Rodinné auto do 750K
Re: Rodinné auto do 750K
Jakože nafta bude při stejném jízdním stylu žrát jenom o půl litru míň než srovnatelně výkonný benzín?  

black on black, petliter, jebem na too 

Nafta vs. benzin, plyn vs. uhli... 

Mně by třeba nafta žrala tak o litr až dva míň. To mě fakt nepoloží 

2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
						ex
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kwRe: Rodinné auto do 750K
To samozřejmě ne, ale litr už je reálný. Nejvíc záleží na konkrétních podmínkách. Může to být litr, ale i pět litrů. Ale předpokládám, že s rodinným autem nikdo nebude závodit, aby to bylo třeba těch pět litrů.Stepan píše:Jakože nafta bude při stejném jízdním stylu žrát jenom o půl litru míň než srovnatelně výkonný benzín?
- 
				FuzzyLogic
- Adept autoškoly
Dobrá tak ještě doplním, jak auto používám. Denně jezdím do práce a zpět cca. 12Km. O víkendech dálnice cca 350Km. Jak jsem řekl, když to bude žrát do (okolo) 8l při normálním stylu jízdy, jsem s tím úplně v pohodě.

Já jezdím 1.4T benzín 92kw za 7.8 dle dotankování. 80% město - Praha v kolonách ranní a večerní špička. A když jedu mimo tak jezdím o dost rychleji než je běžné. S takto pořád relativně malyma lehkym autem, jako je Octa, Golf, Astra se s tim benzínem vejdeš do 8 skoro vždy. Max sem měl 9.7 když sem jel 170-200 celou D1 od Brna do Prahy (asi ve 4 ráno). To si fakt myslim, že nafta neni nutná, na tvých 12km ani na mých cca 8 z dejvic na žižkov 

2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
						ex
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kwRe: Rodinné auto do 750K
A na tohle si přišel jak?Pytlik píše:Navic u velkeho auta jako superb nebo mondeo bude realny rozdil spotreby mezi naftou a benzinem 2-3 litry s tim, ze u nafty se nemusi hlidat a bat se slapnout na plyn.
U Superbu je rozdíl ve spotřebě mezi 110kW naftou a 110kW benzínem do 1 litru, na dlouhých tratích to vychází tak na 0,5l. Najdeš i extremisty (na konkurenčním webu), co s benzínovým Superbem 110kW jezdí za méně, jak běžný řidič v TDi.
To, co si psal, možná platí pro velkoobjemové atmosferické benzíny. Jenže ty už dnes skoro nikdo nenabízí

Ja tady nehodlam nesmyslne porovnavat normalniho jezdce s naftou se setrilkem s benzinem. Proste prumerne to tak cca vychazi. Jak kdo jezdi,at si uvazi uz sam. Az bude zadavatel tusit konkretni motorizaci,tak at se podiva treba na spritmonitor.de , kam to davaji sami ridici a nejaky prumer nebo aspon predstavu mu to da...

- Lachende Bestien
- Letec
Šetřílek s benzínem? Určitě jste se nespletl? Vždyť přece diesely si pořizují ti největší "šetřílci" právě proto, aby utratili co nejméně peněz za palivo. A pokud ten váš tzv. normální naftový řítič má potřebu často na silnicích s mírnou nadsázkou amatérsky závodit - tedy vyplavovat si adrenalin při prudké ak/deceleraci a jízdě zatáčkami těsně kolem hranice fyzikálních limitů - nebyl by pro tento způsob využití vhodnější motor benzínový?Pytlik píše:Ja tady nehodlam nesmyslne porovnavat normalniho jezdce s naftou se setrilkem s benzinem. Proste prumerne to tak cca vychazi. Jak kdo jezdi,at si uvazi uz sam. Az bude zadavatel tusit konkretni motorizaci,tak at se podiva treba na spritmonitor.de , kam to davaji sami ridici a nejaky prumer nebo aspon predstavu mu to da...
Drtivá většina "sportovních", "super/hyper-sportovních" nebo nejrůznějších závodních aut jezdí na benzín a ne na naftu.
Čím víc zbraní, tím větší mír!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
						Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
Pytlíku, Pytlíku, ty seš ale pytlík, viď.
Já se tu nebavím o šetřílcích. Ten rozdíl mezi TDi a TSi je právě při běžném používání = stejný řidič, stejný styl jízdy. A je to do 1l. Žádný 2-3 litry, jak uvádíš ty.
Spritmonitor u Superbu říká:
TDI - průměr 6,06
TSI - průměr 7,02
Tak kde jsou ty tvoje 2-3 litry?

Já se tu nebavím o šetřílcích. Ten rozdíl mezi TDi a TSi je právě při běžném používání = stejný řidič, stejný styl jízdy. A je to do 1l. Žádný 2-3 litry, jak uvádíš ty.
Spritmonitor u Superbu říká:
TDI - průměr 6,06
TSI - průměr 7,02
Tak kde jsou ty tvoje 2-3 litry?