od PepaSFI » pát 12 čer 18:30
VIF dát můžeš, jestli pomůže, těžko říct, já s ním mám dobré zkušenosti u zahradní techniky která trpí sezonními odstávkami. Klidně větší dávku, to neuškodí. Někdo taky radí nalít tam čtvrt nádrže ethanolu E85. Taky bych vyměnil svíčky, pokud nebyly měněné dlouho, tak to jen prospěje a u tohohle je to pár korun.
A jak už bylo řečeno, zkusit tomu zatopit, pokud to jezdí jen krátké trasy a ještě třeba opatrně, může být zasviněný katalyzátor. Rozpadlý asi není, to by nefungovalo ani na volnoběh, jen má sníženou účinnost. Takže italská údržba, výlet a prohánět to, do kopce, trojku a plyn na podlahu, bez obav, tenhle motor snese všecko. Pokud teda nemá zpráchnivělý rozvodový řemen.
A když nic nepomůže, vyměnit katalyzátor. Jenže nový je nesmysl, to je dražší jak to auto, z vrakoviště je to pokus omyl, zbývá druhovýroba. Tam u vás je firma, vlastně dokonce dvě. která dodává výfuky a katalyzátory, buď přímo montážní náhrady nebo univerzály které se musí uříznout a přivařit. Ty vyjdou vyloženě výhodně ale zas je s tím ta práce, takže podle svých možností. Kdysi jsem od nich bral kat na starou Pandu, bez problému. Před časem výfuk na pandu 4x4 a vlastně skoro nic nepasovalo, musel jsem doohýbat snad všecky závěsy, některý docela hodně. Není to hezký když se v práci pije. To abych jen nechválil.
Adresu psát nebudu abych nedělal neschválenou reklamu, však to najdeš. Gogle to vygoglí.