Od zajtra som od neho o rok starší, takže Ti dám aj môj pohľad.
Možno som divný, ale sám pozerám po autách nižšej strednej v kombíku, alebo strednej triedy. Momentálne som zahľadený do mondea. Keďže doma asi menej poslúcham, tak ročník 2005,6. Novšie by mi aj tak bolo ľúto parkovať na sídlisku.
Záleží načo mu to bude, kam tým bude jazdiť a koľko ľudí v tom bude voziť. Spomínané autá sú pre 2 ľudí. Rovnako je dôležité, či má priateľku, aspoň ja odvtety pozerám po kľudnejších autách.
Ak nemá priateľku, tak niečo na čo pôjdu baby, aj keby to nemalo kone, tak nech to aspoň vyzerá. Bohužiaľ spomedzi cenovo dostupných aut ma nič nenapadá. Nejaké mx5, golf, polo, ibiza, leon alebo lepšie vyzerajú sedany takže toledo, alebo tipo, mazda3 ? A keď to už nebude zadokolka, tak nech to má aspoň normálnu ručnú brzdu (vysvetlené v Grand Tour)
Ak priateľku má, a ak je nebodaj akčná, tak nejaké kombičko, alebo aspoň liftbacka. Dobre vyzerá leon, astra, golf, megane, focus, tipo, tam toho je... Kombík je super, dá sa v tom ísť na výlet aj s bicyklami, na dovolenku k moru s kamarátmi, dá sa v tom núdzovo prespať. Dá sa v tom sexovať, keď si doma a nemá priestor

. A keď budeš dedko, tak do toho pohodlne dá kočík
Inak tej fóbií zo silnejšieho auta na začiatku nerozumiem. Učil som sa na 170 koňovom tdičku, páčil sa mi R6 v Z4ke, či 300k TypeR. Nebál som sa ani v Tesle. Práve naopak, teraz keď mám vlastných atmoastmatických 100 koní, tak predbieham málo, nerád a hlavne nie do kopca

Celkovo mi prídu slabé atmosféry trochu stresujúce, keď to vytočíš, tak to ide, ale na normálnej rýchlosti opreš plyn o podlahu a nič sa nedeje a skús predbehnúť dôchodcu keď samému ti auto ledva drží rýchlosť do kopca. Radšej turbobenzín a nech to má 6ku, aby sa v tom dalo cestovať po dialnici bez ohluchnutia.
Ideálne mu daj rozpočet nech si vyberie. A nečuduj sa, keď z toho bude 330i/335i, najmä ak nemá frajerku.