Přituhuje

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: Přituhuje

Příspěvek od jirka87 »

Je to super precedens. Jak říkal Švejk : "Zabili jste mně strejčka, tak tady máte přes držku." Když děláš svinstva, musíš počítat s následky prostě...

Mě na tom nejvíce vadí, že tu žalobu na policistu Vaice navrhl GIBS...To je směšné.
Uživatelský avatar
Shr3k
Mistr volantu
Příspěvky: 760
Registrován: pát 19 srp 11:15

Re: Přituhuje

Příspěvek od Shr3k »

S rozsudkem naprosto souhlasím. Na rozdíl od toho, že v tomto případě https://www.idnes.cz/praha/zpravy/polic ... zpravy_nub (http://infosoud.justice.cz/InfoSoud/pub ... &type=spzn) nestíhali toho druhého za nadržování/křivou výpověď/nezabránění TČ.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Uživatelský avatar
driver
Letec
Příspěvky: 1744
Registrován: čtv 24 zář 14:50

Re: Přituhuje

Příspěvek od driver »

Panáčkům sklapl hřebínek.
Měli advokáta na telefonu, nastudované postupy z klubu sebevrahů (motorkářicézet) jak obcházet zákon, rychlou motorku a mysleli si, že buď ujedou a nebo je z toho přítel na tel. vždy vyseká.

Nikoho ani ve snu nenapadlo, že je tohle reálné, takovýto styl zákroku.
Podle mě, kdyby se udělala anketa, tak ze sta ani jeden by nevěřil tomu, že to reálné je, a když by náhodou, že na tom nevysoudí majlant. Potom to tak na silnicích vypadá. ČEST VYJÍMKÁM, ALE JE NÁS NAPROSTÁ MENŠINA BOHUŽEL.
Jak mi vadí překračování pravomocí a nesprávné postupy, celkově nedobré výsledky a koncepce, tak čistě v tomto případě myslím, že se jednou za čas zase něco povedlo. Kéž by se zadařilo častěji.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
bojler
Pan Řidič
Příspěvky: 434
Registrován: sob 01 srp 15:57

Re: Přituhuje

Příspěvek od bojler »

Prvně to podle videa dělalo dojem, že ho sejmul schválně. Ale teď se divím, čemu se diví.
Uživatelský avatar
Lachende Bestien
Letec
Příspěvky: 1931
Registrován: sob 18 čer 15:13

Re: Přituhuje

Příspěvek od Lachende Bestien »

Ocasa bez řp atd. na moto a jeho snahu zdrhnout fízlům nemá smysl obhajovat (protože se mu to nepovedlo ;) ), ale jak mu tam aktivní fízl vrazil to služební auto, v ten moment absolutně neměl motocyp šanci nijak účinně zareagovat - brzdit, měnit směr jízdy atd. Soudcova rétorika a la divoký západ - porušíš ZÁKON (kterým nikomu nevznikla žádná škoda), klidně chcípni, ďáblův zplozenče! - do rozumné společnosti nepatří. Manipulace lidí zastrašováním končí velmi špatně, nefunguje komunikace a vzájemné vztahy se vyhrocují. I když někdo dělá u fízlů a trpí všemi možnými profesními deformacemi, pořád je snad především člověkem. A tak by se primárně měl chovat, tj. nesnažit se svým konáním někoho zabít, nebo mu minimálně způsobit těžké zranění, protože "muž s aktovkou nesmí projít". Minimálně malý symbolický trest měl polízajt dostat, aby se vlk (motorkáři) nažral, a koza (fízl) zůstala celá. Teď bude celá řada motorkářů na fízly pořádně nasraná a ztratí veškeré potenciální zbytky respektu. Ten totiž zastrašováním nezískáš.
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Přituhuje

Příspěvek od Stepan »

Hlavně, že před motorkáře hrdina nastavil služební oktávku, ale jak jde, já nevím, třeba o A6tku na dálnici, tak se dělá zátaras z civilistů =))
Né, že bych pánu policistovi viděl do hlavy, ale pochybuju, že před Poláka v kradeným Landcruiseru by se cpal se stejným zápalem.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Honza42
Letec
Příspěvky: 1540
Registrován: pát 27 kvě 11:47

Re: Přituhuje

Příspěvek od Honza42 »

Naopak. Měl spoustu, spoustu času uposlechnout výzvu policie a zastavit. V právní společnosti neexistuje právní nárok na bezpečné uprchnutí před policií. Naopak policie má v takovém případě právo použít i služební zbraň. Veškeré následky při protiprávním jednání nese agresor, v tomto případě motorkář.
Nelíbí? Emigruj, je ovšem otázka kam.
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5428
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Přituhuje

Příspěvek od Stepan »

Já spíš narážím na to, že PČR si dovolí tvrdě postupovat jenom proti "slabším". O pomáhat a chránit vůbec nejde. Rizikový příplatky, příslib slušných výsluh, ale když jde do tuhýho, schovají se jak malý smradi. Jasně, je to o konkrétních lidech, ale připadá mi to až vzorcovité. Souhlasím s tím, že když někdo ujíždí, nemůže se divit, že se dostane do zdraví ohrožujícího průseru.* Ale pak to chce bejt takovejhle hrdina vždycky, nejenom autem proti motorce:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Střelba_v_Uherském_Brodě
Když se dostali se zbraněmi v rukou do prostoru dveří, pachatel po nich z protilehlého rohu místnosti z úkrytu za barovým pultem začal také střílet. Hlídka viděla v restauraci plno různě sedících a ležících lidí, ale nedokázala rozeznat, zda jsou zranění nebo mrtví. Policisté použili zákonné výzvy a když pachatel nereagoval, zvažovali použití zbraní. Situaci vyhodnotila tak, že je nutné volat posily, proto se z restaurace stáhla
Dalších příkladů napočítáš desítky. Řehoř od MPček? Ten sedmnáctiletej kluk na dálnici? Dyť toho k dělání píčovin vyloženě vyprovokovali a když nevěděli co s ním, tak zastavili dopravu a nechali ho rozmlátit se o civilisty.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udal ... na-d1.html

Tohle?

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/gibs- ... zpravy_pku

*tady mě akorát pobavila výpoveď, že ujížděče poznali. V motorkářským fullgearu ho poznali :D Kdybych se chtěl někdy svést na moto, musím se ubezpečit, že majitel nemá u místních silových složek nějaký škraloup. Aby mě náhodou taky nepoznali.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Uživatelský avatar
Lachende Bestien
Letec
Příspěvky: 1931
Registrován: sob 18 čer 15:13

Re: Přituhuje

Příspěvek od Lachende Bestien »

Tak pokud je "v zájmu společnosti" vyhrocovat vztahy mezi fízly a lidmi, kteří je de fakto živí ze svých daní, pak soudce rozhodl správně. Neboli z toho vyplývá, že se fízl může zachovat jako psychopat, tj. s prakticky minimálním rizikem pro sebe druhému způsobit těžká zranění/smrt, a nic mu nehrozí. Komu a jakou škodu způsobil řidič moto, že si toto jednání od polízejního hrdiny zasloužil? Jízda bez řp/zákaz řízení opravňuje k pokusu někoho zabít? Ok then. Já mám např. řidičák na C a od absolvování zkoušek před 15 lety jsem náklaďák neřídil. Takže si zítra nějaký půjčím, naložím ho balvany a pojedu do hustého provozu. To bude vrchol bezpečí, sucha a ochrany pro všechny. Protože úřední povolení k řízení mám! A to je přece nejdůležitější na světě. Řeči o "právním státu" mě vždycky pobaví. Kdo má prachy/konexe, toho se nějaké lidské zákony netýkají. Pak tady máme "skvělý" institut poslanecké imunity. A obecně většiny lidí ve veřejné službě daňovým poplatníků se zjevně též zákony netýkají. Pokud tedy nejde o vzájemné soupeření určitých skupin ve státní službě a/nebo o vnímanou potřebu populistické manipulace spočívající v předhození "obětního beránka" krvechtivým masám ovládaným strachem, závistí a nenávistí. :ymapplause:
Naposledy upravil(a) Lachende Bestien dne pát 18 led 19:03, celkem upraveno 2 x.
rhinos
Mistr volantu
Příspěvky: 757
Registrován: pát 04 bře 11:21

Re: Přituhuje

Příspěvek od rhinos »

tak výroky soudců pokud se týká výkonu práva policií jsou dost často zábavné. Viz kovbojové z kriminálky v Plzni
Citroen C4 GP
Odpovědět