Stání v době čištění silnic

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Auto420
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 29 bře 09:10

Stání v době čištění silnic

Příspěvek od Auto420 »

Přeji hezký den,

měl bych dotaz. Dnes v ulici probíhalo čištění silnic (žádné značky jsem si nevšiml a upřímně je dost možné, že včera večer tam značka vůbec nebyla (včera večer jsem přijel z Prahy po týdnu domů a vůbec jsem o tom nevěděl). Ve chvíli, kdy se mi chystali odtáhnout auto, tak mě přítelkyně vzbudila a já vyběhl ven a chlapíci byli naštěstí dost v pohodě a řekli mi, ať odjedu dřív než přijde měšťák, který si fotil mojí SPZ. Stál jsem mimochodem i méně, než 5 metrů před přechodem. A můj dotaz je - má nárok městská policie vůbec řešit tuto pokutu dál, když si jen vyfotil mojÍ SPZ a neobdržel jsem žádný papírek za sklo a nejspíš ani nic na místě nevypisoval? A jestli ano, je pravděpodobnější, že pokuta byla za stání v době čištění silnic nebo spíš to stání ve vzdálenosti menší, než 5 metrů.

Děkuji za vaše odpovědi
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 27027
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Stání v době čištění silnic

Příspěvek od řidičBOB »

Ano. Je to objektivní odpovědnost provozovatele motorového vozidla. Pokud to bude řešit, tak přijde poštou Výzva k úhradě stanovené částky. Co bude řešit, pokud vůbec bude, je asi na něm. Snad by byl lepší ten přechod - tam bych se rád podíval na stanovené měřidlo, kterým si ten odstup od přechodu změřil :-)
Co se týče blokového čistění - na to pamatují prováděcí předpisy. Pokud se nepletu, je tam stanovena minimální doba, kdy musí být značky umístěny před vlastním datem platnosti zákazu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět