Výběr auto do cca 180 tis.

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
ŠtístkoO
Spolujezdec
Příspěvky: 8
Registrován: pát 03 kvě 08:20

Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od ŠtístkoO »

Zdravím,

vybírám auto tak do 180 tisíc. Bude to moje první auto, které na mě bude psané a bude kompletně mé. Řidičák mám asi tři roky, ale doteď jsem jezdil s auty, co tak "zbyly" po rodině. Renault Megane II; Škoda Fabia II (to bylo strašně strašný auto, který vůbec nechtělo jet – nějaká 1.2 – mrcha líná, to už nechci zažít).
Pár věcí na začátek na vysvětlenou. Jsem v autech úplnej laik. Vybírám auto podle toho, jak se mi líbí a jak na mě působí (za to tady dostanu bídu, to cejtím). Je mi 22, děti nemám a takže chci nějaký „nerozumný“ rozumný auto. Tím myslím, že nechci Octavku v kombi nebo v mém případě A4 Avant, protože prostě teď jsem mladej, teď je podle mě jediná šance si beztrestně koupit nějaké to méně praktické auto. Až budu mít dvě děti, tak do nějakého sedanu těžko narvu kočárek a věci na víkend.
Takže, když jsem vysvětlil, že to se mnou bude těžký, tak můžu jít zkusit nastínit, co by se mi líbilo.
Už delší dobu koukám, co by mě tak nějak potěšilo. Udělal jsem si seznam toho, jaká auta by se mi líbila. Na motoru mi nezáleží. Chci, aby byl spolehlivý a nepotřebuju objem motoru 3.0 (zabilo by mě povinko – jako nezabilo, já počítám s velkým povinkem, ale proč zbytečně přidávat). Nejsem typ řidiče, co by využil takhle silné auto. Stačí mi, když to na dálnici pojede 160 a na okreskách 120, což zvládne snad už všechno. Takže hlavní je u mě spolehlivost a design auta.
Nepíšu u seznamu motory, protože sám vůbec nevím, jaký je spolehlivý nebo který je naopak průšvih. Dokonce nevím, jestli benzín nebo naftu. Nejde mi o cenu za litr benzínu nebo nafty, jde mi o to, jestli nafta bude draž servisovatelná než benzín. Vím, ptám se na banality, ale když se zeptám kamarádů, tak to jsou všichni rození automechanici a všichni všechno ví a všemu rozuměj.

Seznam:

1) Audi A5 (klidně jedna z těch prvních let - 2007 - 8)
- Já vím, asi mimo rozpočet, co? Já jsem ochotnej jít třeba na 200 tisíc, ale myslím si, že by to bylo pořád málo. Za mě to je jedno z nejhezčích aut. Víc se mi líbí ta pětidvéřová varianta (sportback, tuším), ale i to (coupe) je nádherný. To je přesně to, co se mi líbí. To auto je neskutečně sexy? (může se to použít při konverzaci o autě?). Koukal jsem na německý stránky – mobile.de a občas se tam něco vyskytne za těch 6–8 tisíc eur. Jak jsem psal nevyznám se v tom, takže nevím, jestli je to použitelné nebo ne, ale byl by to fakt můj sen. Koukal jsem se po těch nižších motorech 1.8 (tfsi) a 2.0 (tdi) což jestli jsem správně pochopil by měly být základní motory, tudíž nižší výbava auta – většinou. Výbavu klidně oželím, když nebudou švihadla u řidiče. Hlavně abych se přiblížil k mýmu budgetu.

2) Audi A4 B8
- Ta samá písnička, co u A5ky jen ta první zmíněná je prostě… Hezčí.

3) Ford Mondeo Mk. III
- Tohle auto je taky hodně pěkný. Celkově ty mondea od tý třetí generace se mi líbí, ale z Audi mi přijde, že čiší taková ta „německá kvalita a elegance“, ale to už je prostě pocit z té značky, kterou Audi vybudovala
- Nicméně Ford Mondeo je taky hezké a asi bude i sympatičtější cena za servis a za všechno.

4) Audi A3 II (rok 2003 + )
- Taková low budget Audinka. Nicméně zepředu je fakt hezká, ale zezadu se mi nelíbí. Co se mi líbí je kompaktnost na tomhle autě. Když jsem to zmínil před kamarády, tak jsem říkal, že mi to velikostí přijde jak takovej Golf, tak kde je problém. Oni oponovali, že je to spíš Polo. Nevím.

No, takže tak k mýmu seznamu. Za jakékoliv tipy a nápady budu rád. Dále se mi třeba líbila i Alfa Romeo 159 Sportwagon, ale teď si jí koupil kamarád a nechci stejný auto, ale hlavně se mi nelíbí ten interiér. Také mi přijde alfa dlouhá. No a v tý kratší verzi se mi nelíbí.
Co se týče nájezdu, tak to bude jezdit převážně kratší trasy do 100 km, ale tak třeba 4x do roka si to dá nějaký pořádný výlet po ČR a blízkých sousedech, když to půjde. Převážně tedy kratší trasy a preferoval bych manuál, protože velkým městům se docela vyhýbám, když to jde.
A co se týče velikosti motoru, tak u těch prvních dvou Audin mi to je asi fuk, co bude v rozpočtu a bude to spolehlivé, tak to beru – koukal jsem, že se tam dává i 3.0, což by se mi prodražilo na povinnku, ale asi bych to zvládnul.

Dále bych se chtěl zeptat, kde takové auto kupovat? Do autobazaru nevlezu ani zanic. Jen to tam půjdu okouknout, jak to vypadá, ale třeba v áčkách si nekoupím ani vodu do ostřikovačů. Docela se mi líbí ta škodaplus. Když to zaštiťuje škodovka, tak to musí mít nějakou úroveň a ještě k tomu tam je kolonka pro blbce jako jsem já v jakým stavu je motor.
Zaplatit někoho, kdo mi to auto koupí? O takových službách jsem slyšel, jen nevím které jsou kvalitní. Slyšel jsem i o službách, které mi to auto vyberou dle mých preferencí, zajedou ho do DE omrknout a pak když je v pořádku, tak koupí, co si o tom myslíte?

Děkuji za rady a prosím o shovívavost

S pozdravem Honza
Uživatelský avatar
mattonecz
Letec
Příspěvky: 3223
Registrován: čtv 01 zář 10:56

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od mattonecz »

A3 je lepsi golf, ne polo.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ŠtístkoO
Spolujezdec
Příspěvky: 8
Registrován: pát 03 kvě 08:20

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od ŠtístkoO »

Mně to taky tak přijde. Prostě takový inteligentnější a také dražší golf, ale jinak rozměry budou asi podobné.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Letec
Příspěvky: 1136
Registrován: stř 08 srp 22:02

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od vonkreuz »

Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
ŠtístkoO
Spolujezdec
Příspěvky: 8
Registrován: pát 03 kvě 08:20

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od ŠtístkoO »

Vím o ní, ale je až moc malá. A taky mi přijde dost vzácná, takže sehnat jí by možná mohl být problém. Ale to auto je fakt hezké, to se musí nechat.
Uživatelský avatar
Snowman000
Letec
Příspěvky: 5586
Registrován: čtv 17 bře 09:36
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od Snowman000 »

Ked bych chcel mat ja osobne prioritu dizajn tak bych volil bud spominanu Breru, alebo potom Audi TT (najlepsie 2. gen), VW Scirocco (1.4 TSI 118kW NEBRAT!), Volvo C30, alebo C70. Pripadne este VW CC/Passat CC.

No osobne by to u mna vyhrala...a asi nikdy som doteraz neodporucal francuza...Renault Laguna Coupe.
Dizajn toho auta mi nazivo pride fakt velmi pekny a za tie prachy by sa mohlo podarit najst.
Plus by to malo byt jedno z menej problemovych FR aut, kto si to kupil ako nove bol asi trosku fanda a neni velke riziko ze to dral z koze.
Obrázek
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
ŠtístkoO
Spolujezdec
Příspěvky: 8
Registrován: pát 03 kvě 08:20

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od ŠtístkoO »

Tak my dva se shodneme maximálně tak na AR Brera a možná CC, ale třeba audi TT mi přijde jak takové holčičí auto. 100 lidí, 100 chutí. :-)

Jinak nemyslím si, že tu padne nějaké auto v mý cenový relaci, kde bych řekl "ajo na to jsem zapomněl" - nejsem všeznalej, v tomhle oboru už vůbec ne, ale projel jsem kde co, takže vím, jaký modely aut tam tak cca jsou. A co se mi líbí, tak jsem vypsal.
Mě spíš zajímá, zda se dá v tom mým rozpočtu sehnat aspoň nějaká A5ka/A4ka a pokud ano, tak na jaký motory mám koukat a taky kde bych to měl splašit. :-) Poté taky jak se mi prodraží servis, když budu mít A5ku oproti třeba něčemu "lidovějšímu". Do autorizáku to asi dávat nebudu, přece jen už to bude mít deset let za sebou.
Takže spíše tipy, jestli se to dá sehnat v mým rozpočtu, jestli ano, tak jaký motory a jestli má někdo zkušenost s něčím podobným, tak kolik tak zhruba dám ročně za doktora (je mi jasný, že to je kus od kusu, ale aspoň nástřel).

Každopádně si cením času těch co mi jsou ochotni poskytnout aspoň nějaký tipy a připomínky. :-)
Uživatelský avatar
Snowman000
Letec
Příspěvky: 5586
Registrován: čtv 17 bře 09:36
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od Snowman000 »

Ok...uplne v pohode, kazdy mame iny vkus a ja som sa snazil najst ekonomicky vyhodnejsiu variantu.

Ked je ale na pretrase A4/A5, nemam moc dobre spravy. Treba si v prvom rade uvedomit ze sa jedna o 10 rokov staru a uz do znacnej miery elektronikou prespikovanu premiu. Nie je uplne easy a nie je uplne lacna na opravy. Este vacsim problemom su ale motorizacie... Mensie benziny (1,8 a 2,0) trpia na spalovanie oleja a problemi s rozvodami. A 3,2 co mam ja je na tom sice lepsie ale tie rozvody su problem aj u nej a ako bonus su pri prevodovke, takze ked sa menia tak motor von. Diesele su na tom prekvapivo s problemami lepsie, no zaroven uz budu mat toho odlietaneho viac a budu tam skor problemy uz ineho razu (okrem klasickych EGR, DPF...)
Viac info: http://www.autorubik.sk/clanky/audi-a4- ... kusenosti/
Celkovo ten budget jednoducho nestaci na nejaky rozumny kus, sorry. To CC je trosku lepsia volba, tym ze je to predsa len z principu lacnejsie auto, ale ani na to mi ten budget moc nevychadza.

Takze mi z toho celeho vychadza ta A3...ta uz by sa mohla dat najst za normalny peniaz v normalnom stave, ale problemy s motormi ktore spominam pri A4 su totozne s tymi v A3...
Viac info: http://www.autorubik.sk/clanky/audi-a3- ... kusenosti/
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
ŠtístkoO
Spolujezdec
Příspěvky: 8
Registrován: pát 03 kvě 08:20

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od ŠtístkoO »

To si mě moc nepotěšil. :-)

Nějaký tip, kde se mám po autě podívat nebo na koho se obrátit? Určitě budou existovat firmy, kde mi seženou nějaké auto od nějakých soukromníků nebo dovezou z DE, udělají na tom nějaký servis. Všechno to sečtou a přihodí si nějaký % za práci a pak mi to prodají nebo nic takového neexistuje?

A co taky ta třetí možnost Mondeo III, někdo nějaká nápady a připomínky?
Automaniak14
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 20 kvě 10:23

Re: Výběr auto do cca 180 tis.

Příspěvek od Automaniak14 »

Zrovna se chystám prodat své auto asi tady -xxxxxxxxxxxxxx Máte s touto firmou zkušenost, už jsem toho teda slyšel dost (kladné názory), tak bych se tady rád zeptal. Dávají hodně za auto? Pak bych ještě měl dotaz: potřebuju koupit auto - nejlíp v kombíku a s nízkou spotřebou. Co poradíte ;)
Naposledy upravil(a) pavproch dne pon 20 kvě 13:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: edit by -pp-: Aleno, tak! Hned první příspěvěk a komerční odkaz?!?
Odpovědět