od PepaSFI » pon 05 říj 18:48
já jsem to prosedaný opěradlo úspěšně a celkem snadno opravil. Chvíli trvalo než jsem objevil postup a pak už to šlo. Ten potah jde dolů celkem snadno. Dole u zadele je to uzavřený takovýma do sebe secvaklýma plastovýma lištama. Když se šroubovákem odpáčí, opěradlo se dole otevře. Pak nebo i předtím se musí vytáhnout opěrka hlavy a její držáky. Ty jdou blbě, jsou zacvaklý v rámu opěradla. Nejlepší je tím otevřeným spodkem sáhnout dovnitř, bacha jsou tam ostrý místa, nahmatat ty držáky a zamáčknout na nich pojistný zoubky aby šly vytáhnout. A pak už jde celý potah is tím molitanem stáhnout z rámu. Já pak ten rozvalený molitan slepil polyuretanovým lepidlem, tím samým kterým jsem spravil vyžvejkaný silentbloky tlumičů. Pro sichr jsem to ještě pojistil lepící páskou, pak jsem ještě olepil nepochopitelně ostrý hrany toho rámu a opravil drátěnou síťku v "zádech". Pak už jen molitan do potahu a to celý navlíct na rám. Celý to trvalo dvě odpoledne kvůli schnutí lepidla.
Zadní opěradlo je ještě snadnější, po odšroubování krytů zámků se jen šroubovákem vydloubne plastová lišta která drží potah v drážce konstrukce.
Takže jestli to chceš udělat důkladně, vyprat dočista dočista, tak to za víkend nebo pár odpolední zvládneš.
Sedáky nevím ale to už máš trošku vyzkoušený, nejspíš to taky nebude žádná tragédie.