Nějakýho blba leda...by mne zajímal materiální aspekt takového přestupku a jeho odůvodnění.ctrl_j píše:A ty uz si slysel o nekom komu vycetli spatne vylepenou znamku, nedejboze ho za to pokutovali?
Policejní kontroly a měření
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Policejní kontroly a měření
soon...
v cesku to mate tak ze musi porusenim predpisu vzniknut nejake realne nebezpecenstvo aby to bolo pokutovatelne? To by ste snad boli motoristicky raj uprostred EUřidičBOB píše:by mne zajímal materiální aspekt takového přestupku a jeho odůvodnění.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No, tak jednoduché to zase není. Ale obecně platí, že musí být naplněn jak formální, tak materiální charakter přestupku.
soon...
- GeneHawkins
- Letec
Ano, jistě. Zcela běžně. Neplatnou.ctrl_j píše:A ty uz si slysel o nekom komu vycetli spatne vylepenou znamku, nedejboze ho za to pokutovali?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
MP Mimoň na výjezdu...paní s PL3 hezky schovaná mezi stromy a pán to sbíral

soon...
a co taka slovenska oblubena disciplina, meranie 50kmh na vyjazde z obce kde domy uz davno nie su ale tabula koniec/zaciatok je kdesi v poli? U vas by sa prekrocenie 50kmh nepokutovalo lebo realne nebol nikto ohrozeny? To sa mi zda prilis dobre aby to bola pravdařidičBOB píše:No, tak jednoduché to zase není. Ale obecně platí, že musí být naplněn jak formální, tak materiální charakter přestupku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť jsi citoval můj post...tak si pořádně přečti jeho první větu.
soon...
no vsak to som urobil ale potom so si precital este tu druhu a sa mi zda ze si trochu odporuju alebo mam ja zlu predstavu o tom co je materialny aspekt. Z tej druhej mi proste vyplyva "prekracujes MPR ale nikoho neohrozujes -> ziadna pokuta". Z prvej a zo zdraveho rozumu mi vyplyva ze to tak nie je. Tak neviem.řidičBOB píše:Vždyť jsi citoval můj post...tak si pořádně přečti jeho první větu.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No, ze zdravého rozumu je jasný jiný materiální aspekt při překračování dovolené rychlosti a jiný při špatně vylepené dálniční známce, resp. nesundání té neplatné.
soon...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Dneska dopo bylo vcelku dost kontrol po Pze - většinou ale jenom dýcháníčko a kontrola dokladů.
Zde byla technika zcela nevyužitá
Zde byla technika zcela nevyužitá

soon...