Olej - Ford C-MAX

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
v-pet
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 04 zář 05:52

Olej - Ford C-MAX

Příspěvek od v-pet »

Zdravím, mám takový dotaz, kolik km přibližně můžu asi najet s minimální hladinou oleje? Ford C-MAX 1.8i 88kw. Mám jít na výměnu příští měsíc a včera v servisu mi pán dolil tak, aby dle jeho slov tam bylo "aspoň to minimum, abych mohl jezdit" a za dva týdny mám přijet na výměnu. Případně jaký olej si pro všechny případy koupit? Na štítku od poslední výměny je Liqui Moly.
spooon
Pan Řidič
Příspěvky: 248
Registrován: ned 05 led 23:14

Re: Olej - Ford C-MAX

Příspěvek od spooon »

když bude na rysce minimum, tak je to bez problému. Jen teda nevím, proč ti zrovna pán v servisu nenalil třeba do půlky mezi rysky, jen tak pro klid duše. A taky záleží, kolik toho najzdíš a jestli ti to nežere olej, abys pak neměl pod rysku...jinak kdyby bylo pod ryskou, tak ideálně dle normy výrobce, ale když na takový olej nenatrefíš, tak tam nalij alespoň nějaký. na tu chvíli to stejně bude jedno, ale hlavně ať tam olej JE!
406 Coupe
Pan Řidič
Příspěvky: 239
Registrován: čtv 28 zář 21:12

Re: Olej - Ford C-MAX

Příspěvek od 406 Coupe »

Ono taky záleží, kdy je to na minimální rysce. Jestli po několikahodinovým stání, tak je to špatně! Jestli po pěti minutách od zastavení - ideálně měřit po natankování a zaplacení - tak je to O. K. On je totiž olej natlakovaný v mazacích kanálkách a časem vykape do vany. To se ale učí (učilo) už v autoškole. A Liqui Moly je značka, ne označení třídy oleje, takže ti těžko radit. Na štítku by mělo být napsáno 5W40, nebo 5W30. Musíš dolít stejnou třídu, bez ohledu na značku - třeba Mogul.
Odpovědět