tažení vozíku bez zapsaného TZ

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
cop.x
Spolujezdec
Příspěvky: 2
Registrován: pát 27 dub 08:53

tažení vozíku bez zapsaného TZ

Příspěvek od cop.x »

nevíte někdo jaký hrozí trest za tažení přívěsného vozíku za autem ,které nemá zapsané TZ v techičáku? stala se mi totiž taková zapeklitá věc: koupil jsem tažné zařízení na Fiestu rv.2000 nechal namontovat a na STK nechal ověřit správnost montáže a zapojení. Avšak problém přišel na magistrátu kde mi odmítli to zapsat do TP ,že prý výrobce neudává, že lze tahnout za autem přívěsné vozíky.
jirka87
Mistr volantu
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 02 lis 12:55

Re: tažení vozíku bez zapsaného TZ

Příspěvek od jirka87 »

Já jsem asi retardovaný,ale nechápu to.

Jak jsem to pochopil já :

- máš vše potřebné, dokonce na STK jsi byl, technik potvrdil možnost montáže a ověřil správnost zapojení
- přišel jsi na úřad a tam ti obtloustlá pipina v nepůvabně řídkých legínách ze kterých ji trčela skoro celá prdel a půl břicha řekla, že ti to nezapíše ?

To není pak podle mě nic jednoduššího, než se jí vysmát. Vždyť přece pokud mi to technik na STK ověřil, tak jdu na úřad udělat "technickou změnu" za 50kč a zdarec. Nebo - dnes pokud vím smíš dělat tyhle věci na jakémkoliv úřadě (poptej se na to), takže bych prostě zajel do nějakého jiného nejbližšího města.

Fiesty normálně tažné měly. https://www.kupplung.de/anhaengerkupplu ... fiesta-iv/

Výši pokuty nevím,ale v tomto absurdistánu ti hrozí, že ti policajt uštípne levé varle kleštičkama na nehty a ještě dostaneš zákaz řízení na dobu 300let. Do vyřešení bych s tím radši asi nejezdil...(potažmo netahal)
cop.x
Spolujezdec
Příspěvky: 2
Registrován: pát 27 dub 08:53

Re: tažení vozíku bez zapsaného TZ

Příspěvek od cop.x »

No byl to chlap v legínách jinak to sedí. nezdálo se mu že v techničáku není uvedená hmotnost soupravy tak kontaktoval výrobce resp. prodejce těch vozů v čr a ten vydal jakési prohlášení že se za tím nic tahat nesmí. ale od té doby jsem s tím byl už na 2 technických a kupodivu jim nevadí, že to není zapsané a technickou to normálně prochází. což je taky zajímavé. Abych byl úplně přesný není to fiesta ale mazda 121,což jsou identická auta.
Odpovědět