Dovolená (obecné vlákno - destinace, zážitky)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Tomáš Poláček
Adept autoškoly
Příspěvky: 10
Registrován: úte 21 dub 09:29

Re: Dovolená u moře do 15t Kč?

Příspěvek od Tomáš Poláček »

Píí píše:Zdravím ve spolek. Vím, že je to DOST offtopic tomuto fóru, ale lidi mi tady prostě sedli a tak mně napadlo se zeptat zde.
Na rychlo řešíme s přítelkyní dovolenou, protože jsme se dnes dozvěděli, že nám oboum vyšla dovolená nastejno a to 2.-10. července. Už delší dobu se chci podívat k moři. Nikdy jsem tam nebyl a poslední roky mně to dost táhne, ale jelikož je na domě stále práce jako na kostele, tak nám peněz moc nezbývá.
Díval jsem se, že je možné skrz různé slevové portály vychytat zájezdy k moři od 5000 Kč na osobu (stany, mobilní domky) a 7000 Kč na osobu za různé vily a menší hotely. Máte s tímto zkušenosti s nějakou cestovkou nebo to má natvrdo vzít přes ty slevové portály? V ceně by mělo být: cesta, ubytování, polopenze. Hovadiny dělat nehodlám a pokud se u mně odpálí nějaký aktivista, tak mně pojištění bude k prdu, takže klidně bez pojištění.
Rovnou říkám, že za ty peníze nečekám žádný luxus. Popravdě potřebuji jen kde přespat a umýt se. Chci si totiž válet šunky u moře a ne být zavřený v hotelu.

Za jakékoliv postřehy a zkušenosti s podobnými akcemi budu velice vděčný.
Ahoj v podobný termín také jedeme na dovolenou. Pokud bys rád alespoň polopenzi mrkni na cestovku diana http://www.makarska-chorvatsko.eu/ Ceny tam jsou dobré a pokud chytneš volné místo na last minute, tak bývají ceny ještě lepší. Nevýhoda je, že se cestuje autobusem, ale předpokládám že za tu cenu jsi asi letadlo nečekal. Jedná se o ubytování s polopenzí. Snídaně jsou formou otevřeného bufetu. Dokud tam budeš sedět, tak můžeš jíst kolik chceš, jen si nesmíš nic odnést s sebou. Chorvatsko je relativně bezpečné a není plné uprchlíků. Nevýhodou může být, že tam narazíš sem tam narazíš na čechy.
Na stránkách nalezneš program, toho co tam lze dělat a kolik co stojí. My například plánujeme tu plavbu lodí a phishing bar a cestu na biokovo (nějaká přírodní rezervace, kde se ve volné přírodě prohání divoké koně).

Ještě si můžeš pronajmout aparmán, pokud by jsi opravdu nebyl náročný na nějakou polopenz. Zkušenost mám s http://www.apartman-hvar.cz/ Jedná se o soukromý aparmán na ostrově Hvar. Cena aparmánu je závislá na tom kolik lidí obsadí pokoj pro 4 nebo 6 lidí. Pokud se například domluví dva páry tak to v sezóně vychází na osobu na nějakých 540 korun za noc. To jsou ceny jak u nás. Když se sejde 6 lidi co by obsadili ten apartmán pro 6 lidí, tak to vychází nějak ještě lépe. Lze se tam dopravit vlastním autem (ale to bych si bez pojištění neriskl) nebo splašit nějaký autobus. Cena autobusu je myslím kolem 2 tisíc tam i zpět (Už nevím přesně je to dva roky zpět co jsem tam byl). Výhodou je, že tam nemusít být celých deset dnů, ale třeba jen pět a ušetřit za pobyt, je tam větší soukromí, cena je nižší a také to že jsou majitelé apartmánu češi, takže se domluvíte (pokud máte problémy s jazykovou bariérou), lze tam půjčit gril zdarma, nebo vodní skutr (ten se ale platí a levný zrovna není).

Mrkni na google na fotky vody. My do této oblasti jezdíme hlavně kvůli totálně průzračné vodě (Makarská i Hvar jsou hned vedle sebe). Zvaž také možnost, zda se nevyplatí letos dovolenou oželet a našetřit více peněz na příští rok, abyste si mohli dovolenou více užít (jezdit na výlety, ochutnávat exotická jídla a podobně.)

Kdyby tě něco zajímalo, tak se klidně ptej.
davson12
Autoškolák
Příspěvky: 41
Registrován: úte 11 úno 11:17

Re: Dovolená u moře do 15t Kč?

Příspěvek od davson12 »

Já bych bez problémů jel do Chorvatska je tam velmi krásné moře. A nebo kdyby jste chtěli někam dál. Tak bych seděl u PC na zadnici a sledoval takové ty super last minuty, kdy prostě si to koupíte a druhej den jedete. To pak můžete opravdu vychytat dost levně.
Uživatelský avatar
Píí
Pan Řidič
Příspěvky: 289
Registrován: sob 21 čer 09:27

Re: Dovolená podruhé - tentokrát jinak

Příspěvek od Píí »

Tak jsem tu zas a opět řeším dovolenou. Tentokrát s větším předstihem, ať to jsou first minute slevy a abychom si měli z čeho vybírat.
Na poslední dovolené jsme si uvědomili, že moje má potřebu se maximálně slunit (do vody minimálně) a já se naopak ve vodě nudil, protože tam nebylo na co čučet krom krásných bab :D . Navíc to bylo až moc dlouhé a prakticky jste se 4. den už nudili.
Tentokrát jsme si dali strop 30-35 000 Kč a chceme něco lepšího - exotičtějšího. A taky už nechci drncat 18 hodin v buse, takže letecky.
Napadl mně třeba Egypt, ale zdá se mi, že tam je úplné mrtvo.
Například https://hotel.invia.cz/egypt/marsa-alam ... ls-resort/
2x dospělý, 8dní/7 nocí na začátku července All inclusive - 25 560 Kč (jen?!). Co jsem si četl recenze, tak někdy je potřeba dokopat personál k úklidu. Někdy dochází některé druhy pití, ale nic drastického negativního v recenzích není. V čem je tedy problém? Když vezmu v potaz, že za dovolenou, kde se jelo busem, bylo to v kempu na severu itálie jsme dali jenom o 10 000 Kč méně...
No co mně hlavně zařáží, tak na jakékoliv fotky a videa se dívám, tak tam není živáčka. Čel jsem recenzi z loňska, kdy v červenci tam někdo byl a bylo v celém komplexu hotelů kolem 90 lidí.
Co mně však nejvíce láká, tak podmořský život tam. Když se dá vlézt do vody (prý tam často běsní velké vlny), tak jsou tam korálové útesy a ikdyž je pláž spíše písečná, tak to tam není kalné.

Co mně naopak odrazuje je to, že to je naprosto na samotě. Díval jsem se na mapu a v okolí jsou doslova jen pouště a asi 2 další podobné komplexy hotelů :-ss .
Uživatelský avatar
k86
Mistr volantu
Příspěvky: 790
Registrován: úte 10 kvě 07:36

Re: Dovolená podruhé - tentokrát jinak

Příspěvek od k86 »

Tunisko, Turecko, Egypt, ceny zajezdu leti dolu kvuli teroristickym utokum tere tam v minulych letech byly, proto jsou ceny jake jsou.

V roce 2007 jsem by v Tunisku, 5*hotel allin tenkrat za 11 na osobu. Hotel super, jidlo taky, hlidana plaz - fakt byla potreba.
Vylezes mimo complex a sereye te spina, bordel a natazene hnede ruce te ojebat na cemkoliv.
Do egypta se jezdi jen do rezortu, mimo ne. Nejake vylety? jen s ozbrojenym doprovodem.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Uživatelský avatar
Píí
Pan Řidič
Příspěvky: 289
Registrován: sob 21 čer 09:27

Re: Dovolená podruhé - tentokrát jinak

Příspěvek od Píí »

Do Turecka právě z tohoto důvodu nechci, ale on je tak divoký aji Egypt? Tak nějak jsem si myslel, že je to tam klidnější. Chtěl jsem se podívat i do Gizy nebo aspoň do pouště na tůru, ale tam asi na takové výlety můžu zapomenout - je to dost daleko od rezortu. Škoda, že cestovka u jednotlivých nabídek neuvádí, jestli je v ceně i ozbrojená stráž komplexu :D.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Letec
Příspěvky: 1136
Registrován: stř 08 srp 22:02

Re: Dovolená podruhé - tentokrát jinak

Příspěvek od vonkreuz »

Nevím, kde bydlíš. Ale my uvažujeme o Sardínii. Hodinu a pul autem to mám do Bratislavy a odtud přímý letecký spoj (2x 220€ zpáteční na člověka), pujčení auta velikosti Fiat Panda na 8-9 dní za 200€ + benzín. Nějaké to ubytko a jsme té samé sumě co ty. Volný pohyb po ostrově, moc bubáku tam není a dál od pobřeží je i menší zalidněnost...
Uživatelský avatar
k86
Mistr volantu
Příspěvky: 790
Registrován: úte 10 kvě 07:36

Re: Dovolená podruhé - tentokrát jinak

Příspěvek od k86 »

Píí píše:Do Turecka právě z tohoto důvodu nechci, ale on je tak divoký aji Egypt? Tak nějak jsem si myslel, že je to tam klidnější. Chtěl jsem se podívat i do Gizy nebo aspoň do pouště na tůru, ale tam asi na takové výlety můžu zapomenout - je to dost daleko od rezortu. Škoda, že cestovka u jednotlivých nabídek neuvádí, jestli je v ceně i ozbrojená stráž komplexu :D.
No v egypte nejakej kokot minulej nebo predminulej rok primo v hotelu postrilel nejake lidi a jeste neco bylo primo na plaza.

Objednej si ted letenky na sicilii, zpatecni pro jednoho bude kolem 1000 - 1500kc, na internet si bookni auto a na booking ubytovani.

Takhle jsme jeli v rijnu, letenka teda 4000 na jednoho protoze jsme to zamlouvali pozde, auto na 6 dni 2500kc + benzin a ubytovani cca 1500 na noc vcetne snidane, ale slo by I levneji.
Za 6 dni jsme projeli celej ostrov - cca 950km, byli ve 3100m na Etne a delali jsme si co jsme chteli.
Za celou dobu jsem nevidel jedineho bubaka!!!!
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Uživatelský avatar
Píí
Pan Řidič
Příspěvky: 289
Registrován: sob 21 čer 09:27

Re: Dovolená podruhé - tentokrát jinak

Příspěvek od Píí »

Lidi nestrašte mně s těma čmoudama, ať nakonec neskončíme někde v Itálii nebo Chorvatsku.

Co se týče cestování bez CK, tak to jsem dostal zakázané. Chtěl jsem to tak udělat, ale moje by prý nepřežila mé řidičské umění :D. Však víte, jak to říkal Clarkson: "Nejrychlejší auto je z půjčovny" (https://www.youtube.com/watch?v=NYt9DO5WXr8).
A fakt, že přítelkyně vždycky panikaří, jakmile se nejde po předem domluvené trase, taky tomuto moc nepomůže. Ono stačí přejet odbočku, kterou řekla GPSka a ona už začíná chytat záchvaty hysterie :).

Co byste tak doporučili do této ceny? Klidně i v Itálii a podobně. Hlavně chci, aby se tam dalo s rozumem šnorchlovat, ale zase aby hned na vstupu do moře nebyly korály, kdyby se ta moje lady chtěla taky smočit.

Samozřejmě čím čistší voda a méně lidí je vždycky lepší. Nejsem moc společenské stvoření :-? .
Uživatelský avatar
Brus
Letec
Příspěvky: 2418
Registrován: pon 04 dub 14:05

Re: Dovolená podruhé - tentokrát jinak

Příspěvek od Brus »

příbuzný, co jezdí do egypta každý rok, si teď podzimní dovolenou extra pochvaloval. Od té doby, co tam přestali jezdit Rusi a celkově je tam mnohem méně turistů, tak se prý personál snaží daleko víc a nedělají xichty ani když nedostávají nějaký bakšiš. Ale já bych tam stejně nejel.

co se týká těch korálů, tak to po evropě moc nepůjde - na to to tam bude asi dobré
Pravda vyděsí
Uživatelský avatar
k86
Mistr volantu
Příspěvky: 790
Registrován: úte 10 kvě 07:36

Re: Dovolená podruhé - tentokrát jinak

Příspěvek od k86 »

Pokud vstup do more tak italie - skoro vsude pisek, ale more mrtve
Pokud snorchling tak chorvatsko, pruser je ten, ze tam je miliarda lidi

A nebo to risknout a k tomu rudymu mori jet. Sice to nebude tak, ze u hotelu vlezes do more a po par tempech budou korali, ale ted s ohledem na situaci jaka tam je, tak by tam prave mohlo byt min lidi.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Odpovědět