Auto za 150-200 tisíc

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
zeiseth
Dítě v autě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 30 čer 08:46

Auto za 150-200 tisíc

Příspěvek od zeiseth »

Zdravím motoristi, přicházím za vámi s prosbou o pomoc s výběrem vozu.
Co od vozu očekávám: Spolehlivost, zábavnou jízdu, dostatečné zrychlení na bezpečné předjíždění a pěkný vzhled jak zevnějšku tak interieru
Moje typy zatím jsou: BMW E90 320D, Passat B7 2,0tdi, Ford Mondeo (ročník cca 2012), Audi A4 B8. Jsem otevřený jakýmkoliv návrhům a typům co by třeba mohlo byt dle vás k mému očekávání nejlepší. Nejvíce mě to láká k tomu BmW ale u toho mam opravdu strach že mě to finančně sežere (muj měsíční příjem přece jenom není 50k). Takže se chci zeptat zkušenějších co podle vás bude nejlepší volba. Předem díky za odpovědi
Uživatelský avatar
Japan power
Autoškolák
Příspěvky: 74
Registrován: stř 01 srp 07:52

Re: Auto za 150-200 tisíc

Příspěvek od Japan power »

Kup si krásného pašíka B6 v 2.0 TDI a budeš moc spokojenej. Jako mnoho majitelů předtím. Navíc je to vyloženě vyhlášené, zábavné auto, se kterým tě bude bavit jezdit, s přeplňovanou naftou a turboefektem a opožděnou odezvou na plyn, který má každý Jarmil ve městě a už je to tak okoukané, až to není pěkné. Takové auto vyloženě chceš. A pak ti ho nakonec někdo ukradne a nebudeš mít nic. :)
Do 200 tisíc těžko seženeš novější B7 generaci. To by byl stejně vylítaný šrot. Jinak je o něco lepší jak předchozí generace, ale stejně to podle mě ty kritéria nesplňuje. Je to jen auto s nízkými náklady na palivo a přepravník z bodu A do bodu B. Nic víc bych od toho nečekal.

A E90 320D, kterému se klepe "šaltrpáka" při volnoběhu? :D Proboha, když už, tak alespoň základní šestiválec. Potom ano.
U A4 B8 je zase obvykle rozvrazný interiér a navíc to bude zase výběhový kus a v případě lepší motorizace mimo rozpočet.

Jinak ideální volba Mazda 6 v 2.0i od 2008 (GH) (starší MPS s vyššími náklady na provoz) a při troše štěstí Accord K24, když se povede sehnat v manuálu. Ale tam bude problém s vyšší cenou a u starší generace s dostupností, pofacelift 7g (ten je jinak hodně povedený na své roky). Tyto vozy jsou spolehlivé (Mazda má horší antikorozní ochranu = ale při ošetření ok), Accord je prakticky ideální volba, pokud není po bouračce, je to nevšední, sportovně zaměřený vůz střední třídy a neznám nikoho, komu by se nelibil a jako bonus naprosto spolehlivá a zábavná technika (5. prvek vzadu, krátka a přesná kulisa, sportovní motor s jasnou výkonnostní špičkou, kultivovaností jízdy, spotřeba při běžné jízdě 7-8l na cca 200 koní super). A to auto člověka nezruinuje v servisu a drží si výborně cenu. Zkrátka stará, dobrá japonská technika v moderním kabátu.

Tady ještě dávám videa k Passatu a E90 320D:
https://youtu.be/QxPCrbh7fDQ?t=2m58s
https://www.youtube.com/watch?v=GVBzyWE4uyE
Život je příliš krátký na to, abychom jezdili nudnými auty!
Odpovědět