Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Uživatelský avatar
M.Z.
Letec
Příspěvky: 5470
Registrován: úte 28 srp 13:23
Bydliště: FM

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od M.Z. »

Jako Miata byla fajn, ale ty koně tam fakt chybí.
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Uživatelský avatar
Japan power
Autoškolák
Příspěvky: 74
Registrován: stř 01 srp 07:52

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od Japan power »

mattonecz píše:Auto co BRZ nebo Miatě natrhnou prdel má koncern do milionu teda opravdu hodně :)
Tak určítě... A určitě bude s těmi miliony autíček taková zábava a nebudou stát na každém rohu ulice. Výkon zdaleka není všechno. :)

Typický čecháček. Vočipuju ovečku, leonka, ibizku, fábinku, pašíka na 300 HP v kombíku za 7 tyček z 1/5 původního a schváleného výkonu výrobcem. Mám vzadu vlečku a musím to přece něčím vylepšit. Hodím tam orlici s wágen group samolepkou + 30HP a mám z toho zábavný supersport konkurující těm nejlepším. A nejlépe ještě barevná 20" kola, aby to vypadalo krutopřísně. Ale že mi tam nefungují stahovačky, teče přes zadní okna voda pod koberec nebo nefunguje jiná elektronika nezájem. Přece to musí jezdit za 2l a ject to vodspodu. To je důležitý. :))
Nebo koupím jako manažer zánovní audinu, aby mi každý závistivý jantar z ulice, můj podřízený ve fabrice záviděl, že mám prachy a jezdím kvalitkou. Přece je to z Německa a je to nejlepší a já jsem úspěšný king manažer. A nejlépe se budu chovat jako čuně a jezdit agresivně. Uhněte, mám německou préémiovku. :))
ALe tak je alespoň vtipné tyto zmíněné skupiny sledovat. Co si budeme povídat. V poslední době toho potkávám mraky.

Tyhle skupinky intelektuálů nikdy nepochopí, že u auta není výkon všechno a přesně takovým přijde papírový výkon cca 200 koní málo. A že pro běžné ježdění s obyč autem stačí daný výkon od výrobce a nemá cenu se v tom hrabat.


Vždyť i ten GOLF GTI/R je tak chladné, nudné auto, kde se mačká plyn, nic jiného to prakticky neumí. Jezdit rychle bez nějakého komunikativního řízení, kde si ten výkon zasloužím. U Miaty nemusím nutně porušovat zákon a přesto mě ta jízda baví. Nebo si jednoduše stáhnu střechu a jen tak si užívám letní krajinu. Zlatej Hundai I30 N nebo Focus ST/RS v tomhle příměru a podobné ceně, pokud to budu brát z pohledu větší mainstream konkurence.

Jó, je tam vlastně ten jejich německej infotainment PRÉÉÉMIUM systém, tuším názvu Columbus, se zvukem Bang & Olufsen, aby se majitel něčím zabavil a milion mobilních věcí jako na playstationu. Nebo nejlepší a nejkvalitnější palubka pod sluncem s měkčeným plastíkem, která se po 20 letech bude drolit, slejzat barva a všude všechno vrzat. :-*
Naposledy upravil(a) Japan power dne stř 21 lis 22:04, celkem upraveno 4 x.
Život je příliš krátký na to, abychom jezdili nudnými auty!
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5448
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od Stepan »

řB: Ale ono to BRZ je sranda. Já s tím najel jenom maličko, ale prodejce u Freye mě nechal se i sklouznout bokem a je to prostě něco jiného než GTI. Navíc to moc nežere, spotřebák bude stát prdprd nic a tak. Zábava skončí až ve chvíli, kdy se při agresivní jízdě po okresce podíváš na tachometr a zjistíš, že by to ani na odebrání řidičáku nebylo :)) Kdyby to šlo nějak flashnout, že by tacho ukazovalo pořád +50 GPS, bylo by to fajn. Je jasné, že na tvůj styl provozu to prostě není. + teda cenovka poměrně ambiciózní, ale když museli vyvinout prakticky celé auto od základu, levnějc by to asi nešlo.

Což mi připomíná. Nedávno jsem před školou černé BRZ potkal, kola Japan Racing, jinak vzhledově série. Za čelní sklo v tu chvíli dával parkovací lístek solidně vyhlížející pán, bíle vousy, bílé vlasy, hučka a dlouhý společenský kabát. 65-70 let, míň bych mu netipl. To musí bejt vážně srdcař. :x Co mám kolem sebe lidi podobného věku, nic jiného než SUV nekupují, protože by do toho lezli jak Tržil do i8.

JP: V japonský kvalitce po 20 letech palubka nevrže, protože to "auto" už akorát stačí zamést na lopatku a vysypat do popelnice ;))
Majitelé německách aut nemají úplně potřebu vykládat, že ta japonská jsou k ničemu. Čím to asi tak bude? Přesvědč sám sebe, nebo předlož odpověď na relevantní dotaz, co by sis místo jeho "nové" A5 3.0TDI koupil. Miatu? =))
Naposledy upravil(a) Stepan dne stř 21 lis 21:39, celkem upraveno 1 x.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Uživatelský avatar
Japan power
Autoškolák
Příspěvky: 74
Registrován: stř 01 srp 07:52

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od Japan power »

Stepan píše:
JP: V japonský kvalitce po 20 letech palubka nevrže, protože to "auto" už akorát stačí zamést na lopatku a vysypat do popelnice ;))
Vidíš, mám zrovna jednoho japonce z 98 a někteří normální lidé mi ho závidí, v jakém stavu to auto je a jak super vypadá. Není to úplná tuctovka a předchozí majitel se o něj dobře staral. A o tom celém to je. Vím, že mi tam kromě jedné drobné věci funguje naprosto všechno (od elektroniky, přes klimatizaci a vrzne si to minimálně). Tu jednu drobnou věc poměrně levno vyřeším originál dílem a mám auto, na které se mohu spolehnout. Orezlé spony, steřelé hadice, naprosto nic. Jsem v tomhle hodně náročný a nemohl bych mít nějakou orezlou popelnici. Plasty v pohodě, sedačky naprosto bez poškození a to stejné čístá stropnice bez nějakého prověšení, jak to je u koncernu zvykem. A rez kromě pár puchýřku na kousku pravých dveří nikde. Je to sportovnější 3. dveřák, tak je ta plocha dveří poměrně velká a je to viditelné jen opravdu zblízka :D Čím to asi bude? :-ss Rozhodně to není 20 letá popelnice, jako 95% aut tohoto stáří. Stačí se jen starat a mít to auto rád.

Potom Golf 4, 2000 a orezlý kufr u zadního stěrače, rezavá kapota (spousta oděrek), nefunkční roletka kufru, lakované plasty nejsou už lakované ale hnusně oplizlé, vrzání středového panelu a sedaček s potrhaným čalouněním a neustále problémy s rezonancemi od výfuku. Ten je nový a i tak děs běs. Nájezd +- podobný. Není to moje, ale v rodině. Jako co je pravda, že audio mají Němci fajn a většinou i brzdy. Ale všechno ostatní jde mimo mě. Jo a mrkni někdy na jedničkové Fabie, jak reznout u spodku prahů. Je to tak na každé druhé. O rezatých oktávkách nebo snad felckách z 90. let psát nemusím. :)
Život je příliš krátký na to, abychom jezdili nudnými auty!
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 27027
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od řidičBOB »

Ty budeš slušný pacoš. Pleteš jabka a hrušky dohromady, aby tvé pokřivené názory vypadaly věrohodněji. Srovnávat auto, o které se, jak sám píšeš, dobře staráš s autem, o které se evidentně nikdo nestará a už vůbec ne dobře.
Výplody o vočipování ovečky nebo koupě zánovní audiny, jsou asi tak akorát tvé mokré sny. Nevidím jediný důvod, proč je tady cpeš ostatním. Jistě, tací lidé existují, ale rozhodně bych nepaušalizoval.
Ad GR: pokud jsi v tom jel pouze na NFS, tak se tvé halucinaci nedivím. Jinak je to auto zábavné a světe div se, má i odezvu od podovzku a kol. Pochlub se - já v tom najel cca 50t km - kolik ty?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Uživatelský avatar
Japan power
Autoškolák
Příspěvky: 74
Registrován: stř 01 srp 07:52

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od Japan power »

řidičBOB píše:Ty budeš slušný pacoš. Pleteš jabka a hrušky dohromady, aby tvé pokřivené názory vypadaly věrohodněji. Srovnávat auto, o které se, jak sám píšeš, dobře staráš s autem, o které se evidentně nikdo nestará a už vůbec ne dobře.
Výplody o vočipování ovečky nebo koupě zánovní audiny, jsou asi tak akorát tvé mokré sny. Nevidím jediný důvod, proč je tady cpeš ostatním. Jistě, tací lidé existují, ale rozhodně bych nepaušalizoval.
Ad GR: pokud jsi v tom jel pouze na NFS, tak se tvé halucinaci nedivím. Jinak je to auto zábavné a světe div se, má i odezvu od podvozku a kol. Pochlub se - já v tom najel cca 50t km - kolik ty?
Hodím sem fotku. Nebudu psát, jak jsem k tomu přišel, jelikož si chci udržet anonymitu z jistých důvodu a rozhodně jsem nebudu házet fotky svých aut. Ale v tom Rku poslední generace (předfacelit) jsem něco najel. 50 tisíc bych s tím nedal, ani bych si to auto sám pro sebe nekoupil. Ale když si tak znalý, tak mi řekni, co tě na tom autě tak bavilo? Jel si třeba pro porovnání v TYPE R 10. generace nebo Focusu ST?

Teď ke Golfu. Co tě tam zaujalo? Umělý zvuk motoru z reproduktoru, praskání z výfuku, modře podsvícené ambientní osvětlení předních dveří? To mi utkvělo v paměti asi nejvíce z interiéru. Vzadu tuším ani nebylo, jen osvětlené kličky. Tím si mě ale Němci opravu nezískají u zábavného auta. Oni to hrají jen na dojem, ale realita bývá jinde. :)) DSG převodovka s pádly pod volantem? Nebo snad rychlost okolo 110 km/h, kde si to auto vůbec neužiješ? To, že se tam sedí vysoko je další pitomost a sedák je tak krátky (základní látkové sedačky), že to nebylo nic příjemného pro vyššího člověka. Ta rychlost je cítit cca od 160 km/h, ale takovou vlastnost u sportovního auto nechci. To má být vlastnost pohodlné limuzíny. Je pravda, že tohle je problém více podobně zaměřených automobilů dnešní doby. Díky Bohu za ty slabší varianty sporťáčků, kde si to ještě zachovalo nějaký feeling a hlavně to auto citím a nepotřebuji, abych jen kroutil volantem a šlapal po plynu a vše ostatní za mě udělalo auto. Fakt ne.
Naposledy upravil(a) Japan power dne stř 21 lis 22:30, celkem upraveno 6 x.
Život je příliš krátký na to, abychom jezdili nudnými auty!
honziss
Letec
Příspěvky: 3458
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od honziss »

Ja jsem zastupce spravne koncepce. Pro me byla jizdne daleko zazivnejsi chcipla naftova 150k giulia nez 280k cupra. S obema jsem najel 50tkm+ a proto naprosto chapu, ze pro toho kdo rad ridi, je BRZ lepsi nez kdejaky GTI nebo Rko, byt by melo treba 500k.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec
Příspěvky: 3458
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od honziss »

A jeste to doplnim: tak jako VAG nema odpoved na Miatu nebo BRZ, tak stejne tak nemaj japonsky znacky odpoved na golfa.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Uživatelský avatar
Japan power
Autoškolák
Příspěvky: 74
Registrován: stř 01 srp 07:52

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od Japan power »

honziss píše:Ja jsem zastupce spravne koncepce. Pro me byla jizdne daleko zazivnejsi chcipla naftova 150k giulia nez 280k cupra. S obema jsem najel 50tkm+ a proto naprosto chapu, ze pro toho kdo rad ridi, je BRZ lepsi nez kdejaky GTI nebo Rko, byt by melo treba 500k.
S tou Giulií bych se někdy rád svezl. :) Jedno z mála evropských aut, co se mi opravdu líbí a věřím, že by mě bavilo. Ale raději čtyřlístek :D.

Jinak konkurent třeba Corolla? Pro Golf?
Kdysi to byl Civic, ale Honda se zase vrátila tak trošku ke sportovnější koncepci a tak bych ho konkurentem nenazýval a nechal bych tam Corollu. Mazda 3 je víceméně někde mezi.
Život je příliš krátký na to, abychom jezdili nudnými auty!
Rageweawer
Autoškolák
Příspěvky: 64
Registrován: úte 24 kvě 08:34

Re: Ojeté auto 1 mil. rozpočet

Příspěvek od Rageweawer »

Osobně by mě zajímalo, co musí člověku v hlavě prolítnout, že do příspěvku, kde hledám alternativu A5/A7 napíše slova jako Golf, Miata, Octavia, Focus, Hyundai nebo tady rozebírá, že auto má vydržet 20 let.

Měním auto vždy po 2 max. 3 letech (5-6 let stáří) a výdrž auta je asi to poslední co mě zajímá, kor když člověk několikrát za den potká 15+ let starý auto, který před ním smrdí jak když člověk strčí hlavu do komínu a ještě si to štramákuje v levym pruhu. To na silnici nemá absolutně co dělat a snad to brzo zakážou.

Nenašel jsem jedinou alternativu na trhu, která by splňovala moje požadavky - tou byla jedině A5/A7.

Místo jásotu, jak je tvá 20 let stará kára super, bys mohl napsat auto, který by mým požadavkům vyhovovalo. Pokud žádný takový nemáš, nevím, proč si vůbec začal příspívat do tohodle topicu..
Odpovědět