auto z pujcovny. Ze by nekdo jel soukromym autem je naprosto nepruchozi.
Citroen C4 GP
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Politický koutek

Příspěvek od jirka87 »

Nechapu proc. IMHO auto z pujcovny je ve vetsine pripadu čičovina.

1) Pujcovna pravdepodobne nebude primo v miste bydliste toho ktereho zamestnance = i tamse musi nejak dopravit a pokud bydlis v prdeli jako je napriklad Jablunkov, tak nevim co to ma za vyhodu jet nekam do Ostravy nebo do ktere prdele pujcit si auto a navic firmy maji vetsinou vazaneho partnera atd...Pokud mas treba dojem, ze firmy jsou jen v Praze, tak samozrejme, tam muze nastavat kamen urau u takoveho videni sveta.(no offence)
2) Muze to vyjit draz
3) Spatne se pujcuje a vraci treba v noci, ze..Kdyz potrebujes byt v 8 rano na Kladne a jsi z Ostravy, tak si spocitej v kolik musis vyjet. Argumentovat pujcenim o den driv muzes, ale stejne je to s vracenim, takze nez proplatit zamestnanci pouziti jeho auta, tak budes jak sulin platit 3 dny pujcovny.
4) Nechapu co je na tom nepochopitelneho.

Nejsme divna firma a nebyl to vylozene "radovy" zamestnanec. A takhle to chodi vsude. Otazka je zda to chces / nechces videt. Odkupy firemnich aut za tezce pod-trzni ceny pro vyvolene, priplatky a osobka, premie pro vyvolene...

Nezlob se na me, ale proplaceni FIREMNI cesty soukromym autem, pokud me tam posle firma je normalni vec. A ja nikam pres celou CR courat vlakem nebudu a 4x presedat uz vubec ne. Kdybych byl z Brna a cestoval do Prahy, tak si ten vlak vyberu sam a skoro kazdej druhej stejne tak, to mi ver, ale az najdes dobrej spoj napriklad z Opavy do Kladna vlakem, tak pak tento nazor chapu. Jenze NENAJDES.

Fakt nechapu co te na tom udivuje a co ti na tom hlavne vadi.
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Politický koutek

Příspěvek od jirka87 »

P.S : Naprikald kamarad pracoval z domu po dobu 6 mesicu kvuli osobnim duvodum - problemy doma. A uprimne nechapu proc nemuze pracovat vyhradne z domu. Programator. Naprosto v pohode by mohl delat jen z domu s obcasnou navstevou kancelare pro utuzeni vztahu, videt sefa, porada a domu...1 den za 14dni by stacil v kanclu.

jsou proste profese, kde nevidim jediny duvod proc by clovek nemohl delat z domu. Ja osobne bych treba nechtel a funkcne bych byl tak na 70%, taze jsem rad za kancl, ale pokud nekdo muze, chce a lze ho hodnotit za odvedenou praci, tak at si klidne dela z Bali, je mi to fuk.
rhinos
Mistr volantu
Příspěvky: 757
Registrován: pát 04 bře 11:21

Re: Politický koutek

Příspěvek od rhinos »

hele to je jedno nechme to bejt :D
Kazdy mame zrejme jine zkusenosti.
Proste v korporate i kdyz jsi treba mezi klicovymi zamestananci si nemuzes delat co chces. Ma to zase jine vyhody a nevyhody.
Jen poznamka...auto z pujcovny nevyzvedavas a nevracis do pujcovny ale v ramci firmy. Mame samozrejme dlouhodobou smlouvu s vice pujcovnami.Takze ty jako zamestanec ani vetsinou nepoznas jestli je to fleetove auto nebo auto z pujcovny
Citroen C4 GP
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Politický koutek

Příspěvek od jirka87 »

ok :-)
Uživatelský avatar
Lachende Bestien
Letec
Příspěvky: 1932
Registrován: sob 18 čer 15:13

Re: Politický koutek

Příspěvek od Lachende Bestien »

Pěkně jste se rozepsali o detailech přístupu firem k služebním cestám v korporacích, to jsem úplně neměl na mysli, i když je to taky zajímavé.
Jedná se mi spíše o to, že podnikatelé si svá z daní odepsaná "služební" auta využívají libovolně k jakýmkoli účelům; třeba k takové jízdě do práce, což může klidně být drtivá většina naježděných kilometrů pro řadu lidí v pozici zaměstnance, kteří nemají jinou možnost, než si prostě auto zaplatit z čisté mzdy (většinou směšné almužny "novodobého" nevolníka).

Co se týče výpalného/daní, tam samozřejmě existuje řada naprostých zhovadilostí - vysoké zdanění základních potravin aj., nechutná míra zdanění pohonných hmot, nebo třeba taková daň z nemovitosti - jak rychle jsme si "zvykli" toto výpalné platit, i když jde o zjevnou iracionalitu ve smyslu "Chováte se uvážlivě, pořídíte si vlastní dům s pozemkem a budete jej udržovat? S tím máte určitě málo nákladů a práce, takže budete platit ještě výpalné za svou zodpovědnost v přístupu k majetku. A klidně jej skokově navýšíme na 5-10násobek. Proč ne?" Úřednické mrdky by se občas skutečně potřebovaly nedobrovolně prolétnout z oken své izolované zavatované socialistické reality! A chystá se daň ze studny. Nezaplatíš? Vyloupíme tě!
Takže daň z nádechu a výdechu zní celkem pravděpodobně. Nezaplatíš? Nedýchej!

Ovšemže je nutné výpalné/daně neustále zvyšovat a vymýšlet nové.
Protože je hlavně a především nanejvýš důležité a užitečné pro občany jakéhokoli národnostního státu krmit zahraniční majitele životně důležitých aspektů jako voda či půda pod nohama a hradit nekonečné splátky úroků z úroků z úroků "státního" dluhu, vytvořeného ve spolupráci s vlastizrádnými politickými loutkami (zabavit majetek a odeslat promptně na Sibiř by bylo žádoucí), aby lichváři a spol. mohli vysávat životní energii z desítek/stovek milionů či miliard lidí zcela "legálně" prostřednictvím systému výběru výpalného/daní a navázaného systému organizované represe přes soudnictví a fízly, PLACENÉ Z DANÍ. Rozděl a panuj.
ZDROJE TU JSOU. :ymsick: :ymsick: :ymsick:
jerry
Letec
Příspěvky: 3321
Registrován: čtv 17 bře 17:15

Re: Politický koutek

Příspěvek od jerry »

rhinos píše:tak DPH platis napric snad vsude.
Ano všude v Evropě :D Třeba v US by s tím vládu hnali svinským krokem. Danit už jednou zdaněné, lumpárna levicové EU a okolních satelitů. Pak je co přerozdělovat a z čeho dotovat :(
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Politický koutek

Příspěvek od jirka87 »

jerry : přesně tak, jsou to IMAGINÁRNÍ prachy co rozdávají. Dávají NĚKTERÝM zpět co si předtím od VŠECH vzali a tváří se jak Robin Hood u toho. Vždyť ta EU je přece tak skvělá, můžeme volně cestovat a hovna hovna..Jenže Schengenský prostor je NEZÁVISLÝ na EU. Je to dohoda zemí o volném pohybu zboží, služeb a obyvatel. To s EU nijak nesouvisí. Zdánlivě ano, prakticky NE. Já se stejně tak mohu dohodnout s Ruskem, Kanadou, nebo Islandem na témže. Okolními státy nemá smysl dávat příklad, protože v EU jsou.

Být to jen na mě, tak CZ z EU okamžitě vystupuje. Zní to drasticky, nicméně věřte, že dopad by byl při zacování Schengenu naprosto minimální. Průser je, že Žán Klód Fan Daň (teda Juncker) a ta nateklá stará panna Merkelová by z pomstychtivosti nikdy nedovolili aby stát, který vystoupí z EU měl zachovaný Schengen beze změn. Protože výhružky jsou to jediné co drží EU pohromadě stran V4. Stran vyspělých států je to nezájem obyvatel. Mají tak dobrou životní úroveň, že jim je EU (a pozadí toho, co a proč a jak se tam děje) jedno. Zajímat se nezačneš, když je ti dobře. Pátrat a šťourat začneš když tě tlačí bota a něco se ti nezdá.

Spěje to podle mě alespoň co se týče tlaku anázorových proudů Francie a Německa na "super-unii, nebo super-stát". Stejně jako USA. 53 nebo kolik "svébytných" států ovšem pod jednou globální vlajkou, pod jednou globální ústavou. Drobné odchylky daných států tolerovány..Prezident jeden. Nejvíc mě na tom sere jak nám pořád tlačí do hlav, že aby Evropa uspěla, musí se stmelit, sjednotit a ostatní synonyma...

A nejvíc mě zklamali mini-lidi okolo 20let věku. Názor pořád a pořád ten stejný - bez unie bychom nepřežili...Bez EU to nejde..Co bychom si bez EU počali apod..Bez Unie by tady nic nebylo.. Možná kdyby se neprivatizovalo tak, jak se privatizovalo, 90. nebyly tak divoké jak byly, protože skoro 50let tady držel bolševik každého na řetězu, tak se máme jak prasata všichni. Tato země zažila takové šílenosti, historicky jsme byli opakovaně na kolenou, pořád pod něčí nadvládou, morové epidemie, skoro 50let komunistů, ale bez EU by to nešlo...To mě poser na holý záda.

Vzájemné dohody států bez zásahu do té které národní suverenity by naprosto postačily.
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Politický koutek

Příspěvek od Stepan »

Velká čtyřka nemá referenstká auta programově. A proplácí dokonce víc než jsou zákonem určené náhrady. Protože ty služebáky mít nechce, je s tím prcání v účetnictví, navíc mají z principu rozmazlené zaměstnance, jeden chce Passata a druhej Kurvijaka, druhej si i tu 335d rád zaplatí. Tak ať si každej jezdí s čím chce.
rhinos: klidně doraž. Dostaneš katalog, vizitky a můžeš jako OZtko sjíždět republiku křížem krážem. Náhrady za cesťák pošlem. :D Jestli tou tvojí 535d nebo Swiftem Sport je mi úplně jedno.
Naposledy upravil(a) Stepan dne pon 24 čer 13:31, celkem upraveno 1 x.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Politický koutek

Příspěvek od Stepan »

jerry píše:
rhinos píše:tak DPH platis napric snad vsude.
Ano všude v Evropě :D Třeba v US by s tím vládu hnali svinským krokem. Danit už jednou zdaněné, lumpárna levicové EU a okolních satelitů. Pak je co přerozdělovat a z čeho dotovat :(
myslíš jejich Sales tax na auta? Která se platí pokaždý, kdy auto změní majitele?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět