Pokud jste z vámi citované pasáže usoudil, že vás považuju za "no-lifera" neboli člověka 24/7 zavřeného u pc hrajícího otupující hry, pak jde o omyl; četl jsem většinu vašich zdejších příspěvků, takže jsem si podobný sebeklam prakticky ani vypěstovat nemohl.
Jízdu na kole většinou velmi zpříjemní měkké (gelové) sedlo, případně odpružené sedlo; sám jsem dlouho jezdil na hodně tvrdém a po výměně za širší a měkčí se můžu jen trpce usmát, jak dlouho a zbytečně trpěly některé mé tělesné partie.
Ovšem procházky v přírodě lesem nelesem nebo dokonce na horách nic nenahradí.
V případě plavání jde taky o jednu z nejprospěšnějších pohybových aktivit.
Jinak kupte takovou grafiku, ze které vám nebude příliš krvácet peněženka. Čím vyšší cena, tím vyšší marže, takže asi bude vhodné jít zlatou střední cestou, protože kupovat low-end jsou zase celkem vyhozené peníze. Jak zde už padlo, Nvidia sype více vydavatelům her, ty jsou zpravidla lépe optimalizované s jejich produkty, méně problémů s případným čekáním na lepší ovladače
u nových her, zpravidla nižší spotřeba/tišší chlazení; AMD mívá o něco málo nižší ceny, pravda vyšší spotřebu v zátěži (tedy hlavně ve hrách) takže v rámci udržení rozumné hladiny hluku od chlazení je třeba vybrat model s lepším chlazením (referenční chladiče jsou vysavače) a/nebo manuálně nastavit otáčky ventilátorů; ovšem jejich grafiky obecně trpí méně zastaráváním a jejich koupí člověk nepodporuje zákeřné cenové manipulace/dlouhodobé snižování výkonnostních rozdílů mezi jednotlivými generacemi grafik Nvidie. Jinými slovy, i lidé v AMD se chovají jako patřičně bezohledná korporace, ale na praktiky Nvidie nemají.
I když ve vašem případě, kdy vám karta od AMD nevydržela ani podělané 3 roky, aniž byste byl zavilý "těžař" kryptoměn nebo ultra-hyper-hardcore pařič videoher, můžete pro změnu zvolit nějaký patřičně předražený a rychleji zastarávající produkt Nvidie (ale zase s zpravidla lepší optimalizací v nových hrách a tišším chlazením od výroby díky nižší spotřebě v zátěži/"odpadnímu" teplu. Bláto nebo louže. Choose your destiny.
P.S. V pc mám stále 10 let starou GK od AMD (původně ještě Ati, než se prodali AMD:)), v té době stál hi-end cca 7k, dnes je to 2-3-násobek)), po cca 8! letech se náhle začaly objevovat obrazové artefakty nejen v oknech7, ale i v Biosu, z čehož jsem usoudil, že je po smrti. Internet ovšem nabídl řešení v podobě vypečení v troubě (GPU baking-jedná se o zacelení mikroprasklin v pájených spojích, jak jsem to pochopil), tak jsem odšrouboval chladič/plastové části a propekl pečeni ve staré nepoužívané troubě dle návodu. Karta funguje dodnes.

A v rámci zajištění si záložní grafiky, kdyby se babička od AMD rozhodla definitivně odejít pod kytičky, jsem před těmi 2 lety pořídil "do šuplíku" za litr nejlevnější dedikovanou grafiku od Nvidie, abych je též trochu podpořil.