Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Blejzr
Autoškolák
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 12 kvě 03:22

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od Blejzr »

Díky všem za příspěvky, znova opakuji, v autech se nevyznám a to ani tak, že nevím jaká je situace na trhu.. mé představy tedy asi budou nereálné.. samozřejmě jako každý kluk, toužím po silném autě, které mohu občas pořádně nechat provětrat na prázdné dálnici.. Peugeot se svojí akcelerací a max rychlostí je fakt směšnej :D

Jinak díky Lampovi za tipy, ten Chevrolet Cruze vypadá moc pěkně, nevlastní fotřík ma Orlando a Chevrolet je všeobecně super značka, Lancer je mé vytoužené auto, ale za kolik se dá reálně sehnat v nějakém normálním stavu? :/

Peugeot mam 1.4, takze bych rad zkusil neco silnejsiho, chtel bych aspon 1.8, ale zas to pak bude palka na povinnem ruceni.. ale tak co se da delat :(
Blejzr
Autoškolák
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 12 kvě 03:22

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od Blejzr »

Co takový kousek? Ta Cruze je fakt pěkná, tady bych překousl i ten kombik..

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 65030.html

a jinak k tem dalsim jsem vybral: https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 90964.html a https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 47309.html

a pak me zaujal levnej chevrolet zde: https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 22157.html

ale vybiram vicemene podle objemu.. nevim podle ceho vybirat :(
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26980
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od řidičBOB »

Levnej Chevrolet z Itálie...jistá past.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Blejzr
Autoškolák
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 12 kvě 03:22

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od Blejzr »

Jojo, prijde mi to divné, to bych si stejně netrouf.. no Cruze, Civic a Lancer se mi líbí nejvíc a vypadá to, že i do těch 200k se dá něco z toho sehnat.. Teď už jen kde hledat a jak

Když už bych pro to jel třeba do německa, určitě bych byl rád za nějakou fajn výbavu - klimo, kamery, palubní počítač atd.. hodně známejch si tam proto jelo pro auto, když tam dostali plnou výbavu za cenu základu v ČR..
Noldo
Řidič začátečník
Příspěvky: 150
Registrován: čtv 01 bře 18:45

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od Noldo »

Neviem ako staré auto môžeš mať na Uber, ale ak to má byť novšie auto tak kľudne daciu logan, P301, C-elysse, toledo, Rapid, fluence.
Ak pežot žere 9l, tak predpokladám špecifický jazdný režim po meste. S ničím si výrazne nepomôžeš, ale tak najazdíš zopár km a nemá zmysel na spotrebu pozerať. Nutno podotknúť, že lpg znamená pravidelné kontroly a výmeny nádrže, prídeš o rezervu, prípadné problémy sa môžu problematicky riešiť hlavne pri dovezenom lpg. Pri krátkych trasách po meste pôjde aj tak auto čiastočne na benzín. Zrovna dácia však má dobre fungujúce zástavby a to by šlo. Záreveň sú na to lacné diely.
S plne naloženým loganom mcv som bol v HR a Bosne a tá 1,2ka si s tým celkom dokázala poradiť, pri fajn spotrebe. Po meste a na piánko jazdenie mimo je to okey. Moc si asi nezašantíš, ale keď sa človek nebojí radiť, tak to vie ísť aj svižnejšie.

Ak to môže byť niečo staršie, tak Focus 1,6 je fajn, ak musí byť sedan, tak fluence, mazda 3 a keď sa páči Lancer, tak kľudne aj ten alebo cruze. Tu je to asi jedno, tieto atmosféry.
Rád by som ale upozornil, že ak čakáte bábo, tak budete mať kočík a ten sa do sedanu zle nakladá. Ideálny je kombík, mpv, dá sa aj hatch, ale do sedanu to bude chcieť skladný kočík.
Mpv asi nechceš, ale zrovna C-max je aj šoférsky zaujímavý. Mám 1,6ku po meste to jazdilo za 9 mimo piánko tempom za 6.
zabijak33
Řidič začátečník
Příspěvky: 105
Registrován: sob 25 čer 17:52

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od zabijak33 »

Takhle. Určitě nebrat naftu, na tvé trasy je to nesmysl. Ač třeba zrovna ten 2.0 120kw v cruzu je hodně solidní motor a jede fakt pěkně. Mám v širší rodině Cruze 1.6 ještě z prvního roku výroby, 1.6 83kw 2009. Momentálně má cca 130k najeto, jezdí většinou krátké trasy po městě, kolem 5-8km a auto je furt ok, nic oproti klasické údržbě se neměnilo. Co se týká výdrže interiéru, tak je lehce ohmataný volant, jinak sedačky, tlačítka, všechno ok. Velký kočárek se tam taky vozil, museli se sundat kolečka, aby se vešel. Ale byl to takovej ten "teréňák" mezi kočárky :-D... Každopádně je to sedan a jestliže chceš sedan, musíš počítat s jistými omezeními právě kvůli vstupnímu otvoru. Jo a ještě... Vzpěry kufru,nebo jak to říct, zasahují po zavření do využitelného prostoru. Motor není žádný dělo, protože má celkem dlouhé převody, ale je to víceméně klasická 1.6 atmo jako v čemkoli jiném. Tudíž v tom nevidím problém. Mně osobně to auto i celkem sedí a když najdeš výbavu LS+, případně po "novu" tuším 2012+ je to LT+, u staršího je vrchol LT a novějšího LTZ, tak i výbava je slušná. Prakticky moc nenarazíš na to, aby to nemělo klimu, koženej paket, 4. el okna, senzory vzadu. Prostě taková klasika. Případně se tam ještě dělá 1.8 cca 140 koní a ta je taky ok.

Pak je tu ještě Renault Fluence. Mám dlouhodobé zkušenosti s Meganem III, což je hodně, hodně podobné, ikdyž rozdíly se samozřejmě najdou. Tam z 90% narazíš na 1.6ku, stejně jako v tom Cruze, neurazí, nenadchne. Ale vůči Peugeotu tam samozřejmě zlepšení bude znát. Vzhledem k roku výroby taky slušná cena. Mně to auto přijde takový neosobní, nevidím tam nic, proč by mě mělo oslovit. V tomhle srovnání sedanů za mě vyhrává Cruze, je víc osobitější, není vidět na každém rohu a třeba co se týká podvozku, je jednoznačně jistější.

Pak tu máme klasiku jako Civic, Focus... Tam už se pak většinou o sedany nejedná a když jo, tak jsou teda opravdu hnusný, ikdyž to je pouze subjektivní pocit. U Civicu když se zadaří, tak je k sehnání 1.8 a v týhle generaci, na kterou přibližně máš, je to ještě hodně slušnej motor, na míle vzdálený těm 1.6. Focus, tam je to víceméně jedno, 1.6, 1.8, 2.0, všechno je ok, všechno pojede podobně jako ty předchozí uvedený. Nejčastěji jsou k sehnání 1.6, 74 nebo 85 kw, ta silnější má variabilní časování ventilů. Pak myslím, že 1.8 jako jediná má řetěz, jinak je to řemenový rozvod.

Obecně si vyber to, co se ti nejvíc líbí. Nemusíš mít nutně 2.0, někdo žije i s 1.2 HTP a vozí v tom rodinu...
Každopádně jako minimum bych bral prostě tu jakoukoli 1.6, s 1.8 taky nic nezkazíš a 2.0 je jen ve focusu, případně hodně, ale hodně zřídka, ve fluence. Povinné ručení je relativně malá sazba, pokud nevezmeš ten 2.0, takže rozdíl mezi 1.6 a 1.8 bych fakt neřešil, je to v řádech stokorun...Spíš bych se zaměřil na hledání různých kusů, od každého pár a třeba zrovna ten s lepším motorem (třeba i výbavou) bude v lepší stavu, než ten se základním a hůře vybavený. :-)
Blejzr
Autoškolák
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 12 kvě 03:22

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od Blejzr »

A hledat na tom mobile.de nebo mate lepsi zkusenosti? Treba AAA? Cruze se mi moc libi https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 65030.html tenhle co jsem posilal mi prijde suprovej a i za dobrou cenu, vzhledem k vykonu a vybave, jen je to nafta a nevim zda nafte nevadi malej najezd, kterej muze byt vyrazne pod 5000km/rok..

Mazda se mi vzdy libila ale spis nez ta trojka, tak ty vyssi, ale chapu, ze ty uz budou asi cenove nedosazitelne pro me.. Tak ci onak si budu brat leasing, ale bude to ted narocne - mimino, byt, leasing, zena na materske.. vyjit treba s 30k na celej mesic se vsema tema poplatkama a vydajema bude peklo.. Ale i tak citím jako povinnost, to bezpecnejsi a lepsi auto koupit a jelikoz vim, ze to bude minimalne na 5 let, spis ted pritlacim, nez bych mel litovat za rok ci dva.. takze rozhodne budu chtit minimalne 1.8, proste se mi libi, ze kdyz to seslapnu, bude to znat, jinak vsechny auta co jste psali, se mi vesmes libi.. ale je tezke vybrat..
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26980
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od řidičBOB »

Na AAA zapomeň tak rychle, jak tě to napadlo.
Když kupovat z Německa, tak spíš koukat po soukromých osobách než po bazarech.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
lampa
Pan Řidič
Příspěvky: 273
Registrován: pát 31 led 21:40

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od lampa »

Jak uz tady nekolikrat padlo - nafta je pro tvoje potreby naprosto nevhodna. Navic naftova auta byvaji obecne vice ojeta a v horsim stavu, o drazsim servisu a vice poruchovych soucastkach nemluve. A ano, vadi jim male najezdy. Znicis si tim DPF filtr, coz je castka za desetitisice. Mazdu neber - reznou. Vyse jsi psal, ze auto tvych snu je Lancer, takze klidne vezmi ten. Je to podobna kategorie, jako Civic, Corolla, Cruze. Lancer bude mozna o trochu spolehlivejsi, nez Cruze. Hledej, kde muzes, sauto, mobile.de, muzes zkusit projet i nejaka fora zamerena na konkretni znacku/model, kde se inzeraty objevuji, pokud nekdo nechce davat auto do bazaru, nebo na velky inzertni server. Asi i v AAA lze na slusne kousky techto aut narazit, jenom je potreba zasadne dbat na to, aby auto bylo puvodem z CR. A priprav se, ze pokud bys tam prijel, tak ti reknou, ze to auto, co sis nasel na netu uz nemaj, ale budou ti nutit jinej vrak, nebo ti reknou, ze cena plati akorat pri vyuziti jejich financovani (=strasna lichvarina s nepruhlednou smlouvou - nebrat), takze rekni aha, zacni odchazet, no a oni nakonec povoli a dostanes se na +-rozumnou cenu, akorat na tebe budou zkouset, ze ti daji misto slevy na auto nejake bezcene poukazy, nebo navigaci atd., na coz take nepristupuj.
zabijak33
Řidič začátečník
Příspěvky: 105
Registrován: sob 25 čer 17:52

Re: Auto pro rodinu s nizkou spotrebou - sedan

Příspěvek od zabijak33 »

Naftu ne ...

Jak už bylo řečeno, hledej všude, kde to jen je možné. Počínaje sauto, konče klidně bazošem. U jakéhokoli auta samozřejmě musí být někdo, kdo tomu rozumí, ale s tím se počítá, že si někoho vezmeš s sebou.

Každopádně na Lancera bych to neviděl, jelikož to má bejt rodinný auto, tak Lancer zrovna prostorem neoplývá, zejména kufr je bída... A při tom, když budeš vozit kočárek, bude rozhodovat každý litr v kufru. A podle mě se nic kromě golfáka do kufru Lanceru Sportback nevejde. Sedan je na tom lépe jen o kousek, ale zase jsi limitovaný tou koncepcí, zejména do výšky.
Odpovědět