Ahoj, tak jsem se také zařadil mezi "šťastné" majitele vybuchlého boxer diesla. Naštěstí v záruce a pouze jenom vstřikovače. Nicméně jsem z celé situace velmi rozladěn. Outback z roku 2011 je mé třetí Subaru. Po dvou předchozích absolutně spolehlivých Legacy, poslední z roku 2006 se mi zdála jako jasná volba nová generace, byť v provedení Outback. Dlouho před koupí jsem "sjížděl" fóra, diskuze a velmi se rozhodoval jestli zůstat u benzínové verze nebo jít do ropáka. Všechny argumenty hovořily pro naftový motor. A do 55 tis. km mě všechno přesvědčovalo o správnosti rozhodnutí. Spotřeba do 6,5 litru, krásný NmH. nicméně... za posledních 5 tis km dvakrát nucená regenerace PDF filtru a "výbuch" vstřikovače. Regenerace PDF stojí 1500 Kč, pokud by auto nebylo v záruce tak vstřikovač kolem 30 tis. plus odtah atd. Tam jsem pochopil že úspora nafta vs. benzín se momentálně jeví jako výrazná ( asi sto korun na sto km) ale celková náročnost dieselu, a věcí co se můžou odporoučet(PDF, EGR, palivové filtry, viz článek od mmira) mě vede k přehodnocení názoru a myšlenkám na návrat k benzínové verzi. Subaru nevyměním za nic jiného, ale ten diesel ...

Přeji Všem spoustu km bez problémů.
Jirka