Rádio vypadává když se rozjedu.

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Daza
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 11 pro 16:32

Rádio vypadává když se rozjedu.

Příspěvek od Daza »

Ahoj, koupil jsem si nové rádio do jedničkové Fábky a při zapojení jsem narazil na problém. Když auto stojí, radio funguje bez problému, ale když se rozjedu, začne se vypínat a zapínat. Určitě to není vibracemi, zkoušel jsem i držet radio ve vzduchu. Myslím si že by to mohlo být dalšími kabely v konektoru který mi vedl do originálního rádia. V konektoru který byl dodáván k novému rádiu je totiž předpřipraveno mnohem méně kabelů. Nevím ale kde zjistím co dělají které kabely, abych neodpojil něco důležitého.
Nějaké nápady?
Díky
PepaSFI
Pan Řidič
Příspěvky: 448
Registrován: ned 29 dub 18:23

Re: Rádio vypadává když se rozjedu.

Příspěvek od PepaSFI »

obvykle to bývá přímo na rádiu nebo v návodu, nebo hledat na internetu "iso konektor autorádia". Jsou tam dva konektory, v jednom jsou zapojené repráky a v druhém napájení. Důležité jsou kostra, stálý 12V, klíčkem spínaný 12V a obvykle ještě vývod pro napájení zesilovače v anténě. Pak je tam ještě MUTE, ten se zapojuje k telefonnímu handsfree, umlčí rádio při telefonování a přívod osvětlení, ten napájí u některých rádií podsvětlení tlačítek nebo různé změny osvětlení rádia do nočního režimu při rozsvícení světel auta. Ty samozřejmě nutné nejsou.
Nevím proč by to mělo za jízdy vypínat, pokud je elektroinstalace auta v pořádku, není tam nic co by mohlo souviset.
Smety
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 08 srp 01:15

Re: Rádio vypadává když se rozjedu.

Příspěvek od Smety »

Ahoj, měl bych dotaz. Povedlo se problém nějak odstranit?
Mám stejný problém. Po výměně radia, když auto stojí, radio normálně hraje. Ale po zařazení na D (je to automat), přestane hrát a stále se zapíná /vypíná. Po vyřazení na N/P opět hraje.
Odpovědět